Από τον τοίχο του Aris Konstantinidis στο φ/β

Πριν από περίπου 2 μήνες έκανα το τραγικό λάθος να πληρώσω 2 φορές την ασφαλιστική μου εισφορά στον ΟΑΕΕ(το ασφαλιστικό ταμείο των ελ.επαγγελματιων). Ο αφελής υπέθεσα ότι με την κοινή-κοινότατη-λογικη θα έπρεπε να γίνεται αυτόματα συμψηφισμός ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσω το επόμενο δίμηνο. Αμ δε! Το ταμείο με υποχρέωσε:

-Να καταθέσω αίτηση επιστροφής χρημάτων πρωτοκολλημένη.
-Να καταθέσω τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι όντως πλήρωσα(να σημειωθεί ότι άπρεπε αυτό να φαίνεται με μια ματιά στο σύστημα)
-Να περιμένω σχεδόν 2 μήνες για να ελέγξει το αίτημα από την αρμόδια υπάλληλο
-Να ξανάπαω στο ταμείο για να καταθέσω εκ νέου την μια απόδειξη πληρωμής γιατί δεν φαινόταν ευκρινώς μια εντελώς ασήμαντη λεπτομέρεια(η ερώτηση αν φαίνονται η όχι οι πληρωμές στο σύστημα έμεινε αναπάντητη).
-Να ξανάπαω πάλι σήμερα για να εισπράξω επιτέλους την πολυπόθητη επιταγή αφού έγιναν επιτέλους οι έλεγχοι και μετά από τηλεφώνημα να πάω "οπότε θέλω", από την αρμόδια υπάλληλο.
-Να ξαναμαθαίνω κάποια επομένη μέρα γιατί η αρμόδια υπάλληλος έλλειπε σήμερα(παρά το "οπότε θέλω") και βεβαία δεν υπήρχε αντικαταστατής!

Όλα τα παραπάνω απίστευτα Καφεϊκά περιστατικά είναι απολύτως πραγματικά και αποδεικνύουν πόσο έχει αντιμετωπιστεί το λεγόμενο "τέρας της γραφειοκρατίας" με το όποιο υποτίθεται ότι τα έχουν βάλει κυβερνήσεις επί κυβερνήσεων. Αποδεικνύουν επίσης ότι για να γίνει το τελείως απλό(ο συμψηφισμός με τον λογαριασμό μου και εφόσον αυτό Δεν αρέσει στους αρμοδίους, έστω η επιστροφή των χρημάτων) έπρεπε εγώ να κλείσω το μαγαζί μου(δεν με ρώτησε κανένας ούτε νοιάστηκε αν έχω κάποιον να αφήσω) για να διεκδικώ τα απολύτως αυτονόητα.
Αυτό ακριβώς εγώ το ονομάζω πραγματική εξαθλίωση του πολίτη. Και καμιά αριστερά δεν είδα να νοιάζεται για αυτήν. Αν αντιθέτως τολμήσει να μιλήσει κάποιος για την απάνθρωπη συμπεριφορά των υπάλληλων προς τον πολίτη αντιμετωπίζεται περίπου σαν φασίστας.

Οι υπάλληλοι να παραμείνουν όλοι στην θέση τους και χωρίς μειώσεις αποδοχών! Οι ελευθεροι επαγγελματιες ας κλεισουν ολοι!