Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Φορολογικές δηλώσεις 2013 ~ Παράταση έως τα τέλη Αυγούστου;


Παράταση έως και 2 μήνες αναμένεται να δοθεί για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2013.

Ο λόγος (μεταξύ άλλων), είναι το μπάχαλο με τους τόκους καταθέσεων, τα στοιχεία των οποίων ακόμη και σήμερα δεν έχουνε αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών! Σε εκρεμότητα είναι ακόμη το τι θα ισχύσει για τους συνδικαιούχους λογαριασμών στους οποίους πιστώνονται τόκοι καταθέσεων άνω των 250 ευρώ.

Στις 25 Ιουνίου αναμένεται η απόφαση...
από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, όπως ανέφερε ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης.

Ο κ.Θεοχάρης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα δοθεί μόνο μία παράταση για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις εφοριακών, λογιστών και στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, η υποβολή των δηλώσεων θα παραταθεί για τα τέλη Αυγούστου.

Αυτό διότι εκτιμάται ότι οι περισσότερες δηλώσεις θα συσσωρευθούν στο τέλος της προθεσμίας (30 Ιουνίου) κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε παράταση των προθεσμιών λόγω αντοχών του συστήματος στη υποδοχή των δηλώσεων.

Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, έως τώρα έχουν υποβληθεί περίπου 450.000 δηλώσεις από το σύνολο των 6.500.000 δηλώσεων που εκτιμάται ότι θα υποβληθούν φέτος.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου