Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ (!!!) Νο2


Τα λαμόγια «εργαζόμενοι» της ΕΡΤ θα αποζημιωθούνε με 120 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!!

120.000.000 ΣΕ 2.600 ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ 45.000 ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ. ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝΕ ΣΤΗ ΝΕΡΙΤ!

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ που αναμένεται να εγκριθεί από την Ολομέλεια την ερχόμενη βδομάδα. Όπως προκύπτει από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, οι απολυμένοι υπάλληλοι της πρώην ΕΡΤ, δεν θα αποζημιωθούν με βάση το πλαφόν των 15.000 ευρώ που ισχύει, αλλά...
η αποζημίωσή τους θα υπολογιστεί συνυπολογίζοντας τον μισθό τους σε σχέση με τα χρόνια προϋπηρεσίας του καθενός.

Με αυτόν τον τρόπο η αρχικά προϋπολογισθείσα σχετική δαπάνη που έφτανε τα 80 εκατ. ευρώ, θα ανέβει τώρα στα 120 εκατ. ευρώ περίπου.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιχειρεί να βρει κοινό τόπο με τους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του ραδιομεγάρου προκειμένου να εκπέμψουν οι συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης μέσω ενός μεταβατικού σχήματος.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μετρα για την εκταμίευση της δόσης σύμφωνα με το οποίο οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα λάβουν «προ μνημονιακές»  αποζημιώσεις, χωρίς δηλαδή να ισχύει το πλαφόν των 15.000 ευρώ που επιβάλλει η σχετική νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το νομοσχέδιο της ΝΕΡΙΤ τοποθετήθηκε και ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος έχει εκπονήσει και τις βασικές διατάξεις του σχεδίου. Ο κ. Αλιβιζάτος έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας των μεταβατικών διατάξεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ειδικότερα, τόνισε πως μπορεί να «τιναχτεί στον αέρα» με την διάταξη περί μεταβατικής περιόδου, η οποία αφορά την φάση της πρώτης εφαρμογής του νόμου και προβλέπει την συγκρότηση Εποπτικού Συμβουλίου, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, η θητεία του οποίου μπορεί να φτάσει το ένα έτος και θα διορίζει κατ’ εξαίρεση του άρθρου 9 του ίδιου νομοσχεδίου τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, όπως και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ - Α.Ε

Επιπροσθέτως, ο κ. Αλιβιζάτος είπε ότι η «προσπάθεια της εξυγίανσης δεν ξεκίνησε καλά και γι αυτό αρνήθηκα να συμμετέχω στην προσπάθεια όταν μου ζητήθηκε» και εξήγησε πως θα «υπονομευτεί» η ουσία του νομοσχεδίου εάν η μεταβατική διοίκηση – που θα οριστεί από την κυβέρνηση – προχωρήσει στις κρίσεις και προσλήψεις προσωπικού. Πρόσθεσε ότι  το μεταβατικό σχήμα θα πρέπει να λειτουργήσει με το «μίνιμουμ» του προσωπικού για 3 – 4 μήνες «το πολύ» μεταδίδοντας δελτία ειδήσεων και με εκμετάλλευση του αρχείου.

Επίσης, ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε ότι για τις προσλήψεις πρέπει να «υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης» και παρέθεσε και ορισμένα κριτήρια βάσει των οποίων το εποπτικό συμβούλιο θα μπορούσε να κάνει την επιλογή από τους περίπου  2.600 απολυμένους της ΕΡΤ για το νέο προσωπικό της ΝΕΡΙΤ λέγοντας ότι πρέπει να αποκλειστούν όσοι είναι: «διπλοθεσίτες, βρίσκονται κοντά σε σύνταξη (6 μήνες) και είχαν προσληφθεί στο παρελθόν εκτός ΑΣΕΠ». Τέλος επισήμανε ότι τόσο ο αριθμός των εργαζομένων όσο και ο αριθμός των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της νέας εταιρίας πρέπει να καθοριστεί από το 10ετές στρατηγικό πλάνο και το μονοετές επιχειρησιακό που θα καταρτίσει το εποπτικό συμβούλιο.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης υπερασπίστηκε την νομιμότητα του νομοσχεδίου και των κυβερνητικών χειρισμών λέγοντας ότι «δεν υπάρχει ίχνος αντισυνταγματικότητας».



Όσοι λάβουν αποζημίωση ΑΠΟΛΥΣΗΣ, να ΜΗΝ επαναπροσληφθούν στην ΝΕΡΙΤ, ειδάλλως να ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ την ληφθείσα αποζημίωση ΑΠΟΛΥΣΗΣ ως όρο του να έχουν το δικαίωμα να ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ στην ΝΕΡΙΤ. (Πρέπει όμως να αιτιολογηθεί στο νομοσχέδιο ότι πρόκειται περί του ΙΔΙΟΥ, με άλλη νομική προσωπικότητα, φορέα, διότι άλλως θα πάσχει αντισυνταγματικότητα η ρύθμιση περί επιστροφής της αποζημίωσης ως ΟΡΟΥ πρόσληψης στην ΝΕΡΙΤ). Αυτά, να ΟΡΙΣΘΟΥΝ στο νομοσχέδιο γιά την ΝΕΡΙΤ, αλλιώς ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ο Εισαγγελέας, γιά το αδίκημα της ... ΚΟΜΠΙΝΑΣ (απάτης) σε βάρος του Δημοσίου Ταμείου. Νομίζω ότι οι καταχραστές του ΔΗΜΟΣΙΟΥ πάνε γιά ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ...Άσε που η ΑΠΑΤΗ με κόλπα (με "ιδιαίτερα τεχνάσματα") είναι ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ από μόνη της, χωρίς να απαιτείται ο παθών να είναι το ΔΗΜΟΣΙΟ…



Ενημέρωση 17 Ιουλίου για το άρθρο 108 που αφορά τις αποζημιώσεις στην ΕΡΤ

Πριν από λίγα λεπτά, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, απέσυρε το άρθρο "108",  λέγοντας: "Το άρθρο 108 αποσύρεται προσωρινά. θα επαναδιατυπωθεί και θα  έρθει στην Βουλή από τον αρμόδιο υφυπουργό", με τους βουλευτές της Νέας  Δημοκρατίας, να χειροκροτούν.

Δείτε το βίντεο από την Βουλή:




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου