Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Σωτήρες έχουμε... σωτηρία δεν έχουμε


Θα χειροκροτήσω τον κ. Τσίπρα για την ξεκάθαρη θέση του προς τα (ακρο)αριστερά μορφώματα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτον γιατί, μαζί με τον κ. Τσίπρα, έχουμε ήδη πέντε προσφερόμενους σωτήρες και δεύτερον γιατί δεν προλαβαίνουμε για άλλα τριτοκοσμικά πειράματα. Θέλουμε λοιπόν να ξέρουμε πως θα μας σώσουν και όχι πως θα σωθούν οι ίδιοι στις πλάτες μας...

Ας το καταλάβουν επιτέλους.

Το παιχνίδι των δανειστών με (διαφαινόμενα) σχέδια είτε των Γερμανών-Ολλανδών και... λοιπών συγγενών είτε των Αμερικανών - Βρετανών έχει περάσει ήδη σε νέα φάση.


Τα χαμπέρια θα τα πάρουμε τον Οκτώβριο στον επόμενο κύκλο διαπραγματεύσεων στην ατζέντα των οποίων «φιγουράρουν» τα προαπαιτούμενα για φόρους και απολύσεις στο κράτος.

Και εάν δεν τα βολέψουμε με τα γνωστά... αλά ελληνικά μανουβραρίσματα θα ξεκινήσει να προβάλλεται (μέσα στον Οκτώβριο) το γνωστό θρίλερ «Φύγετε μόνοι σας από το ευρώ και την ευρωζώνη γιατί έχουμε και άλλα προβλήματα στον Νότο».

Μας φτάνει λοιπόν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και η προσφορά του στη σωτηρία της χώρας...

Είναι ανάγκη όμως να κουβαλάμε και άλλες δεκατέσσερις ή και περισσότερες απόψεις από αυτές που κατέβηκαν στο κεφάλι κάθε συνιστώσας και μπορούν να τις πλασάρουν γιατί  στην Ελλάδα έχει διατηρηθεί ο παλιομοδίτικος  σοβιετισμός του περασμένου αιώνα;

Αρκετά περάσαμε 40 χρόνια με τα πειράματα των σοσιαλιστών και των ευκαιριακών φιλελεύθερων.

Αρκετά υποφέραμε από τους κομμουνιστές του ΠΑΣΟΚ (της δεκαετίας του 1974-1984) που για να μην τους λένε κομμουνιστές πιπίλαγαν τις ανοησίες των σοσιαλιστών του τρίτου τύπου... των Κανταφικών, των επαναστατών θαυμαστών του Τίτο και του Χότζα, των ομάδων από το... βαθύ ΠΑΣΟΚ... το ρηχό ΠΑΣΟΚ... των τριτοκοσμικών, των εκσυγχρονιστών Σημιτικών, των  Παπανδρεϊκών και των διαφόρων πρασινοφρουρών...

Αρκετά υποφέραμε και υποφέρουμε από τους «φιλελεύθερους» κρατιστές της Ν.Δ. και τους «ακραιφνείς» δεξιούς Καραμανλικούς, από τους ακροδεξιούς και τους «πυρήνες των εθνικοφρόνων». Είδαμε το χάλι τους. Και γνωρίσαμε την ασχετοσύνη και την ανικανότητά τους.

Αρκετά «θαυμάσαμε», όλα αυτά τα χρόνια, τις τεχνικές, όλων τους, στις καταχρήσεις και τις κλοπές του κρατικού κορβανά.

Αρκετά «σπουδάσαμε» το «μέγα κόλπο» να είσαι αριστερός με πολυκατοικίες, με πέντε αυτοκίνητα, με σπίτια στα Βόρεια και στα Νότια προάστια αλλά... να μην είσαι και αστός.

Αρκετά «μελετήσαμε» τι σημαίνει να εκμεταλλεύεσαι την πατριωτική αφέλεια λίγων και συγκεκριμένων φοιτητών του Πολυτεχνείου και να στήνεις μια πολιτική «φάμπρικα» με ανεξάντλητη παραγωγή «ηρώων» και «αντιστασιακών» στοχεύοντας μόνο το πλιάτσικο των κρατικών Ταμείων της χώρας και των Ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης... με τεράστιες αμοιβές.

Φτάνει πια το δίλημμα με την ερώτηση των παιδιών τι σημαίνει  λεωφόρος «Ηρώων Πολυτεχνείου» όταν στην Ελλάδα του πολιτικού ψεύδους και της υπερβολής στήνουμε μέχρι δρόμους για να δικαιολογήσουμε και «εθνικά» τα αίσχη που μας βαρύνουν...

Φτάνει πια με τους σωτήρες στις αριστερές πλατφόρμες και τις άλλες ασυναρτησίες των νοσταλγών του Χότζα και άλλων δικτατόρων...

Ας σοβαρευτούν και ας ωριμάσουν επιτέλους.

Και ας μην ξεχνούν άλλωστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (στην περίπτωση εκλογικής νίκης) έχει και την υποχρέωση να δείξει ότι μπορεί να χτίσει ένα σύγχρονο αριστερό πολιτικό μέτωπο με ικανότητες να κυβερνήσει.

Διαφορετικά θα γίνει αυταπόδεικτο αυτό που οι περισσότεροι πιστεύουμε πως  ο κ. Τσίπρας περιορίζεται μόνο στην εκμετάλλευση τόσο της αγανάκτησης των εξαθλιωμένων από τον δικομματισμό της μεταπολίτευσης φορολογούμενων, εργαζόμενων, συνταξιούχων, και όσο και των σοβιετικών ορέξεων των αμετανόητων Πασόκων που τον ακολουθούν.

Η περίπτωση του ποπολάρου-Φωτόπουλου που... σκίζεται η καρδιά του από λύπη για το ΠΑΣΟΚ... είναι χαρακτηριστική.

Από την άλλη οι ίδιες οι συνιστώσες, οι μπαχαλάκηδες, οι «επαναστάτες» και οι άλλοι «περίεργοι» που έχουν στριμωχτεί στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβουν ότι στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία και στις μεγάλες νομισματικές Ενώσεις οι διεκδικήσεις γίνονται μεν με αγώνες αλλά όχι λαϊκούς. Με αγώνες μόνο στα τραπέζια των συζητήσεων όπου οι ηγέτες (εάν είναι πραγματικοί ηγέτες) ξέρουν να χτυπάνε την γροθιά τους και να διεκδικούν αυτά που δικαιούνται.

Αλλιώς απομονώνεσαι από τις Ενώσεις αλλά και από τις παγκόσμιες εξελίξεις και το μόνο που σου μένει είναι να νεκραναστήσεις ηγέτες και θεωρίες που είναι κάτω από τις ταφόπλακες της ιστορίας.

Όταν μάλιστα χρωστάς και θέλεις δανεικά, για βασικές ανάγκες λειτουργίας του κράτους όπως η υγεία και η παιδεία δεν μεταφέρεις αριστερά θεωρήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα μόνο για ανέκδοτα και θεατρικές επιθεωρήσεις.

Οι συνιστώσες λοιπόν του κ. Τσίπρα ή θα δικαιώσουν την νέα αριστερή θεώρηση του κόμματος που επέλεξαν να ανήκουν ή θα την καταδικάσουν και θα δικαιώσουν εμάς που πιστεύουμε ότι πρόκειται για ευκαιριακό παλαιοκομματισμό και τίποτε άλλο.


Του Γιώργου Κράλογλου



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου