Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ψόφιος και ο παρανοϊκός Αλβανός Μαριάν Κόλα +vid


Πραγματική μάχη δόθηκε απόψε στα βουνά του Σουλίου. 

Σύμφωνα με τις πρώτες έγκυρες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο Αλβανούς δραπέτες, σε πολύ κοντινό σημείο από εκεί που είχαν χαθεί τα ίχνη τους, δηλαδή στη Φροσύνη Σουλίου.

Ήταν πεζοί και όταν κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς έγινε πραγματική μάχη. Από τους πυροβολισμούς πήγε στον αγύριστο ο Μάριαν Κόλα, τραυματίστηκε στο πόδι ένας αστυνομικός, ενώ...
η όλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου ατόμου.



Πριν από δύο εβδομάδες οι δύο Αλβανοί δραπέτες των φυλακών είχαν φθάσει μέχρι την περιοχή του Σουλίου, αφού προηγουμένως είχαν κλέψει τρία αυτοκίνητα.

Όμως, δεν κατόρθωσαν να περάσουν στην Αλβανία, καθώς είχε στενέψει γύρω τους ο αστυνομικός κλοιός.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον εντοπισμό των κακοποιών, οι αστυνομικοί έστησαν περίμετρο και περίμεναν μέχρι να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κάποιος πολίτης στην περιοχή.

Όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, ο Μαριάν Κόλα άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά -τραυματίζοντας τον αστυνομικό των ΕΚΑΜ- ενώ ο Ιλίρ Κούπα τράπηκε σε φυγή, πιθανόν τραυματισμένος κατά τη συμπλοκή που ακολούθησε.

Στην κατοχή του ο Μαριάν Κόλα είχε ένα καλάσνικοφ και γεμιστήρες, μία αυτοσχέδια χειροβομβίδα, ένα πιστόλι που οι δραπέτες είχαν αφαιρέσει από αστυνομικό κατά τη συμπλοκή στο Δίστομο και ξυραφάκια. 

Η εμφάνισή του, υποστηρίζεται, σε συνδυασμό με το ότι είχε σακίδιο με μαγειρεμένα φαγητά, οδηγεί την αστυνομία στην υπόθεση πως οι δύο δραπέτες είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι και δεν κρύβονταν στο δάσος.

Η σορός του ενός δραπέτη παραμένει στο σημείο της συμπλοκής, όπου και πηγαίνει ιατροδικαστής.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Κυριακή, είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Αγρίνιο το μνημόσυνο του υπαρχιφύλακα Γεώργιου Ανδριτσόπουλου, ο οποίος υπηρετούσε στο Τμήμα Ασφάλειας Λειβαδιάς και έχασε τη ζωή του από τα πυρά που άνοιξαν εναντίον του οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Ιουνίου στο Δίστομο.



Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον αστυνομικό της ΕΚΑΜ

Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν από λίγο το ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» για την κατάσταση της υγείας του άνδρα της ΕΚΑΜ που τραυματίστηκε από τα πυρά του Μαριάν Κόλα και του Ιλίρ Κούπα.

«Σήμερα, περί τις 05.30 π.μ., διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας αστυνομικός της ΕΚΑΜ με βαρύ τραυματισμό από πυροβόλο όπλο στην περιοχή του δεξιού γόνατος, με πύλη εισόδου πρόσθια έσω επιφάνεια άνω τριτημορίου της κνήμης και πύλη εξόδου πρόσθια έξω επιφάνεια έξω μηριαίου κονδύλου.

Η διέλευση προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα δεξιού μηριαίου, χωρίς νεύρο-αγγειακές βλάβες, το οποίο χειρουργήθηκε άμεσα.

Ο ασθενής εξήλθε από το Χειρουργείο και θα παραμείνει νοσηλευόμενος στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου μας για την μετεγχειρητική του παρακολούθηση.

Τον ασθενή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μπέζας Αντώνης, ο οποίος ενημερώθηκε πλήρως για την κατάσταση της υγείας του από τους θεράποντες ιατρούς».


ΦΩΤΟ-Η περιοχή της ενέδρας και το καλάσνικοφ του Κόλα

Οι αστυνομικοί φωτογράφισαν το αυτόματο και το ρολόι χειρός του δραπέτη, στο σημείο που έπεσε θανάσιμα τραυματισμένος.












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου