Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Που πάνε τα λεφτά από τα Μνημόνια ~ 200 εκατομμύρια "δωράκι" σε 1500 κρατικούς υπαλλήλους του ΟΤΕ


Χαϊβανάκια, το χρωκοπημένο κράτος και οι πελάτες-κρατικοί υπάλληλοι ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ. Είσαι άνεργος και πληρώνεις χαράτσια; ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ!

Οι διαχειριστές των χρημάτων που δόθηκαν στην Ελλάδα με τη μορφή δανείων (που θα πληρώνουμε όλοι μας) έχουνε πολύ ενδιαφέρουσες προτεραιότητες:

200.000.000 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν ως αποζημίωση(!) σε 1516 κρατικούς υπαλλήλους του ΟΤΕ (ξέρετε αυτούς που ξεσκίζονται στη δουλειά -ο Στρατούλης από εκεί τα πήρε παλαιότερα-δείτε βίντεο παρακάτω). ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΝΕ!!!

Στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς 1.516 άτομα αποχώρησαν από το ΟΤΕ κάνοντας χρήση των κινήτρων που είχαν δοθεί και τα οποία μάλιστα είχαν χαρακτηριστεί μάλλον γενναιόδωρα καθώς η μέση αποζημίωση για το προσωπικό που συμμετείχε είχε ανέλθει στα 127.000 ευρώ.



Ένα νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για εργαζόμενους που έχουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης τα επόμενα χρόνια σχεδιάζει αυτό το διάστημα ο ΟΤΕ.

Ακολουθώντας την «συνταγή» του προηγούμενου έτους, οπότε μεγάλος αριθμός εργαζόμενων αποχώρησε από τον Οργανισμό κάνοντας χρήση των κινήτρων που είχαν δοθεί, ο ΟΤΕ ως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς σκοπεύει να εφαρμόσει ένα νέο πρόγραμμα.

Μέσω αυτού, προσωπικό που βρίσκεται κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης θα μπορέσει να αποχωρήσει από την εταιρεία. Επίσης αναμένεται ότι, όπως και την προηγούμενη χρονιά, θα υπάρχουν κίνητρα για όσους θέλουν να αποχωρήσουν.

Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα κίνητρα που πρόκειται να δοθούν και τον αριθμό των εργαζομένων που φιλοδοξεί η διοίκηση του ΟΤΕ να αποχωρήσουν. Τις επόμενες μέρες αναμένεται ότι θα υπάρξουν επαφές μεταξύ της διοίκησης και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος, ώστε αυτό να τεθεί στη διάθεση του προσωπικού που θα θελήσει να κάνει χρήση.

Σε κάθε περίπτωση εκείνο που τονίζεται από την πλευρά του ΟΤΕ είναι ότι το κόστος του προγράμματος του προγράμματος θα βαρύνει τον όμιλο και δεν θα υπάρξει επιβάρυνση για τα ασφαλιστικά ταμεία. Πρόκειται για ένα ακόμη πρόγραμμα το οποίο εντάσσεται στις ενέργειες μετασχηματισμού που υλοποιεί η διοίκηση της εταιρείας.


Μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα της προηγούμενης χρονιάς - 80 εκατ. όφελος

Στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς 1.516 άτομα αποχώρησαν από το ΟΤΕ κάνοντας χρήση των κινήτρων που είχαν δοθεί και τα οποία μάλιστα είχαν χαρακτηριστεί μάλλον γενναιόδωρα καθώς η μέση αποζημίωση για το προσωπικό που συμμετείχε είχε ανέλθει στα 127.000 ευρώ.
Μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε ότι αίτημα για συμμετοχή στο πρόγραμμα είχαν υποβάλει περισσότερο από 1.750 εργαζόμενοι ωστόσο κάποιοι εξ' αυτών δεν αποχώρησαν, καθώς είχε τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα δύο προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης Προσωπικού που είχαν προταθεί αφορούσαν αφενός όσους βρίσκονταν κοντά στη συνταξιοδότηση και θεμελίωναν δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης (πλήρους ή μειωμένης) ως το τέλος του 2015 και αφετέρου εργαζόμενους που είχαν συμπληρώσει 15 χρόνια πραγματικής εργασίας στον ΟΤΕ.

Η ετήσια εξοικονόμηση που πέτυχε ο ΟΤΕ από την αποχώρηση των 1.516 εργαζομένων υπολογίζεται σε περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. (53.000 δηλαδή κόστιζε το χρόνο ο κάθε ένας!!!)

Πέραν της μείωσης του προσωπικού και της εξοικονόμησης των δαπανών που αφορούν στα κόστη προσωπικού ο ΟΤΕ με τα προγράμματα που έχει εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα και την καλύτερη διαχείριση του προσωπικού αφού η εταιρεία έχει προχωρήσει σε προσλήψεις εργαζόμενων με δεξιότητες και ικανότητες που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του ομίλου.


Πηγή του κυρίου άρθρου: της Μάρως Τσαντήλα / euro2day.gr










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου