Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το θάνατο 34χρονου στο Κερατσίνι σε συμπλοκή ακροαριστερών συμμοριών


* Tο άτομο που έπραξε την δολοφονία σαφώς και πρέπει να διωχθεί ποινικά. Τo ότι υποστηρίζει ένα κόμμα/πολιτικό φορέα δεν σημαίνει πως το κόμμα διέπραξε αδίκημα. Είναι αντίστοιχο του να λέμε πως ένα φίλαθλος μιας ομάδας διέπραξε δολοφονία (έχει γίνει αρκετές φορές) οπότε η ομάδα χαρακτηρίζεται ως εγκληματική.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τη δολοφονία του 34χρονου μέλους της συμμορίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και την ομολογία ενός 45χρονου που βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας ότι είναι ο δράστης.

Ο άντρας ομολόγησε ότι ανήκει (δεν είναι γραμμένο μέλος) στην εθνικοσοσιαλιστική Χρυσή Αυγή.


Αυτή την ώρα η Αστυνομία πραγματοποιεί έφοδο, παρουσία εισαγγελέα, στα γραφεία του κόμματος στη Μεσογείων και στο Σταθμό Λαρίσης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει ανάλογη επιχείρηση και σε τοπικές οργανώσεις άλλων περιοχών.

Στα γραφεία του κόμματος στη Μεσογείων βρίσκονται μέσα οι κ. Λαγός, Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος, ενώ στο Σταθμό Λαρίσης είναι ο κ. Μπαρμπαρούσης.

Επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται στις 12 το μεσημέρι.





Εν ψυχρώ δολοφονία


Σοκ προκαλεί η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 34χρονου μπροστά σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και πληροφορίες από την αστυνομία, λίγο πριν ο 45χρονος καταφέρει το δολοφονικό χτύπημα στον 34χρονο Παύλο, υπήρχαν ήδη στην περιοχή αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, αφού είχε προηγηθεί ένταση.

Όμως, οι συγκεντρωμένοι "φίλοι" του φερόμενου ως δράστη ήταν πάρα πολλοί και οι αστυνομικοί απέφευγαν να επέμβουν.

Την ώρα που τράβηξε μαχαίρι ο 45χρονος, μια γυναίκα αστυνομικός της ΔΙΑΣ άρχισε να τρέχει προς το μέρος του φωνάζοντας: "Ε όχι και μαχαίρι!". Όμως, δεν πρόλαβε να αποτρέψει το κακό.

Μάλιστα, η αστυνομικός φέρεται να φώναζε προς τους συναδέλφους της να σπεύσουν προς βοήθειά της με τους τελευταίους να απέχουν με τη δικαιολογία ότι «οι δράστες είναι πολλοί».

Η γυναίκα αστυνομικός, μόνη της, έριξε στο έδαφος τον δράστη, τον ακινητοποίησε βάζοντάς του το όπλο στην πλάτη και του φόρεσε χειροπέδες.

Έτσι έγινε η σύλληψη του 45χρονου.


Η παρέα του θύματος αφού είχε μικροαψιμαχίες για οπαδικά ζητήματα αρχικά προσπάθησε να ξεφύγει από τον κλοιό των ακροαριστερών της Χ.Α. όμως ένα αυτοκίνητο που εμφανίστηκε από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας τους έκλεισε το δρόμο.

Ο οδηγός κατέβηκε από το αυτοκίνητο, μαχαίρωσε εν ψυχρώ τον 34χρονο και τον άφησε αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο.


Το θύμα μεταφέρθηκε άμεσα και σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε.

Οι έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στο επεισόδιο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.




Χρυσή Αυγή: Κόμματα και ΜΜΕ μας έχουν βάλει στόχο

Ως «παράνομες εισβολές σε γραφεία της» χαρακτηρίζει η Χρυσή Αυγή τις έρευνες που πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ, παρουσία εισαγγελικών αρχών, στα γραφεία της στη Λεωφ. Μεσογείων, το Σταθμό Λαρίσης, το Πέραμα, το Κερατσίνι και τον Πειραιά, μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, χθες το βράδυ στο Κερατσίνι.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι «μία άνευ προηγουμένου επιχείρηση τρομοκράτησης των Εθνικιστών εξελίσσεται με αφορμή ένα συμβάν, το οποίο η Χρυσή Αυγή καταδίκασε από την πρώτη στιγμή».

Επιπλέον, κατηγορεί τα πολιτικά κόμματα ότι στοχεύουν στο να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «σήμερα στη Βουλή φάνηκε ξεκάθαρα ο στόχος του καθεστώτος. Όπως δήλωσαν όλοι οι εκπρόσωποι των διεφθαρμένων κομμάτων, στόχος τους είναι να τεθεί εκτός νόμου το Εθνικιστικό Κίνημα. Μας πολεμούν όλοι, γιατί είμαστε ο μόνος φόβος για το άθλιο και ανθελληνικό καθεστώς τους. Οι παράνομες μεθοδεύσεις τους δεν θα περάσουν».

Τέλος, κατηγορεί και τα ΜΜΕ ότι τη στοχοποιούν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τα τσοντοκάναλα κάνουν λόγο για... "χρυσαυγίτη δολοφόνο" με στόχο την τρομοκράτηση των πολιτών και την στοχοποίηση του Εθνικιστικού Κινήματος».



Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με την ανθρωποκτονία ημεδαπού στο Κερατσίνι και τη σύλληψη του δράστη

Καλημέρα σας 

Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας ενημερώσουμε σχετικά με την ανθρωποκτονία 34χρονου ημεδαπού, που έγινε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κερατσίνι Αττικής και τη σύλληψη του 45χρονου δράστη. 

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, την ώρα που στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 βρισκόταν σε εξέλιξη επεισόδιο-συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων ατόμων, ο δράστης κατέφθασε στο σημείο με το αυτοκίνητό του και αφού το στάθμευσε, κατέβηκε και με ένα μαχαίρι που είχε μαζί του κατάφερε χτυπήματα στο θύμα. 

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που ενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή και ενημερώθηκε από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη συμπλοκή, προσέτρεξε άμεσα στο περιστατικό. Την ώρα που οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, το θύμα είχε δεχθεί ήδη τα χτυπήματα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες υπέδειξαν ως δράστη τον 45χρονο, ο οποίος και συνελήφθη επιτόπου. 

Στο χώρο της συμπλοκής και σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι-στιλέτο με ίχνη αίματος. 

Το θύμα μεταφέρθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ σύμφωνα με τους ιατρούς, φέρει δύο τραύματα στο αριστερό ημιθωράκιο. 

Ο δράστης, κατά την εξέτασή του στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ομολόγησε την πράξη του και παραδέχτηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από μαρτυρικές καταθέσεις. 

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer). Όπως κατέθεσε η σύζυγός του, στην οικία, υπήρχαν επιπλέον ένα πτυσσόμενο γκλομπ και έντυπο υλικό συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, τα οποία απομάκρυνε, μετά το περιστατικό, και αναζητούνται.
Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένες έρευνες, παρουσία εκπροσώπων των Δικαστικών Αρχών, σε διάφορους χώρους, οικίες και γραφεία, για την αναζήτηση στοιχείων και πειστηρίων που σχετίζονται με το δράστη και την πράξη της ανθρωποκτονίας. 

Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. 

Σας ευχαριστώ.






Στην απολογία του, ο δολοφόνος ανέφερε:
«Επισκεπτόμουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε ως δέκα φορές τον μήνα. Δεν ήμουν όμως μέλος της. Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι, για να αμυνθώ...».

Αυτός ήταν ο ισχυρισμός του 45χρονου Γιώργου Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα στο Κερατσίνι. Ο 45χρονος, που διέμενε στη Νίκαια, είναι πατέρας δύο παιδιών.

Εργαζόταν στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ως υπάλληλος σε ιχθυοπωλεία που ανήκαν σε συγγενείς του. Προσφάτως εργαζόταν σε εταιρεία πετρελαιοειδών ως οδηγός βυτιοφόρου που έκανε διανομές σε τουριστικά νησιά.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, δεν είχε απασχολήσει ποτέ την ΕΛ.ΑΣ. για οποιοδήποτε αδίκημα. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές ο 45χρονος είχε και παλαιότερα διαπληκτισμό με τον 34χρονo.












Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου