Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Βίντεο: Η νέα Τούμπα σε 3D, δείτε και ονειρευτείτε !


Δείτε το video που ετοίμασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη νέα Τούμπα και το νέο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο που θα κατασκευάσει ο Δικέφαλος στη Θέρμη.

Ο Ιβάν Σαββίδης ανακοίνωσε την "Αναγέννηση του ΠΑΟΚ" με πενταετές πλάνο ύψους 80 εκατ. ευρώ, ενώ τόνισε πως θα βάλει συνολικά 150 εκατομμύρια την επόμενη οκταετία. Παράλληλα, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επενδύσει "στην Ελλάδα της κρίσης.
Συγκεκριμένα ο κ. Σαββίδης, είπε:


"Βιώνουμε τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και εμείς και στον ΠΑΟΚ και ως κοινωνία. Ο λαός χάνει την πίστη. Το δικαίωμα στην εργασία δεν μπορεί να το ασκήσει ο λαός. Επλήγη η νεολαία, μεταναστεύει σε άλλες χώρες ή δημιουργεί κοινωνική ένταση. Ο ΠΑΟΚ αναγνωρίζει το ρόλο του στην κοινωνία και δηλώνει έτοιμος να αναλάβει μερίδιο ευθύνης για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό. Είμαστε πεπεισμένοι, ότι ένα από τα ποιο ποιοτικά εργαλεία για να βελτιωθούν οι συνθήκες στην κοινωνία είναι ο ομαδικός αθλητισμός. Μία μορφή του είναι και το ποδόσφαιρο που εξασφαλίζει την υγεία με αποτέλεσμα να υπάρχει συνοχή και ενότητα. Σήμερα ο ΠΑΟΚ ενώνει εκατομμύρια κόσμου σε όλο τον κόσμο και αποτελεί στρατό συμφερόντων του ελληνικού εντός και εκτός της χώρας μας. Εξετάζοντας την στρατηγική ανάπτυξης του ΠΑΟΚ δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις Ακαδημίες και σε τρία στάδια. Πρώτον την ανάπτυξη του δικτύου Ακαδημιών στην Βόρεια Ελλάδα, δεύτερον σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο και τρίτον στην διασπορά".


"Η βασική εστία των Ακαδημιών θα στεγαστεί στη Θέρμη"

"Θέλουμε ενιαία στάνταρ στην προετοιμασία και καταβολή υποτροφιών στα μέλη των Ακαδημιών. Εκτιμούμε ότι μόνο στην Ελλάδα θα συμμετάσχουν 1500 παιδιά. Η βασική εστία των Ακαδημιών θα στεγαστεί στην περιοχή της Θέρμης. Δίπλα θα είναι το προπονητικό κέντρο και το κέντρο αποκατάστασης της ομάδας. Θα συνδυάσουμε θερμές πηγές και αύρα θάλασσας. Προτείνουμε αρχικά να αξιοποιήσουμε 220 στρέμματα γης, στη δεύτερη φάση 600 στρέμματα. Συνολικά σε 7-8 χρόνια θα επενδυθούν 150.000 εκ. ευρώ και θα δημιουργηθούν νέες 1000 θέσεις εργασίας. Πρέπει να έχουμε παράδειγμα την FIFA και την UEFA. Πρέπει να έχουμε πλήρη οικονομική διαφάνεια, είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο. Οι ομάδες πρέπει να είναι αυτοσυντηρούμενες, δεν πρέπει να ξοδεύουν παραπάνω απ' όσα βγάζουν. Σε αυτό τον τομέα είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε στον τομέα του μάρκετινγκ για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει ο ΠΑΟΚ να εξαρτάται από έναν άνθρωπο ακόμη και αν είναι ο Σαββίδης. Καλούμε στις δραστηριότητές μας ολοένα περισσότερα παιδιά και νέους, ενισχύουμε την υγεία και το πνεύμα τους. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο ομάδα ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει ολόκληρη βιομηχανία που θα καλεί στην τροχιά της εκατοντάδες ανθρώπους".

"Οι φίλαθλοί μας έχουν κουραστεί από την αναμονή"

"Εχουμε σκοπό να ενισχύσουμε το σύστημα αξιών του ΠΑΟΚ το οποίο έχει διαμορφωθεί στην διάρκεια των 100 ετών αξιοποιώντας την ενέργεια των φιλάθλων μας. Δεν υπάρχει στον κόσμο δεύτερη ομάδα με τέτοια δυναμική όπως ο ΠΑΟΚ. Οι φιλαθλοί μας έχουν κουραστεί από την αναμονή. Σήμερα το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα εκπροσωπεί μόνο τα συμφέροντα ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Δεν είμαστε επαναστάτες, απλά θέλουμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα. Μέσω της δημιουργίας ισχυρής ΠΑΕ, χωρίς να έχουμε επιθυμία τα ολιγοπώλια. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα λέμε ότι αποτελούμε μέρος της ισχυρής οικογένειας του ποδοσφαίρου. Αυτά όλα είναι αδύνατο να γίνουν εάν δεν δώσουμε προσοχή και σημασία στα χρονίζοντα προβλήματα του ΠΑΟΚ, χωρίς την επίλυσή τους δεν βλέπω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε".

"Δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα πρόστιμα"

"Χωρίς να λύσουμε τα μακροχρόνια προβλήματα του ΠΑΟΚ, δεν βλέπω το λόγο να συνεχίσουμε εδώ. Τα προβλήματα της ελληνικής πραγματικότητας, είναι αυτά που αντιμετωπίζουμε και εμείς. Η χώρα έχει ανάγκη επενδυτές από το εξωτερικό και εμείς είμαστε τέτοιοι. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τα χρήματα και εμείς τα φέρνουμε, λέμε πάρτε τα. Λέμε πώς θα επενδύσουμε και με ποιους όρους και προϋποθέσεις. Όχι, δεν επενδύουμε σε αγαθοεργίες. Όλοι λένε ότι αγαπάνε το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως ήρθε η στιγμή να αποδείξουν την αγάπη στον ΠΑΟΚ με ενέργειες και πράξεις. Θέλουμε η λάσπη που συγκεντρώθηκε στο σώμα του ΠΑΟΚ να καθαριστεί. Δυστυχώς, το κράτος βρίσκεται υπό την επιρροή της τρόικας. Οι αποφάσεις της τρόικας δεν είναι απόλυτη λύση για την Ελλάδα (σ.σ. στο μάριξ εμφανίστηκε μία κάρτα με τα χρέη του ΠΑΟΚ στις 30/6/2013: 3,5 εκ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη προς το κράτος, 6,5 εκ. ευρώ προς αθλητές και 5,5 εκ. ευρώ σε τρίτους 30/6/2013. Σύνολο: 15 εκ. ευρώ).

"Θα καταβάλλουμε κάθε χρόνο φόρους 10 εκ. ευρώ"

Δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα πρόστιμα, δεν μπορούμε, δεν γίνεται να υλοποιηθούν για τον ΠΑΟΚ, τέτοιες πρακτικές είναι πολύ αρνητικές. Χωρίς να κάνουμε τίποτα δεν θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Από τότε που δηλώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε άμεσα ένα ποσό για τα χρέη πέρασε ένας χρόνος και δεν έγινε ούτε ένα βήμα. Στη λήψη της απόφασης, ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να καταβάλλει το κεφάλαιο και κάθε χρόνο 10 εκ. ευρώ σαν ετήσιους φόρους. Με αυτό τον τρόπο, τον πρώτο χρόνο από την υλοποίηση της απόφασης ο δημόσιος προϋπολογισμός θα πάρει από τον ΠΑΟΚ ένα ποσό άνω των 20 εκ. ευρώ και θα είναι η έναρξη για την υλοποίηση του προγράμματος των 80 εκ. ευρώ, από το σύνολο των 150 εκ. ευρώ που θέλουμε να επενδύσουμε στον ΠΑΟΚ. Όλα αυτά δεν αξίζουν την προσοχή του κράτους;"

"Θέλουμε την βοήθειά σας..."

"Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να εφαρμόσω τις τακτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα για τις οφειλές των ομάδων, δεν θέλω να χάσω τον χρόνο του ΠΑΟΚ. Χρειαζόμαστε ενέργειες οι οποίες δίνουν ελπίδες και είμαστε έτοιμοι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλουμε την βοήθειά σας, ο ΠΑΟΚ είναι εκτός πολιτικής, αλλά η πολιτική έχει αρρωστήσει την κοινωνία σας επιδημία. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την προσοχή που έχετε δείξει στα προβλήματά μας. Εμείς θα είμαστε διαφανείς για τις ενέργειές μας. Θέλουμε να ενημερώνουμε όλους για τις ενέργειές μας. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον αγώνα και σας καλώ όλους σε διάλογο. Θέλουμε να αλλάξουμε τον ΠΑΟΚ χωρίς να σταματήσουμε την εξέλιξή του γι΄αυτό και υπάρχει η πιθανότητα λαθών. Συγγνώμη αν η ομιλία μου ήταν μεγάλη, αλλά θεώρησα ότι όλα αυτά που είδαμε στην οθόνη έπρεπε να τα συμπληρώσω εγώ. Ποτέ δεν σταματάω στην μέση του δρόμου και θέλω να ζήσω την ζωή μου με τον ΠΑΟΚ έτσι, ώστε να μην ντρέπομαι για καμία απόφαση που θα λάβω για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι τέτοια ομάδα και πρέπει να γίνει μία ομάδα που δεν θα έχει εξάρτηση από κανέναν άνθρωπο".

"Δεν θέλουμε σαν ΠΑΟΚ διαγραφή των οφειλών"

Ο βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος ζήτησε διευκρινίσεις για το τι ακριβώς ζητάει από ο ΠΑΟΚ για την ρύθμιση των χρεών. Και ο Ιβάν Σαββίδης απαντάει: "Πάνω στα χρέη του ΠΑΟΚ έχουν μπει πρόστιμα και πλέον υπάρχει αύξηση της οφειλής πάνω από 200% και σήμερα μας λένε λοιπόν ότι θέλουν 33 εκ. ευρώ. Δεν θέλουμε σαν ΠΑΟΚ διαγραφή των οφειλών, την παραδοσιακή οδό, να μην πληρώσει κανείς τίποτα, να κατεβαίνει κατηγορία και να χάσει ο ΠΑΟΚ δύο με τρία χρόνια και μετά να είμαστε στην Α' κατηγορία καθαροί. Είπαμε πριν από έναν χρόνο στην κυβέρνηση ότι είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε τα χρέη του ΠΑΟΚ. Δίνουμε 11 εκ ευρώ, αν δεν τα θέλετε δεν θα πάρετε τίποτα, αλλά αυτό σταματάει την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα τμήμα της οικονομίας της Ελλάδας.

"Μήπως κάποιοι δεν θέλουν τον ΠΑΟΚ μεγάλο;"

Δεν θέλω να πληρώσω εκείνα τα χρήματα που κατά την γνώμη μου είναι ανήθικα, δεν θέλω να πληρώσω την αύξηση 200%. Σε πολλά οικονομικά πεδία της Ελλάδας συμβαίνει αυτό, αλλά για τον ΠΑΟΚ δεν διαγράφονται. Μήπως το κάνουν αυτό κάποιοι που δεν θέλουν ο ΠΑΟΚ να γίνει μεγάλη ομάδα; Δεν θέλω να πω γεια σας. Σήμερα ήρθα εδώ γιατί ήθελα να βγάλω μία κραυγή της ψυχής μας. Εγώ μπορώ να μην πληρώσω αλλά δεν μου το επιτρέπει η συνείδησή μου. Είπα τον πρωθυπουργό να με πάρει ως παράδειγμα. Απαιτούμε την ίδια συμπεριφορά για όλα τα μέλη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βρισκόμαστε μπροστά στην επόμενη καταστροφή του ποδοσφαίρου".

"Μίλησα την προηγούμενη εβδομάδα με τον Σαμαρά"

Για το τι προτίθεται να κάνει αν τον αγνοούν: "Υπάρχουν κάποια θέματα που δεν θέλω να συζητήσω, επειδή οι σκέψεις μου μπορεί να αποδυναμώσουν την σκέψη μας. Οταν λοιπόν κάποιος βρίσκεται με πολλά προβλήματα, επιτρέπεις τον εαυτό σου να αγχωθείς και ενισχύεις την θέση των απέναντι. Δεν θέλω να σας πω τα ονόματα, μιλώντας όμως για το ολιγοπώλιο του ποδοσφαίρου, νομίζω τα έχω πει όλα. Δεν φοβάμαι εκείνους που παίζουν αυτά τα παιχνίδια, το πρόβλημα είναι ότι έχουν συνενωθεί με το κράτος και δεν μπορείς αυτό να το λύσεις με βία, μόνο μέσω διαλόγου. Μία εβδομάδα πριν είχα κουβέντα με τον κ. Σαμαρά, όλα αυτά τα αντιλαμβάνεται και είμαι πεπεισμένος ότι η απλή λογική λέει ότι αυτό είναι σωστό, τους λέω πάρτε 11 εκ. ευρώ".

"Εχουμε πρόθεση να επενδύσουμε 10-12 εκ. ευρώ στο Μακεδονία Παλλάς. Θέλουμε να επενδύσουμε γενικώς στην Ελλάδα της κρίσης. Δεν έχουμε ουρά επενδυτών στην Ελλάδα, πρέπει να χαιρόμαστε με τους νέους επενδυτές. Σε κάποιο μέσο γράφτηκε ότι έχω ένα μόνο ένα κοστούμι, μην μετράτε τα κοστούμια μου. Πρέπει σε κάποια φάση να πατήσουμε τον εγωισμό μας. Ηδη έχουμε κάνει πολλά λάθη και θα κάνουμε και άλλα. Να αντιμετωπίζεται με επιείκεια τα λάθη μας για να μην χάσω την φλόγα με την οποία ήρθα εδώ. Δεν έχουμε απομακρύνει την σκέψη για νέο γήπεδο, αλλά σε μία συνάντηση ένας φίλαθλος του ΠΑΟΚ, ηλικιωμένος, μου είπε ότι έκανε κοπάνες από το σχολείο για να βοηθήσει να χτιστεί αυτό το γήπεδο. Μετά άρχισα να σκέφτομαι αν είναι σωστό να παρατήσω την Τούμπα και σκέφτηκα να ντύσω την Τούμπα με μεταλλικό περίβλημα. Σαφώς δεν θα πληρεί τις ανώτατες προδιαγραφές, γι΄αυτό και συνεχίζουμε την αναζήτηση για χώρο για το καινούργιο γήπεδο".

"Πάρτε τα χρήματα να πληρώσετε τις συντάξεις"

"Μου λένε ότι δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε τις συντάξεις, τους λέω εν μέρει πάρτε αυτά τα χρήματα από εμένα (σ.σ. τα 11 εκ. ευρώ) και πληρώστε αυτούς τους ανθρώπους. Ο δήμαρχος Θέρμης ξέρει καλά ότι είμαι σκληρός Πόντιος και μπορώ να κάνω βήματα που άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν. Θέλω να γίνω μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ και οφειλές που έχουμε αναγνωρίσει τις πληρώσαμε. Οτι αναγνωρίζουμε ως οφειλή το ξοφλάμε".

"Ο ΠΑΟΚ είναι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα"

"Είπα στον κ. Σαμαρά σε ένα χρόνο όσο και να έβαλα βενζίνη δεν μου έχουν δώσει ούτε μία φορά την απόδειξη. Γιατί; Γιατί δεν συμφέρει τον κόσμο να πληρώνει με αυτή την φορολογική κλίμακα. Αν στον ποδοσφαιριστή θα πληρώνω 2 εκ. ευρω τον χρόνο, αν έχω φιλοδοξία να έχω μεγάλη ομάδα πρέπει να τα πληρώσω. Στο κράτος πρέπει να πληρώσω 75% φόρο, όταν στην Κύπρο πληρώνουν 12%. Υπάρχει μόνο μία λύση, ο ποδοσφαιριστής να είναι γραμμένος εκεί και να εργάζεται εδώ. Επιτρέπεται το πρόβλημα με τον Κάτσε η Χρυσή Αυγή να το ανεβάσει σε τέτοιο πολιτικό βαθμό; Ο ΠΑΟΚ θα λύνει τα προβλήματα του εσωτερικά. Σε έναν βαθμό αυτή η πράξη του Κάτσε μας άνοιξε τα μάτια. Τώρα καθόμαστε και μελετάμε αυτό το θέμα, έτσι ώστε οι άνθρωποι που δεν είναι έτοιμοι στην ελληνική νοοτροπία να τους προετοιμάζουμε κανονικά. Σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα. Θα έρθει η ημέρα που ο ΠΑΟΚ θα ανακοινώσει ότι όλη η Ελλάδα χώρο δράσης του ΠΑΟΚ".

O πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Κοντός, ανέφερε: "Το θέμα θα λυθεί από τους πολιτικούς. Το θέμα αυτό ξέρει και ο κ. Σαββίδης ότι θα προχωρήσει μόνο με κοινοβουλευτική παρέμβαση στην βουλή". Ο Σαββίδης απάντησε: "Δυστυχώς οι περισσότεροι πολιτικοί είναι φίλαθλοι του Ολυμπιακού!".

Με ευχές από τον Ιβάν Σαββίδη ολοκληρώθηκε η εκδήλωση. "Αν έχετε συνείδηση βοηθήστε τον ΠΑΟΚ", είπε.


Βρύζας: "Μας δίνει όραμα ο Σαββίδης"

Ο Ζήσης Βρύζας, ανέφερε: "Εμείς είχαμε την τύχη σε μία δύσκολη συγκυρία να βρούμε τον άνθρωπο που μας δίνει όραμα. Οι προοπτικές είναι μεγάλες όπως και η δυναμική του ΠΑΟΚ. Σήμερα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα παρουσιάσει ένα πενταετές πλάνο ανάπτυξης του ΠΑΟΚ . Το όφελος αυτού του πλάνου δεν θα είναι μόνο για τον ΠΑΟΚ, θα είναι για όλους τους φιλάθλους της Θεσσαλονίκης".







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου