Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Aυτό είναι το τζαμί του Ερντογάν στην Ταξίμ +pics


Ξεκινούν να εμφανίζονται τα σχέδια του τεμένους που θέλει να κατασκευάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα Αχμέτ Βεκίφ Αλπ , τα πρώτα σχέδια για το τζαμί από τον πρωθυπουργό είχαν κριθεί «υπερβολικά μοντέρα», και γι’ αυτό κι έγιναν κάποιες αλλαγές.


Το τζαμί θα χτιστεί σε οικόπεδο 2500 τ.μ, και με υπόγεια επτά ορόφων συνολικά θα χτιστεί ένα κτίριο 17.000 τετραγωνικών μέτρων. Συνολικά στο τζαμί της πλατείας Ταξίμ θα μπορούν να προσεύχονται 1450 Μουσουλμάνοι. Το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο σε τουλάχιστον 3 χρόνια.



Η συγκεκριμένη πλατεία ήταν το κέντρο των επεισοδίων που είχαν ξεσπάσει λόγω των σχεδίων ανάπλασης στο πάρκο Γκεζί μετά τον ξεριζωμό των δέντρων από το πάρκο για να χτιστεί το ομοίωμα ενός στρατώνα.

Ο τούρκος πρωθυπουργός τον Ιούνιο είχε ανακοινώσει πως η ανάπλαση της πλατεία περιλαμβάνει και την κατασκευή τζαμί. Οι Κεμαλιστές δεν καλοβλέπουν την κατασκευή του καθώς η συγκεκριμένη πλατεία θεωρείται σύμβολο του κοσμικού κράτους.

Η θέση του τεμένους προβλέπεται να είναι απέναντι από το ορθόδοξο ναό της Αγίας Τριάδας που δεσπόζει στην περιοχή.

onalert.gr









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου