Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ακροαριστερά - φασιστικά νέα


Δύο περιστατικά βίας εναντίον απλών πολιτών σημειώθηκαν χθες σε Κοζάνη και Ηράκλειο Κρήτης με ομάδες ατόμων να χτυπούν απλούς πολίτες, αποκαλώντας τους φασίστες.

Στην πρώτη περίπτωση, 19χρονος φοιτητής στο ΤΕΙ Κοζάνης, δέχθηκε τις ύβρεις ομάδας ατόμων που...
τον αποκάλεσαν φασίστα. Σύμφωνα με το kozanimedia, παρόλο που ο ίδιος δεν αντέδρασε, τέσσερα άτομα του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν με μπουκάλια και κλωτσιές, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 19χρονος αναγνώρισε έναν από τους δράστες του περιστατικού, ενώ η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 31χρονου άντρα. Ο 19χρονος υποστηρίζει πως τα συγκεκριμένα άτομα φορούσαν μπλούζες που παραπέμπουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Επίθεση δέχθηκε και ένας 27χρονος άνδρας στο Ηράκλειο της Κρήτης που τον ξυλοκόπησαν τέσσερα άτομα στο κέντρο της πόλης, αποκαλώντας τον φασίστα, εξαιτίας ενός τατουάζ στο οποίο αναφέρεται μια γνωστή αρχαιοελληνική ρήση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς» το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί στην οδό Γερωνυμάκη. Όπως κατήγγειλε ο ίδιος, «δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του καταλόγισαν τα άτομα που τον γρονθοκόπησαν». Όπως ανέφερε, την ώρα που περπατούσε, του επιτέθηκαν τέσσερα άτομα και άρχισαν να τον χτυπούν ο ένας στο πρόσωπο και ο άλλος σε όλο του το σώμα.



Καθηγητές πιέζουν -φασιστικά- τα παιδιά να κάνουν καταλήψεις

«Έβγαιναν διευθυντές στην αυλή και ρωτούσαν τους μαθητές με το ονοματεπώνυμό τους αν θα συμμετάσχουν ή δεν θα συμμετάσχουν στην κατάληψη. Τι θέλετε να απαντήσει το παιδί μπροστά στους υπόλοιπους;»
Kαταγγέλουν γονείς που αφήνουν σαφή υπονοούμενα για παρότρυνση των παιδιών σε καταλήψεις μετά την αποτυχημένη απεργία των εκπαιδευτικών.

Αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο αριθμός των κατειλημμένων σχολείων στο νομό Θεσσαλονίκης, ενώ το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο... παράτασης του σχολικού έτους σε όσα διδακτήρια παραμένουν κλειστά για περισσότερο από τρεις ημέρες.
Σήμερα οι μαθητές έβαλαν «λουκέτο» σε 31 γυμνάσια και λύκεια της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε 19 της δυτικής, σε πέντε σχολεία του νομού Κιλκίς και σε τέσσερα του νομού Σερρών, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι έφηβοι καταληψίες προβάλλουν αιτήματα, όπως η αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία και η επαναφορά της ενισχυτικής διδασκαλίας, ενώ εκφράζουν την αντίθεσή τους στο πρόγραμμα του νέου λυκείου, στην κατάργηση ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης και στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών. Η εμπειρία του παρελθόντος δείχνει ότι οι μαθητικές καταλήψεις διαρκούν μέχρι και την 28η Οκτωβρίου και, αν επαναληφθεί η πρακτική αυτή, τότε η απώλεια διδακτικών ωρών θα είναι μεγάλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επεξεργαστούν σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα ορίζει ότι «στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από τρεις ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος».
«Τι θέλετε να απαντήσει το παιδί μπροστά στους υπόλοιπους;»
«Οι καταλήψεις έχουν αποφασιστεί χωρίς να συγκληθούν τα συμβούλια», όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων του νομού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θώμογλου. «Έβγαιναν διευθυντές στην αυλή και ρωτούσαν τους μαθητές με το ονοματεπώνυμό τους αν θα συμμετάσχουν ή δεν θα συμμετάσχουν στην κατάληψη. Τι θέλετε να απαντήσει το παιδί μπροστά στους υπόλοιπους;», τονίζει ο κ. Θώμογλου υποστηρίζοντας πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντίδρασης. Να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων έχουν διατυπώσει και άλλες φορές τη θέση τους κατά των καταλήψεων.
Πηγή: Αγγελιοφόρος



Τρομοκρατική επίθεση στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Επίθεση δέχτηκαν τα γραφεία του Πρώτου Θέματος από τουλάχιστον 15 κουκουλοφόρους λίγο μετά τις 8 το βράδυ.

Οι άγνωστοι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βαριοπούλες, ρόπαλα ενώ σφυριά ενώ πέταξαν μπογιές μέσα στο κτίριο των γραφείων. Έσπασαν τζαμαρίες του κτιρίου και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στους γύρω δρόμους τα οποία ανήκαν σε γείτονες.

Μετά την επίθεση οι κουκουλοφόροι εξαφανίστηκαν στους γύρω δρόμους.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου