Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Φασισμός, απουσία κράτους δικαίου, και Λεβιάθαν


Η βία αντιμετωπίζεται με αποκατάσταση του κράτους δικαίου!

Με ισονομία!
Με δικαιοσύνη!
Με συρρίκνωση του τερατώδους κρατικού μηχανισμού!
Με εξορθολογισμό του νομικού πλαισίου της χώρας!
Με επιστροφή των κλεμμένων!
Με παραδειγματική και δημόσια τιμωρία των εγκληματιών, δήθεν δημοσίων λειτουργών, που καταχράστηκαν την εξουσία για να εξαθλιώσουν και να κλέψουν τη χαρά από έναν ολόκληρο Λαό!


Παρά το γεγονός ότι το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών...
κάνει προβλέψεις για είσπραξη λιγότερο από 70% των φόρων περιουσίας που βάζει, επιμένει στην κατακρεούργηση της μεσαίας τάξης, διότι τόσα τους χρειάζονται για να διατηρήσουν τη δομή και σύνθεση του δημοσίου ανέπαφη.

Θα βάλει δηλαδή μιάμιση φορά τους φόρους που σκοπεύει να μαζέψει. Θα φορολογήσει τους Έλληνες μιάμιση φορά παραπάνω απ΄ όσο αντέχουν! Αυτό σημαίνει 70% εισπραξιμότητα των φόρων!

Όποιος έχει πλέον ακόμη και την παραμικρή αμφιβολία για τις προθέσεις των κυβερνώντων...
σε συνεργασία με τους προνομιούχους  του δημοσίου τομέως, δεν έχει παρά να δει ότι αυτή την εβδομάδα παραλύει το Δημόσιο για 12.000 μετακινήσεις.

Παραλύει το κράτος από απεργίες για 12.000 μετακινήσεις, όταν αυτός ο αριθμός είναι στον ιδιωτικό τομέα οι νέοι άνεργοι που προστίθενται κάθε 1,5 βδομάδα!

Η εμμονή στην ένοχη αλληλεγγύη των προνομιούχων, με τίμημα την εξαθλίωση όλων των υπολοίπων, θα αιματοκυλήσει τη χώρα. Ήδη την αιματοκυλάει. Μαζέψτε τους κάποιος!

Λένε ότι εφαρμόστηκε το μνημόνιο και απέτυχε όταν από 23.000 δημόσιους οργανισμούς καταργήσαμε 20! Μετά ρωτούν τί θρέφει τη ΧΑ;

Αν θέλουμε λιγότερο φασισμό, χρειαζόμαστε περισσότερο κράτος δικαίου.

Αν δεν έχουμε κράτος δικαίου, θα αυξάνεται ο φασισμός.

Απλά μαθηματικά. Δυσάρεστα αλλά αληθινά.

Όπως μια γάτα που τη στριμώχνεις σε μια γωνία και τη χτυπάς με ένα στυλιάρι για να την αποτελειώσεις, δεν της αφήνεις άλλη διέξοδο από το να επιτεθεί για να σου βγάλει τα μάτια, έτσι ολοένα περισσότεροι συμπολίτες μας, που καμία σχέση με το φασισμό δεν έχουν πραγματικά, θα στρέφονται προς τους φασίστες, τους νονούς της νύχτας και τους δολοφόνους, για να ξεφύγουν από τη φαυλότητα της “Μεταπωλήστευσης” ευγενική χορηγία της Γενιάς του Πολυτεχνείου (ΓτΠ).

Όσον οι εγκληματίες της καταχραστές δημοσίου χρήματος θα πίνουν σαμπάνιες και θα τρώνε χαβιάρι στη Μύκονο ανενόχλητοι, και ταυτόχρονα οι Έλληνες θα σπρώχνονται στη μετανάστευση, στα συσσίτια της Εκκλησίας και των δήμων, στην ανεργία και στις κατασχέσεις των σπιτιών τους για γελοία και αντισυνταγματικά χρέη προς την εφορία, οι κάθε Χρυσές Αυγές και μεθαύριο Ασημένια Απογεύματα, θα έχουν γόνιμο έδαφος στο μυαλό των οργισμένων και ανήμπορων να αντιδράσουν με άλλο τρόπο Ελλήνων.

Όσο οι Έλληνες θα συμπιέζονται από τις τριπλές συμπληγάδες της αυθαίρετης υπερφορολόγησης, της κατακρήμνισης της οικονομίας, και της ταυτόχρονης τραπεζικής απομόχλευσης, οι εκάστοτε υπάνθρωποι θα φαντάζουν λύση στα μάτια ολοένα και περισσότερων συμπολιτών μας.

Η βία αντιμετωπίζεται με αποκατάσταση του κράτους δικαίου!

Με ισονομία!
Με δικαιοσύνη!
Με συρρίκνωση του τερατώδους κρατικού μηχανισμού!
Με εξορθολογισμό του νομικού πλαισίου της χώρας!
Με επιστροφή των κλεμμένων!
Με παραδειγματική και δημόσια τιμωρία των εγκληματιών, δήθεν δημοσίων λειτουργών, που καταχράστηκαν την εξουσία για να εξαθλιώσουν και να κλέψουν τη χαρά από έναν ολόκληρο Λαό!

Για όλα, φυσικά, υπάρχει λύση, αλλά η ουσιαστικότερη σημερινή λύση για τη μιζέρια μας, περνάει από τη μείωση του κράτους, που πλέον είναι κατά πολύ ακριβότερο από όσο αντέχει ο Λαός να πληρώνει.

Όπως λοιπόν στο προηγούμενο κείμενό μου (Σταματήστε το δούλεμα με τις συντάξεις) εξηγώ γιατί και πώς θα πρέπει να μειωθεί κατά 6 δισεκατομμύρια ευρώ το κόστος των συντάξεων που αιμοδοτεί η κοινωνία, απλά παύοντας να δίνει σύνταξη σε νεώτερους των 60 ετών, πλην αν είναι ανάπηροι, έτσι εδώ προτείνω την απλούστερη λύση για την μείωση του κόστους του δημοσίου άμεσα.

Η λύση για το τερατώδες μέγεθος τους δημοσίου είναι απλούστατη και έχει εφαρμοστεί ήδη εδώ και 3 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα:

-Εκ περιτροπής άδεια άνευ αποδοχών μια ημέρα τη βδομάδα, κάθε βδομάδα, για όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο και στενό δημόσιο τομέα!

-Εναλλακτικά όσοι επιλέγουν θα μπορούν να δουλέψουν 6ωρο πενθήμερο.

Τόσο απλό είναι!

Λένε πολλοί ότι υπάρχει τεράστιο ποσοστό αργομισθίας στο δημόσιο, οπότε η μη-παρουσία καθενός δημοσίου υπαλλήλου στην υπηρεσία του, για μια ημέρα τη βδομάδα, δεν θα αλλάξει και πολλά, ίσως και τίποτε, στο επίπεδο υπηρεσιών που λαμβάνει ο Λαός από το κράτος.

Το όφελος όμως θα είναι τεράστιο, και ίσο ως και με το 20% των μισθολογικών και δαπανών προσωπικού για το δημόσιο.

Εκτός δηλαδή από το μισθολογικό κόστος θα μειωθούν κατά 20% και οι καταναλώσεις σε ηλεκτρικό, χαρτί, βενζίνες, και άλλα πολλά, όπως επίσης και σε ενοίκια κτιρίων, καθώς σε μια υπηρεσία πχ με 20 υπαλλήλους, καθημερινά θα βρίσκονται μόνο 16.

Καλό θα είναι επίσης να είναι σταθερή η μέρα της βδομάδας που θα έχει πρόσθετο ρεπό κάθε υπάλληλος, ώστε να μπορεί να απασχοληθεί σε κάποια άλλη εργασία αν θέλει, στον ιδιωτικό τομέα.

Ποιο θα είναι το κακό κάποιος δηλαδή να δουλεύει Δευτέρα-Πέμπτη στο δημόσιο, όταν 2 εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν καθόλου δουλειά, λόγω της υπερφορολόγησης που επιβάλλεται για την συντήρηση του υπέρογκου κόστους του δημοσίου;

Σκεφτείτε σε άμεσο χρόνο την εφαρμογή του, και σε συνδυασμό με το κόστος των λαθροσυντάξεων όπως και των συντάξεων νεότητος, θα βρεθούμε με πλεόνασμα περί τα €10 δισεκατομμύρια ετησίως.

Αθροίζοντας €5 δις από τις λαθροσυντάξεις και τις μειώσεις στις συντάξεις νεότητος, συν €5 δις από την εκ περιτροπής απασχόληση στο στενό δημόσιο τομέα, βγαίνουμε από την κρίση άμεσα χωρίς άλλα μέτρα λιτότητας και υπερφορολόγηση.

Μετά θα μπορούμε να εξορθολογίσουμε τη δομή του δημοσίου με την ησυχία μας χωρίς πίεση κόστους, να μειώσουμε άμεσα και δραστικά τη φορολόγηση εκτινάσσοντας την ανάπτυξη, χωρίς όμως να κάνουμε ούτε μια απόλυση δημοσίου υπαλλήλου άμεσα, απλά αφήνοντας να έρθει η συνταξιοδότηση για να μικρύνει το μέγεθος του δημοσίου.

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα μπορέσει να μειώσει και το φόρτο εργασίας που ίσως δημιουργηθεί στην αρχή με 20% λιγότερο προσωπικό καθημερινά, και στο βάθος του χρόνου η κατάργηση και το κλείσιμο άχρηστων οργανισμών θα απελευθερώσει εργάσιμες ώρες για εκεί που η κοινωνία έχει ανάγκη, χτυπώντας τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία που μας βάζει σε κρατική παρεμβατικότητα και οικονομική ανελευθερία στην 117η θέση παγκοσμίως, κάτω από τη Σενεγάλη και πάνω από το Μαλάουι.



Για σκεφτείτε...

Του Αγη Βερούτη 



Γενοκτονία για ψηφοθηρικούς λόγους
 
Του Γιώργου Κράλογλου

Η απέλπιδα προσπάθεια, εκ μέρους των πολιτικών, διατήρησης του ελληνικού Σοβιέτ, οδηγεί στην πλήρη (πληθυσμιακή) ερημοποίηση της χώρας στο άμεσο μέλλον. Πιθανότατα αυτή η τάση είναι μη αναστρέψιμη πλέον, εξαιτίας της πλήρους απώλειας εμπιστοσύνης των πολιτών έναντι του νεοελληνικού κράτους. Γενοκτονία για ψηφοθηρικούς λόγους συντελείται πρακτικά. Δεν νομίζω να έχει ξαναϋπαρξει στην Ιστορία κάτι αντίστοιχο...

«Διαφωνώ ότι έχει βαθύ μέλλον αυτό το κράτος όπως αναφέρετε. Κανένα μέλλον δεν μπορεί να έχει ένα κράτος όταν η πλειοψηφία των νεαρών πολιτών του το εγκαταλείπει οριστικά και μετά βδελυγμίας μάλιστα. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι συγκυριακό, λογω οικονομικής κρίσης, αλλά χρόνιου παγκοσμιοποίηση συνεπικουρούμενη από την τεχνολογία (της πληροφορικής κυρίως) δημιουργεί ανταγωνισμό και μεταξύ των κρατών, όχι μόνο μεταξύ επιχειρήσεων. Πρακτικά η διατήρηση του πληθυσμού ενός κράτους είναι άμεση συνάρτηση της δυνατότητας του να παρέχει ένα αξιοσέβαστο επίπεδο διαβιωσης. Πατριδα πλέον είναι όπου σε σέβονται ως ελεύθερο (και νοήμων) άνθρωπο...

Προφανώς η απέλπιδα προσπάθεια, εκ μέρους των πολιτικών, διατήρησης του ελληνικού Σοβιέτ, οδηγεί στην πλήρη (πληθυσμιακή) ερημοποίηση της χώρας στο άμεσο μέλλον. Πιθανότατα αυτή η τάση είναι μη αναστρέψιμη πλέον, εξαιτίας της πλήρους απώλειας εμπιστοσύνης των πολιτών έναντι του νεοελληνικού κράτους.

Γενοκτονία για ψηφοθηρικούς λόγους συντελείται πρακτικά. Δεν νομίζω να έχει ξαναπάρει στην Ιστορία κάτι αντίστοιχο...».

Εδώ τελειώνει το πραγματικά αξιόλογο αυτό σχόλιο στο οποίο δεν έχω να προσθέσω ούτε να αφαιρέσω οτιδήποτε.

Για να το ενισχύσω δε υπενθυμίζω ότι ενώ από την μία πλευρά χάνουμε τους νέους και μετατρέπουμε την Ελλάδα σε γεροντοκρατούμενη τουριστική περιφερειακή χώρα της Ευρώπης το μέλλον μας δεν δείχνει αισιοδοξία αφού η κρίση και άλλοι προφανείς παράγοντες οδηγούν σε μείωση κατά 10% των γεννήσεων αυξάνοντας την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα όταν οι γείτονες μας Τούρκοι  αυξάνουν κατακόρυφα τις γεννήσεις και σε σημείο μάλιστα που να γίνονται σκέψεις για μέτρα.

Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού μας λέει ότι το 2007 ο αριθμός γεννήσεων ήταν 111.926 και έπεσε σταδιακά τα επόμενα χρόνια, με τις γεννήσεις να περιορίζονται το 2012, στις 100.980.

Εμείς όμως φαίνεται ότι μάλλον «έχουμε δέσει τον γάιδαρο μας» και ασχολούμαστε με την εντελώς άγνωστη και ασήμαντη Ουρανία Μιχαλολιάκου προσπαθώντας όλοι μαζί (πρώτα απ΄ όλους εμείς στα ΜΜΕ) να την κάνουμε σημαντική με το έτσι θέλω.

Τι άλλο κάνουμε;

Φάγαμε ένα χρόνο και πλέον να συζητάμε για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ενώ ξέραμε τα αποτελέσματα. Και μετά από τόσο καιρό δεν έχουμε καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα για την συνέχεια.

Συζητάμε δύο χρόνια για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων με αποτέλεσμα να έχουμε αναστατώσει την αγορά ακινήτων ενώ ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει για την τελική μορφή και την διαδικασία επιβολής του φόρου.

Εδώ και ένα τρίμηνο έχουμε ξεκινήσει προβλέψεις για το πλεόνασμα και έχουμε φθάσει μάλιστα στο σημείο να συζητάμε τι θα κάνουμε με το πλεόνασμα ενώ τίποτε δεν βεβαιώνει ότι θα δικαιωθούν οι σημερινές προβλέψεις.

Κλείνουμε δύο χρόνια συζητήσεων για την μορφή αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ και δεν έχουμε σχηματοποιήσει ακόμη ούτε μία χειροπιαστή εικόνα για την τελική συμβολή του προγράμματος στην ανάπτυξη και στην δημιουργία θέσεων εργασίας.

Έχουμε ανακοινώσει, μέσα σε τρία χρόνια, τουλάχιστον δέκα φορές το πλήρες πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αλλά μετά από μία τριετία βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή. Στην αποκρατικοποίηση μόνο του ΟΠΑΠ.

Και ενώ τίποτε δεν συμβαίνει από όσα μας βεβαιώνουν ότι θα συμβούν... φεύγουν από τον τόπο και οι τελευταίοι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι γιατί δεν έχει δοθεί ούτε απάντηση σε σειρά υποδείξεων για αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της παραγωγής.

Την ίδια στιγμή κανείς από τους ξένους ομίλους (που μας έδειξαν μόνο στην τηλεόραση...) δεν ήλθε να επενδύσει ώστε (όπως μας είπαν) να κινητοποιηθεί η οικονομία να αναθερμανθούν οι μηχανές της και να πάρει μπροστά η ανάπτυξη.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου