Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Σκελετοί «βαμπίρ» βρέθηκαν στην Βουλγαρία ~ Δείτε φωτό


Μεσαιωνικό «βαμπίρ» που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα ανακαλύφθηκε στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας στη σημερινή Βουλγαρία.

Ο σκελετός ενός ηλικιωμένου άνδρα με ένα μαχαίρι στην καρδιά του, βρέθηκε σε ανασκαφή από αρχαιολόγους στα ερείπια εκκλησίας, στην ιστορική παραθαλάσσια πόλη Νέσεμπαρ.


Το μαχαίρι θεωρείται ως βάσιμο αποδεικτικό στοιχείο ότι ο άνδρας ήταν βρυκόλακας, όπως υποστηρίζει ο αρχαιολόγος Τόντορ Μαρβάκοφ, ωστόσο οι ειδικοί αναφέρουν ότι το μαχαίρωμα θα μπορούσε να υποδεικνύει εγκληματική ενέργεια.

Συνολικά 28 τάφοι έχουν βρεθεί σε ένα χώρο 40 τετραγωνικών μέτρων στο εσωτερικό του ναού, που χρονολογείται από τον 13ο-14ο και από τον 16ο και 17ο αιώνα.

Ένας από αυτούς ανήκε σε παιδί, θαμμένο σε λευκό φέρετρο. Ο Μαρβάκοφ αναφέρει ότι οι ομαδικές ταφές γίνονταν την εποχή της πανούκλας.

Το 2012 βρέθηκε στη Βουλγαρία ο πρώτος σκελετός «βαμπίρ», στην ιστορική παραθαλάσσια πόλη Σωζόπολη. Οι αρχαιολόγοι ξέθαψαν ένα σκελετό από τον μεσαίωνα που ήταν τρυπημένος στο στέρνο από σιδερένιες ράβδους - μια πρακτική που χρησιμοποιούνταν για να μην γίνουν οι νεκροί βρυκόλακες.



Ο σκελετός στη Σωζόπολη


Ο σκελετός στο Νέσεμπαρ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου