Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ανελέητες ρατσιστικές επιθέσεις στο ΑΠΘ


Στους χώρους μέσα και γύρω από το ΑΠΘ δρούσαν τέσσερις επικίνδυνοι ρατιστές λαθρομετανάστες, που συνελήφθησαν για βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις μέσα στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, τα ξημερώματα της Τρίτης, τα αλλοδαπά ζώα δε δίστασαν ακόμη και να χτυπήσουν 22χρονο καρκινοπαθή, που τους είπε ότι είχε μόλις εγχειριστεί, προκειμένου να του αρπάξουν ένα κινητό τηλέφωνο και 250 ευρώ!


Όπως έγινε γνωστό ο ένας από αυτούς, υπήκοος Συρίας, είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω την περασμένη Κυριακή, ενώ οι άλλοι τρεις, όλοι τους υπήκοοι Αλγερίας, συνελήφθησαν με εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Οι τελευταίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χτες το πρωί ύστερα από έρευνες αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές ο ένας από τους αλλοδαπούς με συνεργό του πλησίασαν την περασμένη Τρίτη έναν 22χρονο που κινούνταν μέσα στο χώρο του ΑΠΘ. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν οι αλλοδαποί τον απείλησαν με μαχαίρι και τον χτύπησαν σε διάφορα σημεία του σώματος παρά το γεγονός ότι ο νεαρός τους είπε πως ανάρρωνε από χειρουργική επέμβαση και ήταν καρκινοπαθής. Ωστόσο, αυτό δε φάνηκε να επηρεάζει τους αλλοδαπούς, οι οποίοι άρπαξαν το κινητό του τηλέφωνο, ηλεκτρονικά είδη και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

Επίσης, την περασμένη Κυριακή οι αλλοδαποί μαζί και με άλλους συνεργούς τους πλησίασαν 33χρονο που κινούνταν στην οδό Εθνικής Αμύνης, στο ύψος του ΑΠΘ και αφού τον τραυμάτισαν με κατσαβίδι στην κοιλιακή χώρα προσπάθησαν να του αφαιρέσουν το πορτοφόλι. Την ίδια μέρα, στην οδό Εγνατία και πάλι μπροστά από το ΑΠΘ, δύο από τους φερόμενους ως δράστες αφαίρεσαν από 22χρονο το κινητό του τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, τραυματίζοντας τον με κατσαβίδι στον αριστερό ώμο. Στην περίπτωση αυτή ο ένας από τους αλλοδαπούς συνελήφθη επ΄αυτοφώρω από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί για ληστείες εντός χώρου και πλησίον του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Σε βάρος τριών εξ’ αυτών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης
Έτερος δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την 06-10-2013
Συνελήφθησαν , πρωινές ώρες χθες (09-10-2013), έπειτα από εντατική έρευνα αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 30, 23 και 21 ετών, για ληστείες σε βάρος τριών ατόμων (δύο ημεδαπών και ενός αλλοδαπού) εντός χώρου και πλησίον του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Επίσης, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., βραδινές ώρες της 06-10-2013, 21χρονος αλλοδαπός, συνεργός των ανωτέρω.
Ειδικότερα:
  • Βραδινές ώρες της 06-10-2013, στην οδό Εθνικής Αμύνης (ύψος ΑΠΘ), οι προαναφερόμενοι με τέσσερις συνεργούς τους, προσέγγισαν 33χρονο αλλοδαπό και με χρήση κατσαβιδιού, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το πορτοφόλι του, προκαλώντας του τραύμα στην κοιλιακή χώρα.
  • Την ίδια ημέρα (06-10-2013) ομοίως βραδινές ώρες, στην οδό Εγνατία (έμπροσθεν ΑΠΘ), ο 23χρονος αλλοδαπός με 21χρονο αλλοδαπό συνεργό του, με χρήση κατσαβιδιού αφαίρεσαν από 22χρονο ημεδαπό το κινητό του τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, τραυματίζοντάς τον στον αριστερό ώμο. Ο 21χρονος συνελήφθη επ΄αυτοφώρω από δικυκλιστές αστυνομικούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
  • Ξημερώματα της 08-10-2013, ο 30χρονος αλλοδαπός με έτερο συνεργό του, εντός ΑΠΘ, με χρήσης σωματικής βίας και απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από 22χρονο ημεδαπό το κινητό του τηλέφωνο, ηλεκτρονικά είδη και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.
Σε βάρος των τριών αλλοδαπών εκδόθηκαν ισάριθμα Εντάλματα σύλληψης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, δυνάμει των οποίων εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των λοιπών συνεργών τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου