Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ποιά φωνή βρίσκουν ελκυστική οι γυναίκες;


Ο βαθύς ήχος της φωνής του Barry White φαίνεται να είναι πιο ελκυστικός για το γυναικείο φύλο από την τσιριχτή φωνή του David Beckham, υποστηρίζει νέα έρευνα.

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι άντρες με αρρενωπή φωνή χαμηλής συχνότητας γοητεύουν περισσότερο τις γυναίκες, τουλάχιστον όσες αναζητούν εφήμερες σχέσεις.

Παράλληλα, όμως, οι ερευνητές βρήκαν ότι...
τα βαρύτονα αγόρια είναι πιο επιρρεπή στην απιστία. 

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στο περιοδικό «Personality and Individual Differences», παρουσιάζει ενδείξεις σχετικά με την εξέλιξη της ανθρώπινης φωνής και της επιλογής συντρόφου.

«Ο ήχος της φωνής των άλλων επηρεάζει τον τρόπο που τους βλέπουμε», εξηγεί ο δρ. Jillian O’ Connor από το Πανεπιστήμιο MacMaster του Καναδά και συνεχίζει: «Μέχρι τώρα δεν ήταν ξεκάθαρος ο λόγος που οι γυναίκες προτιμούν τις φωνές των ανδρών που είναι επιρρεπείς στην απιστία. Με αυτήν την έρευνα, ανακαλύψαμε ότι όσο περισσότερο πίστευαν οι γυναίκες ότι οι συγκεκριμένοι άντρες θα απιστούσαν, τόσο πιο ελκυστικούς τους έβρισκαν, στο πλαίσιο όμως μιας εφήμερης σχέσης».

Στο πλαίσιο της έρευνας, 87 γυναίκες άκουσαν τις φωνές ανδρών, οι οποίοι μιλούσαν πότε σε υψηλό και πότε σε χαμηλό τόνο, και στη συνέχεια ζητήθηκε από τις γυναίκες να επιλέξουν αυτούς του άνδρες που θεωρούσαν πιο επιρρεπείς στην απιστία. Επίσης, τους ζητήθηκε να διαλέξουν τη φωνή που βρίσκουν πιο ελκυστική και βάση αυτής τον άνδρα που θα προτιμούσαν για προσωρινό ή μόνιμο σύντροφο. 


vita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου