Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Παρουσιάστρια απολύθηκε επειδή φορούσε... σταυρό στον αέρα


Νορβηγία: Παρουσιάστρια απολύθηκε επειδή φορούσε... σταυρό στον αέραΔημοφιλής παρουσιάστρια από την Νορβηγία, απολύθηκε επειδή βγήκε στον αέρα φορώντας ένα…σταυρό, κάτι που η μουσουλμανική κοινότητα της χώρας θεώρησε σκανδαλώδες.

Η εμφάνιση της Siv Kristin Sællmann στο κανάλι NRK με ένα χρυσό μενταγιόν το οποίο ήταν διακοσμημένο με μαύρα πετράδια σε σχήμα σταυρού, φέρεται να προκάλεσε την οργή μελών της...
μουσουλμανικής κοινότητας που διοργάνωσαν διαμαρτυρίες, υποστηρίζοντας ότι η αλυσίδα με τον σταυρό, «προσέβαλε το Ισλάμ».

Σύμφωνα με τους μουσουλμάνους, η επίδειξη ενός χριστιανικού συμβόλου δεν εγγυάται την αμεροληψία του καναλιού.

Το αποτέλεσμα ήταν ο διευθυντής του καναλιού να καλέσει την τηλεπαρουσιάστρια για εξηγήσεις και εν τέλει να την…απαλλάξει από τα καθήκοντά της για να μην προκληθούν επεισόδια.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Το κρατικό κανάλι απέλυσε γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων γιατί φορούσε σταυρουδάκι!

Μπορεί μια αλυσίδα με έναν μικρό σταυρό να είναι λόγος να χάσει κάποιος την δουλειά του; Προφανώς είναι, αν ζείτε στη ‘πολυπολιτισμική’ Νορβηγία και είστε μέλος του προσωπικού του κρατικού καναλιού NRK, όπως αναφέρει η ‘La Republica’. Η Siv Kristin Sællmann - μια δημοφιλής παρουσιάστρια τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων στη Νορβηγία, απολύθηκε από τη δουλειά της επειδή έβγαινε «ζωντανά» στα δελτία φορώντας ένα αλυσιδάκι με ένα σταυρό (1,4 εκατοστά).

Μερικοί τηλεθεατές - κυρίως μέλη της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας - διαμαρτυρήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι «ένα περιδέραιο με ένα σταυρό προσβάλλει το Ισλάμ» και «αυτό το σύμβολο δεν εγγυάται την αμεροληψία του τηλεοπτικού καναλιού».

Η δημοσιογράφος, ένα από τα πιο γνωστά και πιο δημοφιλή ονόματα της νορβηγικής δημόσιας τηλεόρασης, απολύθηκε και της απαγορεύτηκε να παρουσιάζει τις εκπομπές της, με το σκεπτικό «μήπως γίνει μια πηγή διχόνοιας και εγκλημάτων» (!).

Η συνέχεια εδώ:
http://redskywarning.blogspot.gr/2013/11/blog-post_19.html

Δημοσίευση σχολίου