Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Δείτε πώς είναι σήμερα το οικόπεδο όπου δεν άφησαν οι ακροαριστεροί να χτιστεί το γήπεδο του ΠΑΟ







Αυτή την εικόνα παρουσιάζει σήμερα το οικόπεδο όπου θα χτιζόταν το γήπεδο και το εμπορικό κέντρο του Παναθηναϊκού, αν δεν… έσωζαν τον “υδροβιότοπο” οι “οικολόγοι”!








Αυτό είναι το σημείο που ο Παναθηναϊκός ήθελε να φτιάξει το γήπεδό του και εμπορικό κέντρο, όμως οι “οικολόγοι” σήκωσαν το… ανάστημά τους και εναντιώθηκαν σε αυτό το έργο, θεωρώντας ότι θα προκαλέσει πρόβλημα στο περιβάλλον!!! Η σημερινή κατάσταση του Βοτανικού τους… δικαιώνει! Δείτε φωτογραφίες, διαβάστε το ρεπορτάζ:

“Από το περιβόητο πλάνο της Διπλής Ανάπλασης και την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, αυτό που απέμεινε είναι οι μακέτες του τετράστερου πράσινου «παλατιού».

Για το συγκεκριμένο project έγιναν ουκ ολίγες συναντήσεις, υπεγράφησαν δεκάδες συμβάσεις, συντάχθηκαν εκατοντάδες κείμενα και ένα σημείο αναφοράς ακόμα και σήμερα είναι ότι η κατασκευή του γηπέδου είχε «παγώσει» για ένα διάστημα, πριν από το οριστικό ναυάγιο, επειδή η περιοχή είναι υγροβιότοπος και μία περίοδο του χρόνου ερχόντουσαν κορμοράνοι!

Αυτό αναφερόταν ως επιχείρημα στην προσφυγή που κατατέθηκε στο ΣτΕ προκειμένου να ακυρωθεί το έργο που θα άλλαζε την εικόνα μίας από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής…

Ο Παναθηναϊκός δεν απέκτησε νέο πολυτελές γήπεδο στον Βοτανικό (πλέον στόχος της διοίκησης Αλαφούζου είναι η αναβάθμιση της Λεωφόρου), αλλά παρ’ όλα αυτά οι κορμοράνοι δεν ζουν σε έναν ιδανικό υγροβιότοπο.

Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από την έρευνα που έκαναν αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Τροχαίας Αττικής. Από τον έλεγχο, που έγινε μετά από καταγγελία, εντοπίστηκαν τρία φορτηγά αυτοκίνητα να εισέρχονται σε οικόπεδο στην οδό Αγ. Πολυκάρπου στον Βοτανικό και να απορρίπτουν απόβλητα.

Εδώ ζούνε οι κορμοράνοι… (photos)Τα φορτηγά ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν οι τρεις οδηγοί, δύο Ελληνες ηλικίας 40 και 46 ετών και ένας ομογενής ηλικίας 33 ετών. Επίσης, εκεί συνελήφθη και ένας Ελληνας ηλικίας 47 ετών, ο οποίος διαχειριζόταν τον χώρο και διέθετε την έκταση για την απόθεση των αποβλήτων έναντι αδράς αμοιβής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Goal στο σημείο πήγε και κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και από την αυτοψία που διενήργησαν διαπιστώθηκε ότι στο οικόπεδο είχαν αποτεθεί απόβλητα ύψους 6 μέτρων (!), μεγάλο μέρος των οποίων χαρακτηρίστηκαν ως άκρως επικίνδυνα. Ενδεικτικά, βρέθηκαν απόβλητα μεταλλουργικά, καταστροφής ή ανακύκλωσης toner, βαφείου υφασμάτων, πλαστικών μερών ανακυκλωμένων οχημάτων, μεταχειρισμένα ελαστικά οχημάτων, φαρμακευτικά σκευάσματα.
Ολα αυτά τα απόβλητα προκαλούσαν εκτεταμένη ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής, ενώ είναι άμεσος ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Εδώ ζούνε οι κορμοράνοι… Ο σκουπιδότοπος των έξι μέτρων, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, άρχισε να δημιουργείται το τελευταίο εξάμηνο.

Σε καθημερινή βάση τα τρία φορτηγά μετέφεραν τα απόβλητα, χωρίς να ασχολείται κανένας. Τα μέλη του κυκλώματος οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στην περίπτωση που είχε κατασκευαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού η περιοχή δεν θα είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Τελικά αυτοί οι κορμοράνοι δεν μπορούν να απολαύσουν τον υγροβιότοπό τους στο κέντρο της Αθήνας…”


makeleio.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου