Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Είσαι μικροεπιχειρηματίας & τα βγάζεις τσίμα-τσίμα; ~ Κλείσε την επιχείρησή σου αμέσως μπας και γλυτώσεις!


Υπέρογκους φόρους 26% θα πληρώσουν τα ετήσια εισοδήματα έως 55.000 ευρώ !
 
Τα πάνω κάτω έρχονται το 2014 στο φορολογικό τοπίο για 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιτηδευματίες. Οι φορολογούμενοι αυτοί, εξαιτίας των φορολογικών ανατροπών, θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να πληρώσουν υπέρογκους φόρους για τα...
εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος.

Η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και η επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ του ετήσιου εισοδήματος που προβλέπει το νέο φορολογικό  σύστημα εκτινάσσει στα ύψη τη φορολογική επιβάρυνση εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών.


Οι χαμένοι

Στους χαμένους του νέου φορολογικού συστήματος είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσια εισοδήματα έως 55.000 ευρώ και όσοι πιαστούν στην τσιμπίδα των τεκμηρίων διαβίωσης. Αντίθετα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιτηδευματίες με εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ θα δουν τη φορολογική τους επιβάρυνση να μειώνεται το επόμενο έτος.

Το νέο φορολογικό καθεστώς που ενεργοποιείται το 2014 για τους ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιτηδευματίες προβλέπει:

1. Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ και των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων εισοδήματος που κλιμακώνονται ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων παιδιών.

2. Επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ στο σύνολο του ετήσιου εισοδήματος που προέρχεται από επιχειρηματική δραστηριότητα (από ατομική εμπορική επιχείρηση, ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα), εφόσον το εισόδημα αυτό δεν υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ. Εάν το εισόδημα υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ, τότε το τμήμα του εισοδήματος ως το επίπεδο των 50.000 ευρώ θα φορολογείται με 26% και το τμήμα του εισοδήματος πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ θα φορολογείται με 33%.

3. Διατήρηση των «τσουχτερών» τεκμηρίων διαβίωσης, τα οποία προσδιορίζουν τεκμαρτά εισοδήματα μεγαλύτερα των 5.700 ευρώ για όλους ανεξαιρέτως τους αυτοαπασχολουμένους που διαθέτουν μια κατοικία ή διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία και έχουν κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

4. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών που έως σήμερα οδηγούσαν σε μείωση του φόρου (ενοίκια, ιατρικά έξοδα, στεγαστικό δάνειο, δίδακτρα κ.λπ.).

5. Κατάργηση του μέτρου συλλογής αποδείξεων για την κάλυψη του 25% του εισοδήματός τους.

6. Παραμένει το τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Για κάθε υποκατάστημα το τέλος επιτηδεύματος ανέρχεται σε 600 ευρώ. Τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ θα καταβάλουν οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που το εισόδημά τους προέρχεται από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα και έχουν έγγραφη σύμβαση με έως τρία φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα, ή το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από ένα φυσικό ή/και νομικό πρόσωπο.

7. Διατηρείται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

8. Στο ποσό του φόρου υπολογίζεται προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος με συντελεστή 55%.



 dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου