Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Αλκοολικοί καθαρίζουν τους δρόμους & πληρώνονται με... μπύρες

 
Ολλανδία: Αλκοολικοί καθαρίζουν τους δρόμους και πληρώνονται με... μπύρεςΟμοιοπαθητική...

Χρόνιοι αλκοολικοί χρησιμοποιούνται για να καθαρίζουν τους δρόμους και τα πάρκα του Άμστερνταμ ενώ πληρώνονται με μπίρες και καπνό, σύμφωνα με ένα νέο κυβερνητικά χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που ξεκίνησε στην Ολλανδία.
Το έργο, που διοργανώνει το...
Ίδρυμα Rainbow και χρησιμοποιεί για τις πληρωμές τις ολλανδικές κρατικές επιχορηγήσεις και δωρεές, χρησιμοποιεί αλκοολικούς που έχουν «προκαλέσει ενοχλήσεις» για να καθαρίζουν πάρκα.

Οι αλκοολικοί εργάζονται τρεις ημέρες την εβδομάδα, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3.30 το μεσημέρι και ο μισθός τους είναι 10 ευρώ, πέντε κουτιά μπίρας και μισό πακέτο καπνού για κάθε βάρδια.

Οι αλκοολικοί χωρίζονται σε ομάδες των 10 και η κατανάλωση της μπίρας παρακολουθείται προσεκτικά.

«Στόχος μας είναι να τους κρατούμε απασχολημένους, να κάνουν κάτι ώστε να μην προκαλούν προβλήματα στο πάρκο» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, ο διευθύνων σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης, Τζέρι Χόλτερμαν.

«Αυτή η ομάδα των χρόνιων αλκοολικών προκαλούσε μικροπροβλήματα στο Oosterpark του Άμστερνταμ, φασαρίες, θόρυβο, άσχημες παρατηρήσεις στις γυναίκες» πρόσθεσε.

Στους εργαζόμενους δίνονται δύο κουτάκια μπίρας και καφές αν θέλουν στην αρχή της ημέρας, ενώ ακολουθούν δύο ακόμη κουτιά μπίρας και ένα ζεστό γεύμα.

Ένας αλκοολικός, που ονομάζεται Φρανκ, δήλωσε στο δημοσιογράφο του AFP: «Μπορώ να μιλήσω ως εκπρόσωπος της ομάδας μου και να πω ότι αν δεν μας έδιναν μπίρα δε θα ερχόμασταν να δουλέψουμε. Χρειαζόμαστε αλκοόλ για να λειτουργήσουμε, αυτό είναι το μειονέκτημα του χρόνιου αλκοολισμού».

Ο Φρανκ τόνισε πως το νέο αυτό πρόγραμμα κάνει καλό στους αλκοολικούς.

«Φυσικά και πίνουμε με έναν πιο δομημένο τρόπο, αλλά δεν νομίζω ότι πίνουμε λιγότερο. Όταν φεύγουμε από εδώ, πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και με τα 10 ευρώ που πληρωνόμαστε, αγοράζουμε κι άλλες μπίρες» πρόσθεσε ο 45χρονος Φρανκ.

Τις τέσσερις ημέρες που η ομάδα του δεν εργάζεται, αναφέρει ο Φρανκ, τίποτε δεν φαίνεται να αλλάζει στη ζωή τους. «Όταν το σούπερ μάρκετ ανοίγει στις 8 το πρωί, είμαστε οι πρώτοι στην ουρά για να αγοράσουμε μερικά ποτά» δήλωσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου