Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Φτιάξτε μόνοι σας ~ Σπιτικά πατατάκια pics+vid


Έρευνες έχουν δείξει ότι 9 στα 10 παιδιά καταναλώνουν στο κολατσιό τους πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ζάχαρης, αλατιού και κορεσμένων λιπαρών από τις καθημερινές τους ανάγκες.

Ανάμεσα στις δημοφιλέστερες επιλογές σνακ –τόσο για τα παιδιά μας, όσο και για μας- βρίσκονται τα πατατάκια. Αντί να τα στερηθούμε, λοιπόν, μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας σε μόλις 30 λεπτά, υγιεινά πατατάκια.



- Κόβουμε δύο μεγάλες πατάτες, αρχικά στη μέση και στη συνέχεια σε πολύ λεπτές ροδέλες.

- Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι.

- Στρώνουμε τα πατατάκια σε ταψί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230° C.

- Στη συνέχεια, τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για άλλα 10 λεπτά.

vita.gr




 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΣΙΠΣ ΚΑΙ ΞΕΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ 



 ΣΠΙΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ  ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΒΡΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ..




ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ


 3 -4 ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕΤΡΙΕΣ
 ΑΛΑΤΙ
 ΠΑΠΡΙΚΑ
 ΡΙΓΑΝΗ 
ΛΑΔΙ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
 Η ΠΑΤΑΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΤΡΙΝΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙ .


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ..


ΠΛΕΝΟΥΜΕ
 ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΥ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΟ ΠΙΛΕΡ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΤΤΟ ΑΜΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΝΕ . 


ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ  ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΦΡΙΤΕΖΑ .
  ΡΙΧΝΕΤΕ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΥΤΟ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΡΑΓΑΝΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΚΑΠΟΥ 5 ΛΕΠΤΑ ΜΕΣΑ  ..


ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΕ ΚΑΘΑΡΗ ΠΕΤΣΕΤΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΓΙΑ 4 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΕΤΕ ΑΛΑΤΙ ΠΑΠΡΙΚΑ ΡΙΓΑΝΗ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΥ  ΜΠΟΛ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΚΑΙ  ΜΙΑ ΣΩΣ Κ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕΤΑ ...










irida.blogspot.gr




Σπιτικά πατατάκια µε πάπρικα

Μπορείτε επίσης να χρησιµοποιήσετε πιπέρι ή ρίγανη ή όποιο άλλο µπαχαρικό προτιµάτε
Σπιτικά πατατάκια µε πάπρικα
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου


 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισµένες
1,5 λίτρο ηλιέλαιο
500 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.σ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουµε τις πατάτες διαγωνίως στα δύο. Με το εργαλείο ξεφλουδίσµατος τις κόβουµε σε πολύ λεπτές ροδέλες. Τις βάζουµε σε βαθύ µπολ κάτω από άφθονο τρεχούµενο νερό για λίγα λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα φύγει το άµυλο και δεν θα κολλάνε µεταξύ τους στο τηγάνι. Κλείνουµε τη βρύση και αφήνουµε για 5 λεπτά στο κρύο νερό. Σουρώνουµε και απλώνουµε σε µια πετσέτα για να στεγνώσουν καλά.
Σε βαθιά κατσαρόλα, σε πολύ δυνατή φωτιά, ρίχνουµε το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Τηγανίζουµε τα πατατάκια σε δόσεις, ανακατεύοντας συχνά, µέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρυσαφί χρώµα. Τα απλώνουµε σε απορροφητικό χαρτί και ανάβουµε τον φούρνο στους 180°C.
Tοποθετούµε τα πατατάκια σε ένα µεγάλο ταψί. Σε ένα µικρό µπολ ανακατεύουµε το αλάτι µε τη γλυκιά και την καυτερή πάπρικα και τα πασπαλίζουµε. Ψήνουµε για λίγα λεπτά.

vima.gr










Δείτε ακόμη:
Πως φτιάχνονται γαριδάκια, πατατάκια & σνακ (Βίντεο)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου