Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η Μάχη του Μαραθώνα ως ένα ανατρεπτικό «ρεπορτάζ»

 


Το «ρεπορτάζ» για τη Μάχη του Μαραθώνα δεν τελειώνει στο «νενικήκαμεν». 

Μπορεί μάλιστα εκεί να αρχίζει για όσους θέλουν να πληροφορηθούν περισσότερα. Κι όμως, συνήθως σε αυτό το σημείο βλέπουμε να πέφτει η αυλαία και δεν μαθαίνουμε, για παράδειγμα, τι απόγιναν οι Μήδοι αιχμάλωτοι και νεκροί, πότε έφθασαν οι Λακεδαιμόνιοι, πού και αν τελικά θάφτηκαν οι βάρβαροι.

Στην περίφημη αφήγηση, την απόλυτα τεκμηριωμένη με αναφορές σε αρχαίες πηγές, του ιστορικού, φιλολόγου...

Μόνο στο Ελλαδιστάν ~ Λάθρο κάνουν «φιγούρα» στο Facebook δείχνοντας τα κλοπιμαία!


Φωτογραφίες στο Facebook με τη λεία τους από ληστρικές επιδρομές εξακολουθούν να επιδεικνύουν αλλοδαποί ποινικοί.

Αποτέλεσμα είναι να γίνονται «στόχος» της ΕΛ.ΑΣ.!

Με εντυπωσιακή άνεση και θράσος αναρτούν φωτογραφίες με διαλυμένα χρηματοκιβώτια που έχουν κλέψει από σπίτια και καταστήματα προκειμένου να...

Συνεχίζεται το ίδιο σκηνικό...


Η αστυνομία τους πιάνει, η «δικαιοσύνη» τους αφήνει, η αστυνομία τους ξαναπιάνει, η «δικαιοσύνη» τους ξανααφήνει, μέχρι κάποιος να δολοφονηθεί και να φωνάζουμε "πω πω εγκληματικότητα... μα τι κάνει αυτή η Αστυνομία".

Πριν από ενάμισι μήνα, είχαν αναστατώσει την κοινωνία στην Κάρυστο όταν λήστεψαν τον ίδιο τον παππού τους υπό την απειλή… κασμά! Αν και είχαν βεβαρυμένο παρελθόν με «θητεία» στις φυλακές του Αυλώνα, αφέθηκαν ελεύθεροι. Και τώρα...

Έβαζαν τους λάθρο να φορούνε... pampers


Ξήλωσαν κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Ένα ταξιδιωτικό γραφείο - βιτρίνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένα δήθεν υποκατάστημα στην Κωνσταντινούπολη και δεκάδες επιβάτες - μαϊμού «έκρυβαν» ένα από τα μεγαλύτερα και άψογα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών.

Το ελληνικό κύκλωμα παραλάμβανε τους αλλοδαπούς από την Κωνσταντινούπολη και τους μετέφερε στη...

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Βουλγαρόγυφτοι με φυματίωση ~ Ζουν ανάμεσά μας...


Θεσσαλονίκη: Λαθρομετανάστες με φυματίωση είχαν καταλάβει διατηρητέο στο κέντρο της πόλης

Ξάνθη: Πιθανό κρούσμα φυματίωσης σε φρουρό του κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών

Ελλήνων Δρώμενα ΕΤ3 ~ Σέρρα (πυρρίχιος χορός)


Το ταξίδι της εκπομπής "Ελλήνων Δρώμενα", αυτή τη φορά ξεκινάει χορεύοντας τον αρχαιότερο και διασημότερο ποντιακό χορό. Τον χορό «Σέρρα».

Ένα χορό όπου δεν υπάρχει ποντιακό γλέντι ή χορευτική εκδήλωση που να μην χορεύεται, τόσο στο νοητό τόξο που συνδέει την Ελλάδα με τον τόπο καταγωγής του, τον Πόντο, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου έχει εξαπλωθεί ως ένας «αρχαίος» χορός.

Η εντυπωσιακή του χορογραφία, οι γρήγορες κινήσεις του σώματος των χορευτών, η σύσφιξη μεταξύ τους, η βίαια στροφή των ποδιών στο δάπεδο, οι συσπάσεις των μυών του σώματος, ο ενθουσιασμός που καταλαμβάνει τους θεατές όταν βλέπουν τους χορευτές, προσδίδουν αίγλη και πρωτοτυπία στο συγκεκριμένο χορό. Μπορεί κάποιος να κατατάξει τον χορό «Σέρρα» μεταξύ των διασημότερων χορών παγκοσμίως.

Τα 7 πιο σιχαμερά υλικά που βάζουν οι εταιρίες στα φαγητά



Λιωμένα σκαθάρια στα smoothies φράουλα των Starbucks, ροζ κόλλα από κρέας στα burgers και λοιπές αποκαλύψεις έχουν τις τελευταίες εβδομάδες σκιάξει το καταναλωτικό κοινό.

Οι παρακάτω είδησεις, θα το αποτελειώσουν.

Οι Μογγόλοι ~ (Βίντεο - 1ο μέρος)


Ποιες ήταν αυτές οι ορδές τρομερών πολεμιστών, που επιτέθηκαν στην χριστιανική Ευρώπη το 13ο αιώνα και από πού προέρχονταν;  Με ηγέτη τον διαβόητο Τσένγκις Χαν, κατέλαβαν τον μισό τότε γνωστό κόσμο και κάθε έννοια πολιτιστικής ανωτερότητας έδωσε τη θέση της στον πανικό.

Τους ονόμαζαν Τατάρους: "Καβαλάρηδες από την Κόλαση".

Συνέντευξη απ' τον Σέρβο πρωθυπουργό χωρίς εσώρουχο +video (Serbian Prime Minister ~ Basic instict)


Πανικός έχει δημιουργηθεί στη Σερβία από τη συνέντευξη που πήρε στον σοσιαλιστή πρωθυπουργό της χώρας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, πασίγνωστη παρουσιάστρια χωρίς να φοράει το εσώρουχό της!

Η δημοσιογράφος (κουνελάκι του Playboy) Nemoguca Misija, σαν άλλη Sharon Stone από την ταινία «Βασικό Ένστικτο», σταύρωνε τα πόδια της μπροστά στον έκπληκτο πρωθυπουργό που γούρλωνε τα μάτια του στο θέαμα.

Φυσικά, μετά από λίγο αποκαλύφθηκε ότι ήταν μια εκπομπή που κάνει φάρσες σε διάσημα πρόσωπα και θα μεταδοθεί από τη Σερβική τηλεόραση την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

Όταν καθόμαστε πολύ


1/ Κεφάλι
Όσοι βλέπουν πολλή τηλεόραση διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, αφού παρακολούθησαν περίπου 50.000 γυναίκες για 14 χρόνια. Με βάση τις απαντήσεις των εθελοντριών, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσο πιο καθιστικός ήταν ο τρόπος ζωής τους τόσο περισσότερο κινδύνευαν να εκδηλώσουν κατάθλιψη.


2/ Αυχένας
Η κακή στάση του σώματος, ειδικά στον χώρο της δουλειάς, επιβαρύνει τους μυς του αυχένα. Η σταθερή αυτή θέση για πολλές ώρες δημιουργεί...

Η μεγάλη απάτη του αντιμνημονίου


Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν σήμερα ότι αυτό που τους έχει οδηγήσει στην καταστροφή είναι το μνημόνιο. Πίστεψαν τις ανοησίες που τους πούλησαν οι πολιτικοί, ότι μία αόρατη δύναμη μας οδήγησε στην καταστροφή και όχι όσοι διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας.

Σήμερα φαίνονται όλο και πιο καθαρά όλοι εκείνοι που κερδοσκόπησαν σε βάρος του πόνου ενός ολόκληρου λαού και εμπορεύτηκαν τους φόβους του. Η ιστορία του μνημονίου είναι απλή:

Ένας ελληνόφωνος ακροαριστερός & ένας λαθρομετανάστης είναι οι ύποπτοι για τις δολοφονίες στην Marfin


Δύο άτομα τα οποία τον Απρίλιο του 2011 είχαν προσαχθεί στην Κρατική Ασφάλεια και είχαν δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτοι για το δολοφονικό ολοκαύτωμα στο υποκατάστημα Marfin και είχαν αφεθεί ελεύθεροι φέρονται να οδηγούνται και πάλι την Παρασκευή στον Εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας κακουργηματικές κατηγορίες.

Ουσιαστικά είναι τα δύο πρόσωπα που θα κατηγορηθούν για τον εμπρησμό που στοίχισε τη ζωή τριών υπαλλήλων το Μάιο του 2010. Πληροφορίες από «πηγές» της Κατεχάκη  λένε πως πρόκειται για έναν 32χρονο ελληνόφωνο ακροαριστερό και έναν 28χρονο άεργο λαθρομετανάστη υπήκοο Καζακστάν, παλιούς γνώριμους της Ασφάλειας από τον αναρχο-ακροαριστερό χώρο.

Μarfin: Οι έρευνες έδειξαν δυο άτομα για τον εμπρησμό


Δύο πρόσωπα καλούνται να απολογηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή για κακουργηματικές πράξεις για την τραγική υπόθεση με τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin Εgnatia Bank στις 5 Μαΐου του 2010, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Εδώ και 2,5 χρόνια οι αστυνομικοί μάζευαν στοιχεία και εξέταζαν ξανά και ξανά τις μαρτυρίες που είχαν στα χέρια τους προκειμένου να μπορέσουν να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους οδηγούσαν στις ταυτότητες των δραστών,

Εξιχνιάστηκε ρατσιστική επίθεση στην Κέρκυρα


Εξιχνιάστηκε η ρατσιστική επίθεση και ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Κέρκυρα.

Αναζητούνται δύο γύφτοι (ένας άνδρας και μια γυναίκα) και ένας αλλοδαπός λαθρομετανάστης αλβανικής καταγωγής.

Αφαίρεσαν, με την απειλή κατσαβιδιού από την 78χρονη ιδιοκτήτρια του πρατηρίου 300 ευρώ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Πωλείται όπως είναι στοιχειωμένο...


Το στοιχειωμένο σπίτι που πωλείται... ένα ευρώ!

Μόλις 1 ευρώ θα πρέπει να δώσει ο ενδιαφερόμενος για να αγοράσει ένα σπίτι στην περιοχή Arbresle στην Γαλλία.

Η μικρή ιδιαιτερότητα του σπιτιού που το κάνει να διαφέρει από τα υπόλοιπα, κανονικά έχει να κάνει με το γεγονός πως φημολογείται ότι είναι στοιχειωμένο!

Μπουτάρη ακούς;


Ο σοσιαλιστής δήμαρχος της Ντιζόν έβαλε € 151.620 στα ταμεία της πόλης, πουλώντας 3.500 μπουκάλια από την κάβα του δήμου.

Σύμφωνα με το Infos-Dijon, η δημοπρασία της Κυριακής προσέλκυσε ένα διεθνές πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων στο δημαρχείο της πόλης, ένα πρώην παλάτι του Δούκα της Βουργουνδίας.

«Τι λες μωρή;» - «Αντε βρε παλιοτσόκαρο» +Βίντεο


Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή με πρωταγωνίστριες δύο βουλευτίνες, την Σοφία Βούλτεψη από τη ΝΔ και την Ραχήλ Μακρή από τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κ. Μακρή προσέβαλε τη μνήμη του πατέρα της κ. Βούλτεψη, γνωστού δημοσιογράφου, Γιάννη.

Όλα ξεκίνησαν από...

Το διατροφικό μυστικό των Αρχαίων Ελλήνων


Στον ελληνικό, αλλά κυρίως στον Αιγιακό χώρο υπήρχαν και υπάρχουν τα κατάλληλα φυτικά και ζωικά είδη απαραίτητα για την σωστή διατροφή, που έδωσαν και δίνουν ώθηση στην ανθρώπινη συνεχόμενη γνωσιακή πορεία εξέλιξης. 

Βέβαια δεν είναι τυχαίο, αφού σε αυτό το σημείο του πλανήτη βρίσκονταν (και βρίσκονται ακόμη) συγκεντρωμένες οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Έρχεται το σούπερ χαράτσι


Στην τελική ευθεία μπαίνει ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου για την επιβολή του ενιαίου φόρου ακινήτων ο οποίος θα αντικαταστήσει το “χαράτσι” που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος φόρος τον οποίο θα κληθούν να πληρώσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 περίπου 5 εκατομμύρια νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις εξετάζεται να επιβληθεί με...

Σε απέλαση ιμάμηδων προχωρά η Γαλλία


Την πρόθεση της Γαλλίας να απελάσει "μέσα στις προσεχείς ημέρες" πολλούς ξένους ριζοσπάστες ιεροκήρυκες και ιμάμηδες, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

"Πολλοί ξένοι ριζοσπάστες ιεροκήρυκες θα απελαθούν μέσα στις προσεχείς ημέρες", ανακοίνωσε ο Βαλς στη διάρκεια...

Είναι οπισθοδρομικοί οι ΣΥΡΙΖΑίοι; +Βίντεο


Tην παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπίας, ζητά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. 

Ο ίδιος καταγγέλλει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη ότι υποκινεί μερικές εκατοντάδες ανθρώπων, ώστε να μπλοκάρουν το έργο το οποίο θα εξυπηρετήσει όλη τη Θεσσαλονίκη.

«Ο εισαγγελέας είναι υπεύθυνος να εφαρμόσει το νόμο.

Πιρούνι που μετράει τις… μπουκιές



Να μια καλή ιδέα για φόρο... (λέει ο Στουρνάρας)

H εταιρεία HAPILABS παρουσίασε στη CES 2013 το πρώτο «έξυπνο» πιρούνι που σκοπό έχει να διορθώσει τις κακές συνήθειες που έχουμε στο φαγητό ή ακόμα και να μειώσει τις ποσότητες που καταναλώνουμε.

Το Ισλάμ και η Δύση (Βίντεο - 1ο μέρος)


Δραματοποιημένο ντοκυμανταίρ βρετανικής παραγωγής που θα ολοκληρωθεί σε 3 μέρη.

Ισλάμ και Δύση, ιδέες και λαοί. Ιχνογραφία της ιστορίας του Ισλάμ υπό το πρίσμα της υποδοχής του από τη Δύση.
 Στο πρώτο επεισόδιο "Ένας προφήτης, αλλάζει τον κόσμο"

Πλην πελατών


Το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο προϊδεάζει για την επικείμενη τελική εξαθλίωση της ελληνικής πρώην μεσαίας τάξης στοχεύοντας όσους έκαναν το λάθος να τεκνοποιήσουν χωρίς να προβλέψουν την απόκλιση ανάμεσα σε πολιτικές εξαγγελίες και πράξη της τρικομματικής.

Η φορολογική αυθαιρεσία και υπερφορολόγηση επί δικαίων και αδίκων της σημερινής κυβέρνησης, προσομοιάζει τις τελικές φάσεις παρακμής κρατικών οντοτήτων πριν την καθολική κατάρρευση, όπως η Βυζαντινή, η Ρωμαϊκή, η Οθωμανική και η Βρετανική αυτοκρατορία.

Πολύ προχώ οι λούγκρες


Βρετανία: Προωθεί αρνητική διαφήμιση για μετανάστες (Bέβαια ούτε λόγος για λάθρο-μετανάστες. Αυτά γίνονται μόνο στο Ελλαδιστάν).

Μια νέα διαφημιστική εκστρατεία στοχεύει να αποθαρρύνει μετανάστες από την Ρουμανία και την Βουλγαρία, που ελπίζουν σε μια καλύτερη ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο.«Μην έρθετε στη Βρετανία. Είναι φρικτά και βρέχει συνέχεια...» λέει ένα χαρακτηριστικό σλόγκαν.

Ρατσιστική επίθεση, αλλά...

 
Δεν  τα κατάφερνε ιδιαίτερα στις  ένοπλες ληστείες ο ρατσιστής αλλοδαπός λαθρομετανάστης που προσπάθησε να ακινητοποιήσει  ένα νεαρό Έλληνα στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας!
 
Το υποψήφιο θύμα δεν φάνηκε να πτοείται από το μαχαίρι που κρατούσε και πήρε στο… κυνήγι τον επίδοξο δράστη!

Facebook: Είσοδος ελεύθερη μόνο με... ταυτότητα


Στοιχεία ταυτότητας θα ζητά το επόμενο διάστημα από τους χρήστες το Facebook και το Instagram προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν μπαίνουν ανήλικοι στο site και ότι τα προφίλ ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες.

Με αυτόν τον τρόπο οι δύο υπηρεσίες προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι χρήστες δεν παραβιάζουν τους όρους χρήσης και ότι χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους στοιχεία.

Γιατί τα νομίσματα είναι στρογγυλά;


Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα νομίσματα είναι συνήθως στρογγυλά. 

Πρώτα απ’ όλα τα στρογγυλά νομίσματα φθείρονται λιγότερο, τα χρησιμοποιημένα νομίσματα με γωνίες έχουν λιγότερες χαρακιές από τα στρογγυλά.

Εξάλλου τα στρογγυλά νομίσματα παράγονται ευκολότερα μαζικά. Τέλος, υπάρχει μια μακρά παράδοση κατασκευής στρογγυλών νομισμάτων.
 
Τα πρώτα νομίσματα κατασκευάστηκαν γύρω στα 650-625 π.Χ. από τους αρχαίους Έλληνες στην Έφεσο και στις Σάρδεις της Μικράς Ασίας. Το αποτύπωμα γινόταν πάνω σε...

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Είχαμε τις "άγαμες", τώρα θα έχουμε & τις "αντιστασιακές"...


"Ναι" στο διορισμό στο Δημόσιο των παιδιών αγωνιστών εθνικής αντίστασης (φυσικά όλοι γνωρίζουμε με τι κριτήρια χαρακτηρίζεται κάποιος "αντιστασιακός").

Ιδιαίτερη και αυτοτελή κατηγορία προστατευομένων προσώπων, είναι σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, οι αγωνιστές της εθνικής αντίστασης αλλά και τα παιδιά τους, τα οποία μάλιστα δικαιούνται να διορίζονται σε θέσεις του δημόσιου τομέα, ως πράξη...

Παρέμβαση πρυτανείας ΑΠΘ υπέρ «αντιεξουσιαστών»


Να διακοπεί ΑΜΕΣΑ η χρηματοδότηση του ΑΠΘ από το ελληνικό δημόσιο. Όχι άλλοι τσάμπα μάγκες με τα λεφτά μας. Στα διάλα...

Την παραχώρηση του αμφιθεάτρου του Πολυτεχνείου σε αντιεξουσιαστικές ομάδες φοιτητών αλλά και εξωπανεπιστημιακών διέταξε την Παρασκευή ο αντιπρύτανης Γιάννης Παντής, παρά την ισχυρή αντίρρηση του εκτελώντος χρέη κοσμήτορα καθώς και των προέδρων των τμημάτων της Πολυτεχνικής σχολής.

Ο «ψυχρός» πόλεμος για τον Αλέξη ήταν «κατεψυγμένος»


Τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα, του ήταν το θέμα συζήτησης στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου Κολούμπια αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Ο κ. Τσίπρας και η κ.Δούρου επέλεξαν να απευθυνθούν στο κοινό στα ελληνικά (παραβλέπουμε το γεγονός ότι η κ. Δούρου είναι υπεύθυνη για τα διεθνή θέματα και δεν μιλάει καλά αγγλικά και ξαναγυρίζουμε στα όσα συνέβησαν στις ΗΠΑ).

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ~ Μπουλντόζα για 3.305 αυθαίρετα


Στο υπουργείο Περιβάλλοντος σιωπηρά και μεθοδικά ετοιμάζεται για πρώτη φορά στα χρονικά, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», μια συντονισμένη επιχείρηση πανελλαδικής κλίμακας κατεδάφισης αυθαιρέτων που βρίσκονται σε αιγιαλό, δάση και παραλίες για τα οποία έχουν εκδοθεί τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Στη λίστα των αυθαιρέτων που είναι έτοιμα να παραδοθούν στις μπουλντόζες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου που φέρνει το δημοσίευμα στο φως,

Η ελληνική διατροφή από την προϊστορία έως σήμερα 10~13


Σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών του Σκάι για τη διατροφή στον ελλαδικό χώρο από τα νεολιθική περίοδο έως τις ημέρες μας.

Στις εκπομπές 10 & 11 γίνεται συζήτηση για την περίοδο των βυζαντινών χρόνων, στην 12η για την τουρκοκρατία και στην 13η για την Πολίτικη Κουζίνα. *Μπορείτε παρακάτω να τις κατεβάσετε σε μορφή mp3 για το αρχείο σας. 

Ιστορικοί, αρχαιολόγοι, ιατροί, αλλά και επιστήμονες άλλων ερευνητικών πεδίων, παρατηρούν τις διατροφικές συνήθειες των προγόνων μας συγκρίνοντάς τες με τις δικές μας. Βρίσκουν κατάλοιπα σπόρων και φυτών στις έρευνές τους. Ανακαλύπτουν και ταυτοποιούν είδη φυτικής προέλευσης και διαπιστώνουν τη διαχρονική παρουσία ορισμένων εξ αυτών.

Τετραγώνισες τον ταφικό κύκλο


Τι μπορεί να συνδέει τον Πλάτωνα και το βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππο Β', τόσο που ο τελευταίος να τον τιμήσει με νεκρώσιμη, επικήδεια τελετή μόλις πληροφορήθηκε το θάνατό του;

Την απάντηση έχει δώσει με δύο δημοσιευμένες μονογραφίες και μια τρίτη αδημοσίευτη ο αρχιτέκτονας-μηχανικός Ιορδάνης Δημακόπουλος, ένας αφοσιωμένος επιστήμονας, με τεράστια εμπειρία στις αναστηλώσεις αρχαίων μνημείων και γνώσεις πέραν του αντικειμένου του, στην ιστορία και φιλοσοφία.

Για όλα αυτά και κυρίως για «το εξαίρετο επιστημονικό του έργο και τα σπουδαία του συγγράμματα»...

ΔΕΗ ~ «Ξεφουσκώστε» τους λογαριασμούς παρά τις αυξήσεις


Η πρώτη από τις τρεις αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι τον Ιούλιο, είναι πλέον γεγονός.

Επειδή όμως, η πιο φθηνή ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνουμε, η Greenpeace μας θυμίζει μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε την άσκοπη κατανάλωση ρεύματος, να εξοικονομήσουμε χρήματα και να…

Η αρρωστημένη ελληνική νοοτροπία 30 ετών


Όταν άρχισε αυτή η περιπέτεια, έγραφα διάφορα αισιόδοξα και αφελή πράγματα. Δεν είχε και καμία σχέση η κατάσταση με ό,τι συμβαίνει σήμερα.

Το πρώτο μνημόνιο επέβαλε μια μείωση συντάξεων και μισθών στο Δημόσιο 10-15%, τον ιδιωτικό τομέα ακόμα δεν τον άγγιζε, μιλούσαμε για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποιήσεις, για άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, για ταξί και κρουαζιέρες. Κι όμως...

Με το ζόρι δωρητές οργάνων όλοι οι Έλληνες


Όλοι οι Έλληνες πολίτες θα θεωρούνται σε πέντε μήνες Αναγκαστικοί δότες και όχι δωρητές οργάνων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νόμο που πέρασε και ψηφίστηκε το 2011, επί Παπανδρέου στο 1ο Μνημόνιο, η αφαίρεση των οργάνων θα μπορεί να γίνεται από Νοσοκομεία, Ιδιωτικές κλινικές ή εταιρείες και όχι από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, που γινόταν μέχρι σήμερα, και μάλιστα...

Πιάσανε 3 Τσέχους αρχαιοκάπηλους στα Γιαννιτσά +pics


Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Τσεχίας για παραβάσεις του Νόμου Περί Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Νόμου Περί Όπλων 

Κατασχέθηκαν ανιχνευτές μετάλλων, εργαλεία, μαχαίρια και ένα βιβλίο αρχαιολογικών θεμάτων
 
Συνελήφθησαν σήμερα (28.01.2013) τις πρώτες πρωινές ώρες,...

Λόγος του Μέγα Αλέξανδρου (Βίντεο)


Μια παραγωγή του Ροδίτη Βασίλη Χατζηβασίλη. Ο Αλέξανδρος ο Μέγας ως Έλληνας, μίλησε Ελληνικά. Μίλησε με λόγια απλά, το πόσο ωραίο είναι και πόσο μεγάλο να είσαι Έλληνας….
 

Στην σημερινή εποχή που ζούμε ως Έλληνες, είμαστε το μόνο κράτος που υπέστημεν τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις που μας διοίκησαν, τόσο πολύ ανθέλληνικότητα.

Μας μπέρδεψαν από αριστερά, κεντρώα και δεξιά...

15 συμβουλές για γραμμωμένους κοιλιακούς


Όπου και να κοιτάξετε, το διαδίκτυο, τα περιοδικά, η τηλεόραση, είναι γεμάτα με άρθρα με συμβουλές για επίπεδη κοιλιά και για το πώς να «χτίσετε» six pack.

Ωστόσο όλα φαίνονται αρκετά ασαφή, χωρίς συγκεκριμένες συμβουλές και ειδικευμένες κατευθύνσεις.

Τι σημαίνει «να κάνετε σωστή διατροφή;» και ποιες ασκήσεις ακριβώς θα βοηθήσουν στο σκοπό σας;

Δείτε 15 συγκεκριμένες συμβουλές για επίπεδη και γραμμωμένη κοιλιά.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Αρχαίοι εξωγήινοι (5x3) ~ Εξωγήινοι σταθμοί παραγωγής ενέργειας


Απολαυστικό το συγκεκριμένο επεισόδιο. Με εντυπωσιακά γραφικά, "περίεργες" αρχαιότητες, γαιωδεσία, κρυστάλλους, μενίρ, Τέσλα, πειράματα... Η χαρά του Λιακόπουλου :P

-Οι μεγαλύτεροι πολιτισμοί της αρχαιότητας λειτουργούσαν χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια.
-Στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας υπήρχε μονάδα παραγωγής μικροκυμάτων.
-Ένα ασύρματο πλέγμα ενέργειας διέσχιζε τον πλανήτη (...)
Είχαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι την ικανότητα να δημιουργήσουν και να αξιοποιήσουν ενέργεια;

Η κόμμωση του ΔΕΗτζή ~ Για το σοσιαλισμό ρε γαμώτο


Oικονομικές ατασθαλίες στο ταμείο τεχνικών ΔΕΗ. Στον εισαγγελέα έκθεση με απίστευτα ευρήματα για τη διαχείριση των χρημάτων του.

Για σωρεία καταστατικών, διαχειριστικών και οικονομικών παραπτωμάτων καταγγέλλεται το πρώην προεδρείο της ETE ΔEH (Eνωση Τεχνικών ΔΕΗ). O διαχειριστικός έλεγχος της εξελεγκτικής επιτροπής για την περίοδο 2010-2011,...

Βρήκες αρχαία στο κτήμα σου; Την έβαψες!


Βρήκαν «αρχαία» στο οικόπεδό σου; Δυστυχώς, το έχασες... 

Είναι ο παραλογισμός του υπουργείου Πολιτισμού, που εδώ και 15 χρόνια παραβιάζει το Σύνταγμα εφαρμόζοντας στην ουσία πρακτικές δήμευσης σε ιδιοκτησίες πολιτών, με το άλλοθι της διάσωσης των μνημείων, χωρίς μάλιστα να αποζημιώνει τον πολίτη με οποιονδήποτε τρόπο... 

Λάθρο έκλεψαν τη Λιάνα Κανέλη ενώ κοιμόταν;



Θύμα άγνωστων διαρρηκτών έπεσε σήμερα τα ξημερώματα η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλη.

Μπήκαν στη μονοκατοικία της την ώρα που κοιμόταν και της άρπαξαν χρήματα, χρυσαφικά και το αυτοκίνητό της με το οποίο διέφυγαν.

«Τσίπρας Α.Ε.» ζεματισμένη




Ο Αναστάσι Βονσιάστσκι ήταν νεαρός εύελπις, όταν ξέσπασε η θύελλα της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Πολέμησε με τους Λευκούς και μετά την ήττα βρέθηκε στο Κονέκτικατ. Δεινός ιππέας και ξιφομάχος, αρετές άχρηστες στην ειρηνική ζωή της Μέκκας του καπιταλισμού.

Έτσι ο ευσταλής Αναστάσι, που αντιπαθούσε τους κόπους της πολιτικής ζωής, έγινε… ζιγκολό. Παντρεύτηκε μια ζάπλουτη εσχατόγηρη, τη...

Βίντεο ~ Πιο...μίνι όπλο δεν γίνεται!



Το ...οπλάκι από την Ελβετία είναι πολύ εύκολο να το...χάσεις, λόγω μεγέθους!

Είναι πραγματικά ...μίνι, γίνεται μπρελόκ.

Αλλά όπως θα δείτε, πυροβολεί!

Βίντεο ~ Ιάπωνας σπάει καρύδια με τον... κ@λο (Δεν είναι αυτό που νομίζετε)

Ο άνθρωπος που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, κάνει τα πάντα για να κερδίσει ένα πολύ ιδιαίτερο ρεκόρ Γκίνες. Σπάει με ...το δικό του τρόπο, καρύδια!.
Δείτε το βίντεο:

Εξιχνίαση ρατσιστικών επιθέσων στη Μυτιλήνη




Εξιχνιάστηκαν, χθες (26-01-2013) το μεσημέρι, μετά από μεθοδευμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τρείς -3- υποθέσεις ρατσιστικών επιθέσων με ληστεία, σε βάρος Ελλήνων στη Μυτιλήνη.

Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος...

Πώς φτιάχνεται το κυπριακό Χαλούμι (Βίντεο)


Το χαλούμι ή χαλλούμι είναι γνωστό ευρύτερα ως κυπριακό τυρί, αν και παρασκευάζεται και παράγεται και σε άλλες περιοχές π.χ. στην Αίγυπτο.

Στην Κύπρο ήταν ήδη γνωστό πριν από την κατάκτηση της νήσου από τους Τούρκους το 1571 μ.Χ. Στον φάκελο που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας της Κύπρου ο δόγης Leonardo Dona, ο οποίος έζησε στην Κύπρο κάνει αναφορά στο Χαλλούμι (calumi) σε χειρόγραφο έγγραφο του 1556 μ.Χ.

Φύγαμε Ιρλανδία...


«Ναι» στο αλκοόλ για να μην έχουν άλλα… 

Όποιος έχει πάει σε ιρλανδέζικη παμπ τόσο στην Ιρλανδία όσο και οπουδήποτε αλλού γνωρίζει καλά το ιδιαίτερο κλίμα που επικρατεί εντός.

Όποιος δεν έχει επισκεφθεί τη χώρα και δη τις απομακρυσμένες της περιοχές ξέρει επίσης πολύ καλά...

Ι. Kαποδίστριας ~ Διπλωματία, ίντριγκες, έρωτας (1ο μέρος)


Η Μηχανή του χρόνου παρουσιάζει δύο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τα έργο του μεγάλου πολιτικού και διπλωμάτη, που συγκρούστηκε με τις αυταρχικές υπερδυνάμεις της εποχής και υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των υπόδουλων Ελλήνων.

Σε μια εποχή γεμάτη από επαναστάσεις και πολιτειακές ανατροπές, ο Κερκυραίος αριστοκράτης κατάφερε να οργανώσει με επιτυχία την άμυνα της Λευκάδας ενάντια στον Αλή Πασά και σύντομα...