Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Χωρίς τέλος οι βασανισμοί και οι ρατσιστικές δολοφονίες


Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και συστηματική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σπείρα ρατσιστών, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε ανθρωποκτονία, ληστείες, βασανισμών και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, σε βάρος υπερήλικων ή μεσηλίκων Ελλήνων μέσα στα σπίτια τους, στην περιοχή των Πλαταιών Θηβών Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης, συνελήφθησαν χθες (14-02-2014) το πρωί στη Θήβα, με εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από τον κ. Ανακριτή Θηβών, δύο (2) ρατσιστές λαθρομετανάστες από Πακιστάν, ηλικίας 34 και 25 ετών αντίστοιχα, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας ενός ακόμη 26χρονου ομοεθνούς συνεργού τους, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί από τις Αστυνομικές Αρχές.

Αναλυτικότερα οι τρεις προαναφερόμενοι δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2013, εγκληματική ομάδα η οποία διέθετε ιεραρχική δομή και συγκρότηση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών. 

Σύμφωνα με την μεθοδολογία ( modus operandi ) των μελών της εγκληματικής ομάδας, «αρχηγικό» ρόλο στην οποία φέρεται να είχε ο 26χρονος, η επιλογή των «στόχων» τους γινόταν με βασικό κριτήριο οι ένοικοι των σπιτιών να είναι Έλληνες υπερήλικες ή μεσήλικες και να διαμένουν μόνοι τους, προκειμένου να ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες αντίδρασης. 

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί οι ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες, τις οποίες διέπραξαν τα μέλη της σπείρας, με την ιδία ή διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, στις Πλαταιές Θηβών Βοιωτίας:
  • Ληστεία πρωινές ώρες της 12-04-2013, όπου αφού εισήλθαν σε οικία 50χρονου Έλληνα, άσκησαν σε βάρος του σωματική βία και αφαίρεσαν χρυσαφικά, νομίσματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία και διάφορα προσωπικά του αντικείμενα.
  • Επιπλέον πρωινές ώρες της 24-02-2013, μέλη της σπείρας εισήλθαν σε οικία 95χρονου Έλληνα και εξερχόμενοι αυτής, προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες στον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη της, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών.
Μετά από νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν επτά (7) κινητά τηλέφωνα και πέντε (5) κάρτες SIM . 

Ως προς το ιστορικό της εξάρθρωσης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών αξιοποιώντας μεθοδικά στοιχεία και πληροφορίες που προέκυψαν κατά την ενδελεχή έρευνα που διενεργήθηκε για τις ανωτέρω εγκληματικές ενέργειες, εντόπισαν και προσήγαγαν τον 34χρονο και τον 25χρονο, από το Μελισσοχώρι Βοιωτίας, την 23-01-2014 και την 30-01-2014 αντίστοιχα, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί λαθρομεταναστών. 

Από την πρόοδο της έρευνας, διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους στις προαναφερόμενες εγκληματικές ενέργειες και επιπλέον προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας και του 26χρονου ηγετικού στελέχους της σπείρας. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της διάπραξης ληστειών και επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και σε βάρος τους εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Θηβών. 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξετάζεται επίσης η συμμετοχή των μελών της εγκληματικής ομάδας και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες υποθέσεις.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα γύφτων στα Χανιά, που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες Ελλήνων
Από τις αστυνομικές έρευνες έχουν εξιχνιαστεί 48 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων
Η αξία των κοσμημάτων που έχουν αφαιρεθεί, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 337.200 ευρώ, ενώ το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό στις 120.825 ευρώ και 1.135 δολάρια

Συνελήφθησαν προχθές (13.02.2014) το πρωί, στα Χανιά, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, έξι σκατόγυφτοι, ηλικίας από 29 έως και 52 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συστηματικής, εμπεριστατωμένης και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, την οποία διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες αποτελούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με συγκεκριμένη δομή και διαρκή δράση. Συγκεκριμένα α πό τον Δεκέμβριο 2013 έως και 14.02.2014 είχαν διαπράξει στην πόλη των Χανίων, κλοπές από οικίες, αφαιρώντας κοσμήματα, των οποίων η χρηματική αξία υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων τριάντα επτά χιλιάδων και διακοσίων (337.200) ευρώ και το χρηματικό ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων οκτακοσίων είκοσι πέντε (120.825) ευρώ και χιλίων εκατόν τριάντα πέντε (1135) δολαρίων. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • το χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) Ευρώ
  • κοσμήματα
  • ζυγαριά ακριβείας
  • τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων, διαφόρων Τραπεζικών Ιδρυμάτων
  • συμβόλαια αγοραπωλησίας ακινήτων και
  • τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, ενώ η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 21χρονος γύφτος για ναρκωτικά σε χωριό της Ημαθίας
Αρχικά είχαν συλληφθεί την 12.02.2014 δύο άτομα για πώληση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ένας λαθροϋπήκοος Αλβανίας ο οποίος παρέμενε παράνομα στη χώρα
Συνελήφθη χθες (14.02.2014) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, ένας γύφτος ηλικίας 21 ετών, για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή. 

Αρχικά είχαν συλληφθεί την 12.02.2014 ένας ημεδαπός ηλικίας 16 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 23 ετών, για πώληση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ένας λαθροϋπήκοος Αλβανίας ηλικίας 28 ετών ο οποίος παρέμενε παράνομα στη χώρα (Σχετικό το από 13.02.2014 Δελτίο Τύπου). 

Υπενθυμίζεται ότι την 12.02.2014 σε χωριό της Ημαθίας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί αρχικά συνέλαβαν τον 23χρονο τη στιγμή που είχε πραγματοποιήσει πώληση (30) γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης έναντι του ποσού των (400) Ευρώ. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την προαναφερόμενη ποσότητα ναρκωτικής ουσίας ο 23χρονος την προμηθεύτηκε από 16χρονο ημεδαπό έναντι χρηματικού ποσού. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω εισήλθε και παρέμενε παράνομα στη χώρα. 

Ο 16χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ μαζί με τον 16χρονο εντοπίστηκε και ένας 28χρονος λαθρομετανάστης υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος όπως προέκυψε παρέμενε παράνομα στη χώρα και συνελήφθη. 

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 16χρονος προμηθεύτηκε την ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας από τον 21χρονο ο οποίος εντοπίστηκε χθες σε χωριό της Ημαθίας και συνελήφθη.
Σε έρευνα της οικίας του 21χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους (13,5) γραμμαρίων,
  • δύο κουτιά με ακατέργαστη κάνναβη βάρους (11) γραμμαρίων,
  • ένα πλαστικό δοχείο με 300 σπόρους κάνναβης,
  • ένα πιστόλι κρότου αερίου με γεμιστήρα και 4 φυσίγγια κρότου,
  • (36) κάλυκες φυσιγγίων κρότου,
  • (30) φυσίγγια κρότου,
  • μία ζυγαριά ακριβείας,
  • μία σιδηρογροθιά,
  • ένα πτυσσόμενο στιλέτο,
  • ένα μαχαίρι και
  • (18) νάιλον συσκευασίες.
Επιπλέον, στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους (1) γραμμαρίου και
  • ένα κινητό τηλέφωνο.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (14-2-2014) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, 33χρονος αλλοδαπός λαθρομετανάστης, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκαεπτά (17) λαρθομετανάστες. Δώδεκα (12) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν, τέσσερις (4) υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Μπαγκλαντές.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε ο 33χρονος, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα, δεκαεπτά (17) λαθρομετανάστες.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 100 δολαρίων Η.Π.Α..
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για απόπειρα εισαγωγής κινητών τηλεφώνων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Λάρισας
Μέσα σε τηλεόραση που προοριζόταν για κρατούμενο βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα
Συνελήφθησαν χθες (14-02-2014) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Α’ Αστυνομικού Τμήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 52χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και ένας 28χρονος ομοεθνής του, κρατούμενος του Σωφρονιστικού Καταστήματος Λάρισας για απόπειρα εισαγωγής κινητών τηλεφώνων εντός των φυλακών.
Ειδικότερα, ο 52χρονος λαθρομετανάστης Αλβανός μετέφερε στις φυλακές Λάρισας μία τηλεόραση προκειμένου να την παραλάβει ο 28χρονος ομοεθνής του, κρατούμενος στις φυλακές.
Κατά τον έλεγχο που διενήργησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην τηλεόραση, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό πίσω μέρος της, τυλιγμένα με καρμπόν, δύο κινητά τηλέφωνα που διέθεταν μπαταρίες και κάρτες sim, τα οποία παραδόθηκαν στις αστυνομικές Αρχές και κατασχέθηκαν.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 52χρονος λάθρο, είχε παραλάβει την τηλεόραση προχθές (13-02-2014) το βράδυ από άλλο ομοεθνή του, προκειμένου να την παραδώσει στον 28χρονο κρατούμενο.
Σημειώνεται ότι ο 28χρονος λαθρομετανάστης παραμένει έγκλειστος στο τοπικό κατάστημα Κράτησης, καθώς κρατείται από 21 Μαΐου του 2009 με ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ στον 52χρονο λάθρο, έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών
Συνελήφθησαν τέσσερα (4) μέλη του κυκλώματος
Παρασχέθηκε προστασία και αρωγή σε μία (1) γυναίκα θύμα
Εξαρθρώθηκε την 12-2-2014 στην Αθήνα, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την 12-2-2014 το πρωί σε δύο (2) διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τρεις (3) άνδρες, ηλικίας 34, 39 και 42 ετών και μία 47χρονη, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 27χρονος ομοεθνής συνεργός τους.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν στις χώρες προέλευσης τους, αλλοδαπές γυναίκες και εκμεταλλευόμενοι την δεινή τους οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν, αποσπούσαν την συναίνεση τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, τις εξανάγκαζαν, με τη χρήση απειλών και σωματικής βίας, να επιδίδονται σε αναζήτηση πελατών σε οδό της Αθήνας και να εκδίδονται σε παρακείμενα ξενοδοχεία, παρακρατώντας σε πολλές περιπτώσεις το σύνολο ή μεγάλο μέρος των εισπράξεών τους.
Σε 20χρονη υπήκοο Βουλγαρίας, θύμα της εγκληματικής οργάνωσης που κατήγγειλε τη δράση της, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ενώ έχει αιτηθεί τον επαναπατρισμό της.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.




Λαθρομετανάστρια έκλεψε ανήμπορη ηλικιωμένη Ελληνίδα

Μια λαθρομετανάστρια "οικιακή βοηθός" και ο 59χρονος φίλος της, συνελήφθησαν στη Ζαχάρω με τις κατηγορίες της κλοπής και κατοχής εκρηκτικών υλών αντίστοιχα. Η 49χρονη, που τον τελευταίο μήνα φρόντιζε υπερήλικη Ελληνίδα με προβλήματα υγείας, φέρεται να αφαίρεσε από την γυναίκα που κούραρε 6.700 ευρώ.
Για την εξιχνίαση της κλοπής διενεργήθηκαν αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της 49χρονης και σε σωματικό έλεγχο που της πραγματοποίησαν, βρήκαν μέσα στην τσάντα της δύο χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 59χρονου, στη Ζαχάρω Ηλείας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 2.600 ευρώ που είχαν αφαιρεθεί καθώς και 102 κροτίδες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου