Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Αρχίζουν να ξεφεύγουν τα πράματα με τη Χρυσή Αυγή


Αίτημα για άρση ασυλίας των 9 μη υπόδικων βουλευτών(!) κατέθεσαν οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες. Συμπληρωματική κατηγορία για Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Μίχο, Λαγό, Μπούκουρα και Γερμενή.

Υπό κατηγορία τίθεται από τις ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.


Οι ανακρίτριες με έγγραφό τους προς τη Βουλή ζητούν να αρθεί η ασυλία και των υπόλοιπων 9 βουλευτών του κόμματος που δεν είχαν κατηγορηθεί ή δεν είχαν προφυλακιστεί για το αδίκημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, μεταξύ αυτών και της συζύγου του γενικού γραμματέα της Χ.Α. Ελένης Ζαρούλια.

Επίσης ζητείται να αρθεί η ασυλία για συμπληρωματικές κατηγορίες για κατοχή πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών με σκοπό την προμήθεια της εγκληματικής οργάνωσης των βουλευτών Μιχαλολιάκου, Μίχου, Γερμενή, Μπούκουρα, Λαγού και Κασιδιάρη.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως οι βουλευτές Κασιδιάρης και Μίχος, που είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους για το αδίκημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, πλέον αντιμετωπίζουν εκ νέου το φάσμα της προσωρινής κράτησης γιατί πρόκειται για νέα κατηγορία.

Με το έγγραφο ζητείται επίσης να αρθεί η ασυλία για το πλημμέλημα της κατοχής όπλου κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου και το επίσης πλημμέλημα της σύστασης παράνομου αρχείου κατά του Χρ. Παπά.


Υβρεις στο κοινοβούλιο

Εν τω μεταξύ υβριστική επίθεση δέχθηκαν στο διάδρομο, έξω από την Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, από βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Πρωταγωνιστής της υβριστικής επίθεσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν ο βουλευτής Νίκος Μίχος, ο οποίος παρουσία των συναδέλφων του Πολύβιου Ζησιμόπουλου και Αρτέμη Ματθαιόπουλου, εξαπέλυσε προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά των δύο προσώπων.

Λίγο αργότερα και ενώ κόσμος είχε μαζευτεί γύρω από τους κ.κ. Μιχελάκη και Σηφουνάκη, ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης πλησίασε κατηγορώντας τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας για κατάλυση του πολιτεύματος και εσχάτη προδοσία.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα ενώ έχει ήδη γίνει γνωστό ότι από στιγμή σε στιγμή διαβιβάζεται στη Βουλή αίτημα για την άρση ασυλίας και των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που δεν είναι υπόδικοι.

Η αντίδραση της Χ.Α. για το θέμα ήρθε λίγη ώρα αργότερα στη Βουλή, μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος επιτέθηκε στη δικαιοσύνη αλλά και στην κυβέρνηση.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου