Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Οι ρατσιστικές επίθέσεις της ημέρας + Λάθρο-news today


Συνελήφθη στις 13-2-2014 το απόγευμα στην Κυψέλη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τ.Α. Κυψέλης, 36χρονος μαύρος ρατσιστής λαθρομετανάστης, υπήκοος Νιγηρίας, μέλος σπείρας που τρομοκρατούσε και διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων Ελλήνων, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί σχετικό ένταλμα σύλληψης. Αναζητούνται δύο (2) επιπλέον λαθρομετανάστες συνεργοί του. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, από κοινού με...
τους συνεργούς του, είχαν συστήσει σπείρα και το τελευταίο έτος διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων Ελλήνων στην περιοχή της Κυψέλης με την ίδια μεθοδολογία. Ειδικότερα, τα μέλη της παρακολουθούσαν συστηματικά Τραπεζικά Υποκαταστήματα προσποιούμενοι τους πελάτες και εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα που έκαναν ανάληψη χρημάτων.

Στη συνέχεια, τα ακολουθούσαν μέχρι το εσωτερικό της πολυκατοικίας που διέμεναν και με χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν τα χρήματα. Όπως εξακριβώθηκε η σπείρα έχει διαπράξει μέχρι σήμερα τρεις (3) ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του, καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκαν οι δύο (2) ένοπλες ληστείες που έγιναν σε υποκαταστήματα της Δ.Ε.Η και του Ο.Τ.Ε την 5.2.2014 στο Λουτράκι Κορινθίας
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός επικύνδινου 38χρονου λαθρομετανάστη, για ληστεία και παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης του από τον κ. Ανακριτή Κορίνθου
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, οι δύο (2) περιπτώσεις ένοπλων ληστειών που έγιναν την 5.2.2014 σε υποκαταστήματα της Δ.Ε.Η και του Ο.Τ.Ε., στο Λουτράκι Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός (1) 38χρονου λαθρομετανάστη υπηκόου Αλβανίας, για ληστεία και παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης του από τον κ. Ανακριτή Κορίνθου. Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν συνεργό του. 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 38χρονος, μαζί με ακόμη ένα άτομο, την 5.2.2014 το μεσημέρι, στο Λουτράκι Κορινθίας, αρχικά μπήκαν σε υποκατάστημα της Δ.Ε.Η και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρήματα, ενώ στη συνέχεια μπήκαν και σε υποκατάστημα του Ο.Τ.Ε, όπου με την ίδια μέθοδο αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και κάρτες κινητής τηλεφωνίας. 

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 38χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της ταυτότητας του συνεργού του. 






ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δικογραφία για δωροδοκία τεσσάρων (4) υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής του Υπουργείου Εσωτερικών, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας
Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και πέμπτο άτομο -λαθροϋπήκοος Αλβανίας-, ο οποίος λειτουργούσε ως «ενδιάμεσο» πρόσωπο»
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας οι υπάλληλοι λάμβαναν χρηματικά ποσά, από το «ενδιάμεσο» πρόσωπο, προκειμένου να επισπεύδουν τις διαδικασίες πολιτογράφησης αλλοδαπών
Σε όλα τα στάδια της διερεύνησης υπήρξε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, διερευνούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγγελίες για χρηματισμό υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να επισπεύδουν τη διαδικασία πολιτογράφησης αλλοδαπών ή να εκδίδουν πλαστά δελτία ελληνικής ταυτότητας σε Αλβανούς υπηκόους. 

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η χρηματική, κάθε φορά, αμοιβή για την επίσπευση των διαδικασιών ανερχόταν στο ποσό των 200 ευρώ περίπου, ενώ για την έκδοση πλαστού δελτίου ταυτότητας το ποσό αυξανόταν στα 3.000 ευρώ και άνω, ενώ οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι λάμβαναν τα χρήματα από υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος λειτουργούσε ως «ενδιάμεσο» πρόσωπο. 

Για τα καταγγελλόμενα ενημερώθηκε ο εποπτεύων την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. 

Κατά την πρόοδο της προκαταρκτικής εξέτασης, στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων περιήλθε έγγραφη αναφορά του Υπουργείου Εσωτερικών, που επιβεβαίωνε τις αρχικές καταγγελίες, επισημαίνοντας ότι στη συγκεκριμένη Υπηρεσία παρατηρούνται αδικαιολόγητες προωθήσεις αιτημάτων αλλοδαπών, έναντι προγενεστέρων και εκφράζονταν αμφιβολίες για τη νομιμότητα των ενεργειών υπαλλήλων της. 

Την προηγουμένη Παρασκευή (14-02-2014) πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις - έρευνες στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στο κέντρο της Αθήνας και σε οικία στο Ίλιον Αττικής, όπου διαμένει 44χρονος υπήκοος Αλβανίας («ενδιάμεσο» πρόσωπο).
Στην κατοχή του παραπάνω αλλοδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκατρία (13) αποδεικτικά κατάθεσης δικαιολογητικών - αιτημάτων αλλοδαπών στην προαναφερόμενη Υπηρεσία, εκδοθείσες αποφάσεις αυτής, καθώς και διάφορα έγγραφα (δικαιολογητικά προς κατάθεση), υπηκόων Αλβανίας.
Κατά την εξέτασή του ομολόγησε τη συμμετοχή του σε παράνομες πράξεις και ειδικότερα στο χρηματισμό τεσσάρων (4) υπαλλήλων (ενός άνδρα και 3 γυναικών) της συγκεκριμένης Υπηρεσίας. 

Ειδικότερα ισχυρίστηκε ότι το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του 2013, κατέβαλε σε αυτούς χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από (100) έως (200) ευρώ, για την ταχύτερη προώθηση ή/και έκδοση συγκεκριμένων φακέλων - αιτήσεων πολιτογράφησης αλλοδαπών. 

Από τις έρευνες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, κατασχέθηκαν και ελήφθησαν αντίγραφα σχετικών επίμαχων φακέλων αλλοδαπών, που αφορούν στην πολιτογράφησή τους. 

Οι πέντε κατηγορούμενοι (υπήκοος Αλβανίας και οι τέσσερις υπάλληλοι) δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν, δύο αλλοδαποί στο Ηράκλειο σε βάρος των οποίων είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
Συνελήφθησαν, προχθές (15.02.2014) στο Ηράκλειο δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 20 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων είχε εκδοθεί από τις Βουλγαρικές Αρχές Ευρωπαϊκό ένταλμα συλλήψεως.
Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, συνελήφθη σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, ο 20χρονος, διότι σε βάρος του, είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, από τις Βουλγαρικές αρχές, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον, συνελήφθη προχθές το βράδυ ο 44χρονος, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Βιάννου, διότι σε βάρος του, είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, από τις Βουλγαρικές αρχές, για κλοπές.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης δύο (2) λαθρομετανάστες έμποροι ανθρώπων οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκατέσσερις (14) λαθρομετανάστες
Συνελήφθησαν χθες (16-2-2014) το βράδυ, στον Ανατολικό κόμβο Κομοτηνής και τον κόμβο Ιάσμου της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 22 και 26 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να οδηγούν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν στο εσωτερικό τους συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προωθούσαν στην ενδοχώρα.
Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.





Εξιχνιάστηκαν κλοπές Αλβανών στη Χαλκιδική
Picture 0 for Εξιχνιάστηκαν κλοπές στη Χαλκιδική Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου περιπτώσεις κλοπών εξωλέμβιων μηχανών σκαφών που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη στην περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Αλβανών λαθρομεταναστών ηλικίας 18 και 20 ετών για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι από τις αρχές Νοεμβρίου του έτους 2013 έως τις αρχές του Φεβρουαρίου του έτους 2014 αφαίρεσαν από εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, συνολικά επτά εξωλέμβιες μηχανές.

Οι ανωτέρω μετέφεραν τις μηχανές με Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο σε διάφορα σημεία και στη συνέχεια πούλησαν τρεις από αυτές μέσω αγγελιών τις οποίες αναρτούσαν στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν δύο από τις αφαιρεθείσες εξωλέμβιες μηχανές, οι οποίες κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των ανωτέρω και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερόμενων θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 40χρονος γύφτος μέλος σπείρας που είχε διαπράξει 102 κλοπές από οικίες
Συνελήφθη προχθές 16-2-2014 το βράδυ στις Αχαρνές εντός του καταυλισμού γύφτων Αγίας Σωτήρας, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τ.Α. Αχαρνών, 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και τη διάπραξη 102 κλοπών από οικίες στις περιοχές των Αχαρνών, των Θρακομακεδόνων, του Αγίου Στεφάνου και του Καπανδριτίου.
Η αξία των αφαιρεθέντων υπολογίζεται στα 120.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας 54χρονου ημεδαπού ιερωμένου στη Χώρα Μεσσηνίας
Δράστες είναι ένας 24χρονος ρατσιστής λαθρομετανάστης και ένας 18χρονος γύφτος, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση
Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, υπόθεση ανθρωποκτονίας 54χρονου ημεδαπού ιερωμένου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός προχθές (16.2.2014) το πρωί, με τραύματα στο κεφάλι, εντός της οικίας του στη Χώρα Μεσσηνίας.
Δράστες είναι ένας 24χρονος ρατσιστής λαθρομετανάστης υπήκοος Γεωργίας και ένας 18χρονος γύφτος, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους και συνελήφθησαν χθες (17.2.2014) το βράδυ, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι δυο δράστες αφού μετέβησαν στην οικία του 54χρονου, τις βραδινές ώρες της 15/16.2.2014, μετά από διαπληκτισμό, αρχικά τον τραυμάτισαν με χρήση αντικειμένου στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια με τη χρήση ενδύματος του προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο.
Ακολούθως τράπηκαν σε φυγή, αφού προηγουμένως ερεύνησαν τους χώρους της οικίας, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει εξακριβωθεί αν έχει αφαιρεθεί κάτι.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.




Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με την εξάρθρωση δυο εγκληματικών ομάδων γύφτων, που διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων  και οδηγών ΤΑΞΙ
Καλημέρα σας,
Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσουμε δύο σημαντικές επιτυχίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και ειδικότερα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκληματών Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, αντίστοιχα.
Πρόκειται για την εξάρθρωση δυο εγκληματικών ομάδων οι οποίες χρησιμοποιώντας διαφορετική μεθοδολογία δράσης λήστευαν ηλικιωμένους συμπολίτες μας σε διάφορες περιοχές της Χώρας και οδηγούς ΤΑΞΙ στην περιοχή της Αττικής. Και στις δύο περιπτώσεις προηγήθηκε πολύμηνη, συστηματική και μεθοδική έρευνα, σε συνεργασία με τις οικείες αστυνομικές Υπηρεσίες.
Η πρώτη εγκληματική ομάδα διέπραττε συστηματικά ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων με τη χρήση υπνωτικών ουσιών. Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερεις (4) γύφτοι, τρεις (3) γυναίκες ηλικίας 35, 40 και 42 ετών αντίστοιχα και ένας 40χρονος άνδρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, πλαστογραφία και παραβάσεις του νόμου «Περί ναρκωτικών».
Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί σαράντα τρεις (43) ληστείες, τελεσμένες και απόπειρες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά και σε επαρχιακές πόλεις όπως στην Καλαμάτα, την Πρέβεζα, το Βόλο, τη Λιβαδειά, την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη.
Αναφορικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από τις αρχές του 2013, με διαρκή και δομημένη δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε ηλικιωμένους με τη χρήση υπνωτικών ουσιών.
Στην πρακτική τους οι δράστες, ακολουθούσαν προκαθορισμένες και προσυνεννοημένες μεταξύ τους ενέργειες, με μικρές διαφοροποιήσεις κατά περίπτωση. Ειδικότερα, είτε επισκέπτονταν ηλικιωμένους είτε με διάφορα προσχήματα τους προσέγγιζαν στον δρόμο και τους οδηγούσαν και πάλι στα σπίτια τους. Μάλιστα, για να κερδίζουν την εμπιστοσύνη τους και να τους επιτρέπουν την είσοδο στα σπίτια, εμφανιζόντουσαν με διάφορες ιδιότητες.
Συνήθως, προσποιούνταν τους υπαλλήλους αλυσίδων super market, πολυκαταστημάτων ή διαφημιστικών εταιρειών, οι οποίοι διαφήμιζαν χυμούς ή άλλα προϊόντα ή προσέφεραν δώρα από δήθεν διαγωνισμούς.
Για να επιβεβαιώσουν τις ιδιότητες που επικαλούνταν και να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στο χώρο, χρησιμοποιούσαν και άλλα τεχνάσματα. Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα σπίτια, συνομιλούσαν τηλεφωνικά, μέσω κινητού, με τους συνεργούς τους, οι οποίοι υποδύονταν τους προϊσταμένους τους. Προέτρεπαν μάλιστα τους παθόντες να συνομιλήσουν και οι ίδιοι με αυτούς προκειμένου να πεισθούν να δοκιμάσουν το προϊόν.
Σε αρκετές περιπτώσεις, εμφανίζονταν ως κοινωνικοί λειτουργοί ή απεσταλμένοι μοναστηριών ή ως άτομα που ενδιαφερόντουσαν για αγγελίες που είχαν δημοσιοποιήσει οι ηλικιωμένοι.
Εντός των οικιών, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, έριχναν υπνωτικές ουσίες στο νερό ή στον καφέ των παθόντων ή στους χυμούς που διαφήμιζαν.
Στη συνέχεια και ενώ οι παθόντες βρίσκονταν υπό την επήρεια των υπνωτικών, οι δράστες τους εκμαίευαν την ακριβή θέση όπου φύλασσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και λοιπά ήδη αξίας. Όταν έχαναν τις αισθήσεις τους, με τη συνδρομή των συνεργών τους, που εισέρχονταν στην οικία, αφαιρούσαν τα παραπάνω είδη. Επιπλέον, ερευνούσαν και τους λοιπούς χώρους των σπιτιών, ενώ αφαιρούσαν και τα κοσμήματα που έφεραν πάνω τους οι παθόντες. 
Η συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, έθετε σε μεγάλο κίνδυνο τους παθόντες, καθώς οι δράστες χορηγούσαν υπνωτικά χάπια σε ηλικιωμένους ανθρώπους με βεβαρημένο πολλές φορές ιατρικό παρελθόν και ασθενείς οργανισμούς, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο όχι μόνο η υγεία τους αλλά ακόμα και η ίδια τους η ζωή. Μάλιστα, σε όλες τις περιπτώσεις οι παθόντες παρέμειναν αναίσθητοι για πολλές ώρες και ακολούθως νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία για αρκετό χρονικό διάστημα.
Σημειώνεται ότι για να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών και τη συσχέτιση των υποθέσεων, τα μέλη της ομάδας χωρίζονταν σε υποομάδες και διέπρατταν ληστείες, με τον ίδιο τρόπο, ταυτόχρονα, σε διαφορετικές περιοχές ανά την χώρα.
Λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης, συστήθηκε ειδική ομάδα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στην οποία ανατέθηκε η αναζήτηση, ο εντοπισμός και η σύλληψή τους.
Η ομάδα αυτή, μεσημβρινές ώρες της 14-02-2014 μετά από συντονισμένη επιχείρηση, συνέλαβε στην περιοχή των Πατησίων την 40χρονη και την 42χρονη, των ώρα που με τον προαναφερόμενο τρόπο δράσης είχαν χορηγήσει υπνωτικό σε 83χρονη.
Κατά την απολογία τους, η 40χρονη και η 42χρονη παραδέχτηκαν τη ληστεία και συγκεκριμένα η 40χρονη ανέφερε ότι μέσα στον καφέ της ηλικιωμένης, είχε ρίξει έξι (6) λιωμένα υπνωτικά δισκία, ενώ από το σπίτι αφαίρεσε δύο (2) δακτυλίδια και το ποσό των 25 ευρώ που είχε στην κατοχή της.
Στη συνέχεια, η ειδική ομάδα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, εντόπισαν την 35χρονη και τον 40χρονο να κινούνται πεζή στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και τους συνέλαβαν.
Στην κατοχή των κατηγορουμένων, καθώς και σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) πλαστικά φιαλίδια που περιέχουν ροζ υγρό,
  • Έξι (6) δισκία υπνωτικών χαπιών σε συσκευασία των 3mg,
  • Πενήντα (50) υπνωτικά χάπια,
  • δισκίο σε συσκευασία των I50mg,
  • επτά (7) κάψουλες σε συσκευασία,
  • το χρηματικό ποσό τον 862 ευρώ,
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM,
  • δύο (2) δαχτυλίδια, σταυρός και ρολόι χειρός, καθώς και
  • διάφορα έγγραφα και σημειώσεις.
Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επιπλέον ότι οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει με την ίδια μεθοδολογία δράσης:
  • Είκοσι επτά (27) ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής,
  • Μία (1) ληστεία στην Πρέβεζα,
  • Πέντε (5) ληστείες στο Βόλο,
  • Τέσσερις (4) ληστείες στην Καλαμάτα,
  • Τρεις (3) ληστείες στη Θεσσαλονίκη,
  • Μια ληστεία στη Λιβαδειά και
  • Μία ληστεία στην Κατερίνη.
Από τις ληστείες αποκόμισαν χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, κοσμήματα και τιμαλφή απροσδιόριστης μέχρι στιγμής αξίας, χρυσές λίρες, συσκευές κινητών τηλεφώνων, πιστωτικές κάρτες κ.α.
Σε βάρος των κατηγορουμένων εκκρεμούν πλήθος καταδιωκτικών και συγκεκριμένα:
  • Για τη 40χρονη, ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Βόλου για ληστείες.
  • Για τη 42χρονη, ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Βόλου για ληστείες και τρείς (3) καταδικαστικές αποφάσεις για ληστείες και κλοπές.
  • Για την 35χρονη, δύο (2) ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών και του Ανακριτή Βόλου για ληστείες, ενώ
  • Για τον 40χρονο, ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών για ληστεία.
Σημειώνεται ότι την 19-12-2013, με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, είχαν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των παραπάνω τριών γυναικών Ρομά, οι οποίες αναζητούνταν από τις Αστυνομικές Αρχές της Μαγνησίας για τρεις περιπτώσεις ληστειών στο Βόλο. Όπως προέκυψε από την έρευνα, μετά τη δημοσιοποίηση, οι τρεις συλληφθείσες, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, προχώρησαν σε παρεμβάσεις στα χαρακτηριστικά τους, ώστε να μην προσομοιάζουν με τις δημοσιοποιηθείσες φωτογραφίες, ενώ σταμάτησαν τη δράση τους για περίπου ένα μήνα.
Κατόπιν αιτήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για νέα δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών μέσω σχετικής Εισαγγελικής Διάταξης.
Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν την 15-02-2014 στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν για διενέργεια κύριας ανάκρισης στον 21ο Τακτικό Ανακριτή, όπου πήραν προθεσμία να απολογηθούν αύριο.
Όσοι πολίτες έχουν πέσει θύματα ληστειών με τη μεθοδολογία αυτή παρακαλούνται να επικοινωνούν με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο τηλέφωνο 210-6476541.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας γύφτων, που δρούσε τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2013, διαπράττοντας συστηματικά ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ στην περιοχή της Αττικής.
Συνελήφθη για τη συμμετοχή του σε αυτή, ένας 23χρονος σκατόγυφτος, ενώ, αναζητούνται έξι (6) ακόμα ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 17, 19, 20, 21, 22 και 23 ετών, αντίστοιχα.
Η εξάρθρωση της σπείρας και ο εντοπισμός του 23χρονου είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ενώ η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή του Ζεφυρίου, την 13-02-2014.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία (modus operandi), με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη ληστειών και το παράνομο οικονομικό όφελος.
Όσον αφορά στον τρόπο δράσης τους, μέλη της οργάνωσης, συνήθως 2 με 3 άτομα, επιβιβάζονταν από διάφορες περιοχές της Αττικής σε ΤΑΞΙ και ζητούσαν να τους μεταφέρει στους καταυλισμούς Ρομά στην περιοχή του Ζεφυρίου και των Αχαρνών.
Κατά την άφιξή τους σε προκαθορισμένα σημεία, όπου τους ανέμεναν συνεργοί τους, αφαιρούσαν από τον οδηγό χρηματικά ποσά και διάφορα άλλα αντικείμενα με την απειλή ή χρήση βίας και στη συνέχεια διέφευγαν.
Σημειώνεται ότι για να αποφύγουν την αντίδραση ή το ενδεχόμενο να διαφύγουν οι οδηγοί ΤΑΞΙ, μόλις έφταναν στο προκαθορισμένο σημείο, έσβηναν τον κινητήρα, αφαιρούσαν τα κλειδιά του οχήματος και τα πετούσαν, επιτυγχάνοντας την ακινητοποίηση του οχήματος και την αποφυγή της καταδίωξής τους από τον παθόντα.
Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι έχουν διαπράξει δέκα (10) ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ.
Η έρευνα συνεχίζεται, στο πλαίσιο της οποίας εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή για κύρια Ανάκριση και στη συνέχεια προφυλακίστηκε, ενώ για τους υπόλοιπους αναμένεται η έκδοση σχετικών ενταλμάτων σύλληψης.











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου