Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί όσοι εν Ελλάδι υιοθέτησαν κι εφάρμοσαν το εγκληματικό PSI+ θα πρέπει να καταδικαστούν


Κατέστρεψαν τις ελληνικές τράπεζες κι εμφανίζονται "ως σωτήρες" του ελληνικού banking.
«Όσοι ενεπλάκησαν στο εγκληματικό PSI+ που κατέστρεψε τις ελληνικές τράπεζες, τις ζημίωσε με 37,7 δισεκ. και κατ΄ ουσία τις χρεοκόπησε πρέπει να καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία.

Το PSI+ δεν ήταν μια μεγάλη απάτη εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, εις βάρος των ελληνικών τραπεζών και εις βάρος της κοινωνίας μεταξύ αυτών και...
των μικροομολογιούχων.
Το PSI+ ήταν το πείραμα της Ευρώπης στην Ελλάδα και ενώ γνώριζαν τις καταστρεπτικές του συνέπειες υπήρξαν προδότες, πολιτικά και τραπεζικά αποβράσματα που εμφανίστηκαν ως σωτήρες της πολιτικής και του banking.

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα, όλοι όσοι ενεπλάκησαν με το PSI+ πρέπει να καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία» αναφέρουν αυστριακά site.

Είναι γεγονός ότι η επιχειρηματολογία αυτή είναι σκληρή αλλά και αληθής.

Το PSI+ αποτέλεσε την ταφόπλακα του ελληνικού banking και οι ενορχηστρωτές αυτού του εκτρώματος απέτυχαν.
Δυστυχώς στην Ελλάδα της αξιοσύνης οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να διαχειρίζονται εξουσία είτε πολιτική, είτε τραπεζικοί.
Είναι εγκληματίες κατά της Ελλάδος γιατί βάρυναν την χώρα με 37,3 δισεκ. χρεοκοπώντας τις τράπεζες και εν συνεχεία δανείστηκαν 50 δισεκ. για να τις διασώσουν.
Πρόκειται για εγκληματική πράξη, προδοτική πράξη και ορθά το επισημαίνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. 
Στην Ελλάδα της αξιοσύνης και της αξιοκρατίας, οι εγκληματίες κατά της χώρας συνεχίζουν να έχουν εξουσία και να διαχειρίζονται τα πολιτικά, οικονομικά και τραπεζικά δρώμενα.
Είναι αδιανόητο π.χ. ο Βενιζέλος που αποτέλεσε τον πολιτικό που εφάρμοσε το PSI+ να έχει το πολιτικό θράσος να εμφανίζεται σωτήρας της χώρας και των τραπεζών.
Ο Βενιζέλος και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι επέτρεψαν να υλοποιηθεί η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους, οι ξένες τράπεζες να απαλλαγούν από το βάρος των ελληνικών ομολόγων και οι ελληνικές τράπεζες όμηροι της χρεοκοπημένης Ελλάδος υπέστησαν την ζημία των 37,7 δισεκ. ευρώ.
Την ίδια ώρα το χρέος λογιστικά μειώθηκε 105 δισεκ αλλά ουσιαστικά αυξήθηκε καθώς ανέρχεται στα 321 δισεκ. ευρώ.
Πρόκειται για την πλέον αποτυχημένη πολιτική και οικονομική κίνηση στην ιστορία.
Και το παράδοξο όλων εμφανίζονται υπερήφανοι για το έγκλημα που διέπραξαν εις βάρος της οικονομίας των τραπεζών και της κοινωνίας.



Τώρα πλέον, ένα haircut είναι η μόνη λύση για το ελληνικό χρέος… η επιμήκυνση είναι λύση παρωδία.
Αυξάνονται εσχάτως οι φωνές στην Γερμανία που υποστηρίζουν ή διαβλέπουν haircut στο ελληνικό χρέος.

Η Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt επικαλούμενη 5σελιδο κείμενο του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνει ότι η «η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο βοήθειας προς την Ελλάδα ή haircut στο χρέος».

Παράλληλα υπέρμαχος μιας συνδυαστικής λύσης που θα περιλαμβάνει νέο haircut στο ελληνικό χρέος και μείωση στα επιτόκια των ελληνικών δανείων, με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, δηλώνει ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW), Marcel Fratzscher.

Δυστυχώς και ενώ στην Γερμανία αρχίζει να πρυτανεύει η λογική…στην Ελλάδα της δουλοπρέπειας και της ατολμίας το πολιτικό σύστημα δεν έχει σθένος να θέσει το αυτονόητο.

Το ελληνικό χρέος στα 321 δισεκ. εκ των οποίων τα 245 δισεκ. να αποτελούν δανεισμό από μηχανισμούς στήριξης δηλαδή διακρατικό δανεισμό είναι προφανές ότι δεν είναι βιώσιμο.

Η λύση της επιμήκυνσης και μείωσης των επιτοκίων θα ευνοήσει μόνο 26 δισεκ. το ελληνικό χρέος κατά την Deutsche bank.

Άρα η λύση της επιμήκυνσης δεν είναι λύση βιωσιμότητας για το χρέος.

Η Ελλάδα χρειάζεται γενναίο haircut 50% ώστε να μειωθεί αισθητά το χρέος.

Επίσης να σταματήσει η ατολμία και δουλοπρέπεια αλλά και τα φοβικά σύνδρομα που διακατέχουν πολλούς του πολιτικού συστήματος.

Η Ελλάδα πλήρωσε την κρίση και τα πειράματα της Τρόικα με -25% ύφεση δηλαδή περίπου 35 δισεκ..

Επίσης  -76 δισεκ. καταθέσεις και -38 δισεκ. ζημία από το PSI+ οι τράπεζες και -60 δισεκ. σε προβληματικά δάνεια από την αρχή της κρίσης.

Συνολικά η Ελλάδα πλήρωσε πάνω από 200 δισεκ. την οικονομική της χρεοκοπία και τα πειράματα της Τρόικα.

Ας πληρώσει και η Ευρώπη για την αποτυχία της στην Ελλάδα να πληρώσει με haircut 50%.



www.bankingnews.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου