Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ωραία η κέτσαπ, αλλά ακριβά την πληρώσαμε-πληρώνουμε


"Ομοσπονδία" στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης: Εισαγγελέας για τα δάνεια της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης

Ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δάνεια που φέρεται ότι έλαβε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς εκκαθάρισης, από το 2008. Προηγήθηκε σχετική καταγγελία που καταλογίζει ευθύνες στους εκκαθαριστές της Ένωσης και σε άλλα...
πρόσωπα.


Την έρευνα ανέλαβε το ΣΔΟΕ που θα διαπιστώσει αν τελέστηκαν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και της απάτης, κατ' εξακολούθηση, σε βάρος Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Όπως επίσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και της έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Όλα τα παραπάνω αδικήματα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να εξεταστούν υπάλληλοι της ΔΟΥ Σίνδου, υπάλληλοι της Αγροτικής Τράπεζας, νομικοί σύμβουλοι και εκκαθαριστές της ΕΑΣΘ. Να ελεγχθούν συμβάσεις δανείων, να καταθέσουν χωρίς όρκο οι ύποπτοι και να κληθούν για κατάθεση και άλλοι μάρτυρες. Επίσης ζήτησε να διαπιστωθεί αν έχει σχηματιστεί άλλη δικογραφία από την αρμόδια εισαγγελία που φέρεται ότι έχει δεχτεί ανάλογη καταγγελία και στο παρελθόν.

Ο καταγγέλλων αναφέρει ότι: «Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) - ομοσπονδία βρίσκεται υπό εκκαθάριση, σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου,  για να σταματήσει η ζημιά του Δημοσίου. Οι  εκκαθαριστές όμως λειτούργησαν την πτωχευμένη επιχείρηση και έλαβαν νέα  δάνεια ύψους 15 εκατ. ευρώ ενώ δικαιολόγησαν δαπάνες με εικονικά και πλαστά τιμολόγια και έκαναν εισαγωγές χυμού τομάτας από την Ιταλία, σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Πουλούν περιουσιακά στοιχεία, χωρίς κανέναν έλεγχο».

Επιπλέον γίνεται λόγος για κύκλωμα στο οποίο συμμετέχουν οι εκκαθαριστές, στελέχη της αγροτικής τράπεζας, δικηγόροι, δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι κρατικοί παράγοντες.


του Μάρκου Γεωργίου / voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου