Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης… εν δήμω


«Οι Έλληνες μπορούν να μειώσουν το χρέος τους με σεξ και ναρκωτικά», έγραψε η Bild, εξηγώντας ότι στο μέλλον θα υπολογίζονται στην οικονομική στατιστική της ΕΕ και τα έσοδα από εγκλήματα και πορνεία. Άρα, αυξάνουμε το ΑΕΠ της χώρας, που σημαίνει ότι σε ποσοστό μειώνεται το χρέος μας. Αυτό, στα χαρτιά φυσικά.

Αυτό το κολπάκι με τα έσοδα των πορνείων το είχε πρωτοεμφανίσει στην Ελλάδα ο...
Αλογοσκούφης. Είχε διδαχθεί από την "δημιουργική λογιστική" του Χριστοδουλάκη και επεξέτεινε τα όριά της. Μάλιστα έγινε και υπαίτιος συζυγικού καυγά, όταν Θεσσαλός σύζυγος έβαλε μέσα στις αποδείξεις για την Εφορία, και θεωρημένη απόδειξη πορνείου, με την σύζυγο να παθαίνει εγκεφαλικό.


***Αυτό όμως δεν είναι τίποτε, εμπρός στην σύσταση του προέδρου του Αλβανο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μαρκ Κρόουφορντ, ο οποίος προτείνει στην αλβανική κυβέρνηση να φορολογήσει την παραγωγή και την εμπορία του χασίς.

Η Αλβανία είπε, έχασε το καθεστώς υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην EE, «επειδή απέτυχε στον πόλεμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς μεγάλο μέρος του είναι η διακίνηση ναρκωτικών». Αντί λοιπόν να συμβουλεύσει την πάταξη του χασισεμπορίου, συστήνει τη νομιμοποίησή του. Οπότε, έγκλημα δεν υπάρχει, άρα η Αλβανία το πάταξε. (Αυτόν είχε σύμβουλο ο γιος της Μάργκαρετ;)


***Στον εισαγγελέα παραπέμπεται «προοδευτικός» δικηγόρος, ως ύποπτος για παρακίνηση κινητοποιήσεων στις φυλακές. Υπαίτιος, κατά την κατηγορία, για το αδίκημα της πρόσκλησης σε τέλεση κακουργήματος, προκειμένου να μη ιδρυθούν φυλακές υψίστης ασφάλειας. Όταν λέμε στην Ελλάδα «φυλακές υψίστης ασφάλειας» μη νομίσει κανείς ότι μιλάμε για Αλκατράζ. Απλώς, για φυλακές με λιγότερο μπάχαλο από ό,τι στις άλλες, πρόκειται.

Μήπως ο εισαγγελέας χάνει άδικα τον χρόνο του; Η πολυετής πρακτική διαβεβαιώνει πως κάθε φορά που θεωρείται ύποπτος αναγνωρίσιμος «προοδευτικός», πέφτουν πάνω στις διωκτικές αρχές, κόμματα, φορείς, πρόσωπα, όλοι με «προοδευτικό» τίτλο, και ο ύποπτος -αφού πιει το καφεδάκι του- πάει στο σπίτι του και όλα καλά (γι’ αυτόν). Το μόνιμα υποτακτικό στην «προοδευτικότητα» αστικό κράτος, εφαρμόζει τους νόμους μόνον εκεί που δεν υπάρχουν αντιδράσεις. Λες, αυτήν την φορά, να συμβεί κάτι άλλο;


***Έγιναν μόδα τα δημοψηφίσματα είτε για απόσχιση, είτε για ένωση με άλλη χώρα. Μια ομάδα Σέρβων διοργανώνει στο Facebook ένα διαδικτυακό δημοψήφισμα για την ένταξη της Σερβίας…  στη Ρωσική Ομοσπονδία. Μέσα σε λίγες ημέρες, πάνω από 26.000 μέλη δήλωσαν "ναι" στη σχετική ερώτηση.

Λες να κάνει δημοψήφισμα ο Αλέξης, για να ενωθούμε με την Βενεζουέλα; Εγώ πάντως, περιμένω ακόμη το φτηνό πετρέλαιο. Οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται. Μόνον οι παλαιοκομματικοί τις αθετούν.

Και μια που είμαστε στην Βενεζουέλα, η Μις Υφήλιος 2009 Στεφανία Φερνάντεζ, φωτογραφήθηκε με γεμάτο το πρόσωπο αίματα και σημάδια κακοποίησης, για να διαμαρτυρηθεί για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων, από τον Μαδούρο. Στην Ελλάδα εξακολουθεί να μη υψώνεται ούτε μια φωνή διαμαρτυρίας για τους δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες κατά τις διαδηλώσεις στην Βενεζουέλα. Οι «ανθρωπιστές προοδευτικοί» έχουν επιλεκτικές ευαισθησίες.





***Είναι δυνατόν η υπόθεση αποτρόπαιου βιασμού, που συνέβη το 2010 σε βάρος πεντάχρονου κοριτσιού, να βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάκρισης και να μη ενοχλείται ούτε το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης;

Το περιστατικό συνέβη σε τουαλέτα… τζαμιού στην Ξάνθη, με δράστες τον μουσουλμάνο θείο του, τον ανήλικο αδελφό της μικρής και έναν φίλο του. Το θέμα έφερε στην Βουλή με ερώτηση ο Τέρενς Κουΐκ και ο υπουργός στην απάντησή του δεν ένιωσε την ανάγκη να εξηγήσει τους λόγους αυτής της καθυστέρησης. Μπορεί να κατηγορήσει κάποιους τους Ξανθιώτες που βλέπουν «δάκτυλο» του Προξενείου;



***Επιβεβαιώνεται ότι ο Όμηρος ήταν Τούρκος. Αφού το λένε οι… απόγονοί του έτσι θα είναι. Στο Μπαχρέιν, η τουρκική χορευτική ομάδα «Fire of Anatolia» θα χορέψει το έργο «Τροία», στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Άνοιξης, και όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου πρόκειται για το έπος του μεγάλου ποιητή της Ανατολίας (!) Ομήρου.

Τι κακό είναι αυτό με τους Σλάβους των Σκοπίων και τους Μογγόλους της Τουρκίας, να ντρέπονται για την καταγωγή τους; Το ίδιο συμβαίνει βέβαια και με κάποιους ελληνικής υπηκοότητας μεν, αλλά που αποδεικνύονται χειρότεροι και από τους αλλοδαπούς εχθρούς.


***Οι Τούρκοι είναι μετρ στις προβοκάτσιες. Τις δοκιμάζουμε κι εμείς. Σε ένα από τα υποκλαπέντα ηχητικά, ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν ακούγεται να λέει: «Εάν χρειάζεται μια αφορμή για πόλεμο στην Συρία, στέλνω εκεί 4 άτομα, τους βάζω να ρίξουν 8 πυραύλους, και φτιάχνεται έτσι η δικαιολογία».

Πού θα έριχνε τους πυραύλους; Στον τάφο του Σαχ Σουλεϊμάν(πρώτη φωτογραφία), που βρίσκεται μεν στην Συρία, αλλά αποτελεί τουρκικό έδαφος -βάσει συμφωνίας- και φυλάσσεται από Τούρκους στρατιώτες. Θα το κατεδάφιζαν με πύραυλο, θα απέδιδαν την πράξη στον Άσαντ, και θα αποτελούσε αφορμή για εισβολή στη Συρία.

Επιμύθιο: Τα πράγματα στην πολιτική, δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Εγώ διάλεξα: Καλύτερα καχύποπτος, παρά πλανημένος.

Καλλισθένης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου