Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ρατσιστόγυφτοι σακάτεψαν 90χρονο Έλληνα


Συνελήφθησαν, χθες (21.5.2014) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο ρατσιστές σκατόγυφτοι, οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου Έλληνα, καθώς και για κλοπή δίκυκλων οχημάτων. 

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, προχθές (20.5.2014) το βράδυ, στη Σπάρτη Λακωνίας, αφού αρχικά αφαίρεσαν δίκυκλο μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας Έλληνα, διέρρηξαν το σπίτι του ηλικιωμένου. Στη συνέχεια τον χτύπησαν με τη μαγκούρα του πολλές φορές προκειμένου να τους δώσει τα 120 ευρώ που είχε, τα οποία τελικά πήραν κι έφυγαν.


Στη συνέχεια επέστρεψαν στη Σπάρτη κι έκλεψαν και άλλο ένα μηχανάκι.

Ο 90χρονος Έλληνας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Σπάρτης κι από κει κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης, όπου νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι σκατόγυφτοι ρατσιστές, χθες (21.5.2014) το πρωί, στη Σπάρτη Λακωνίας, αφαίρεσαν ακόμα ένα (1) δίκυκλο μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας ημεδαπού. 

Μετά από αστυνομική διερεύνηση του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία οι ανωτέρω γύφτοι εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα στη Σπάρτη Λακωνίας και συνελήφθησαν. 

Ο 90χρονος Έλληνας μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου και νοσηλεύεται, ενώ τα μοτοποδήλατα που αφαιρέθηκαν, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης. 

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα. 



Εξαρθρώθηκε σπείρα λαθρομεταναστών, η οποία ενέχεται σε υποθέσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς στο νησί της Πάτμου
Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις λάθρο.
Διέπραξαν δυο (2) διαρρήξεις και μία απόπειρα διάρρηξης εκκλησιών στο νησί, κατά τις οποίες αφαίρεσαν τιμαλφή, αναθέματα και χρηματικά ποσά 

Ανταποκρινόμενοι σε σχετικό αίτημα συνδρομής, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνεργαζόμενοι με συναδέλφους τους από το Αστυνομικό Τμήμα Πάτμου, μετά από επιτόπιες αυτοψίες και μεθοδική έρευνα, εξιχνίασαν υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών από Ιερούς Ναούς της Πάτμου. 

Για την υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου λαθροαλβανού και τριών ακόμη συνέργων του, με την κατηγορία των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών». 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, βραδινές ώρες της 11-05-2014, στην ευρύτερη περιοχή της Πάτμου, διέρρηξαν δύο Ιερούς Ναούς και αποπειράθηκαν να πράξουν το ίδιο και σε τρίτη περίπτωση. 

Από το εσωτερικό των Εκκλησιών οι δράστες αφαίρεσαν ένα χρυσό σταυρό, τιμαλφή, αναθέματα, συσκευές μικροφώνου και τα χρήματα που περιέχονταν σε παγκάρι Ιερού Ναού.
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου