Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Κάντο μόνος σου ~ Καθαρισμός air condition (οικιακού κλιματιστικού) + Βίντεο


Οι χρεώσεις για συντήρηση του κλιματιστικού είναι από 20~25 ευρώ. Εάν σας συμπληρώσουνε φρέον, σας χρεώνουνε extra.

Ο καθαρισμός μπορεί να γίνει με έτοιμο υγρό spray για βιολογικό καθαρισμό των αποσπώμενων φίλτρων και των στοιχείων στην εσωτερική μονάδα. Παιχνιδάκι δηλαδή, σα να ψεκάζεις τα τζάμια. Η χαμηλότερη τιμή που βρήκα είναι στα e-shop στα 9,5 ευρώ και μετά στον Κωτσόβολο στα 11,9 ευρώ. -Κάντε μια βόλτα και στα καταστήματα με είδη για υδραυλικούς και χρώματα. Βρήκα με μόλις 5,5 ευρώ.



Χρήσιμο βιντεάκι που υπάρχει στο ytube. 

Οι σημειώσεις του ανεβαστή του βίντεο είναι οι εξής:


Δεν είμαι ψυκτικός και δεν σας περιγραφω πως θα κάνετε ΣΕΡΒΙΣ στο AC σας.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ κάνουμε, λάντζα. Αν θέλετε σέρβις και να ελέγξετε την λειτουργία, το φρέον κλπ, φωνάξτε ψυκτικό.

Απλά όλα τα μαστόρια έρχοντουσαν καθε χρόνο και έκαναν τα πραγματα που βλέπετε στο βίντεο και χρέωναν 60 ευρω (χωρίς απόδειξη) την συσκευη (τιμες προ κρισης).Τώρα έρχονται για 15 ευρώ, και να σας πω την αλήθεια, πια δεν καθαρίζω μονος μου το AC. Δεν αξίζει για 15 ευρώ να παιδεύομαι με χημικά.

2) τα σχολια απενεργοποιήθηκαν μετα απο χρόνια προβολής του βιντεο, γιατί ολα τα μαστόρια με βρίζανε γιατί τους "χαλαγα την δουλεια". Χρησιμοποιήστε το μυαλό σας και την κοινη σας λογική και αποφασίστε αν σας καλυπτουν αυτά που λέει το βιντεο. Επίσης, πχ μπορείτε να καθαρίζετε μόνος σας το κλιματιστικο και κάθε 2-3 χρόνια να φωναζετε ένα ψυκτικό για "καλυτερο" καθαρισμο και "σερβις".

3)Τα φίλτρα ανθρακα δεν τα πλένουμε, μόνο τα αντικαθιστούμε. Αν τα πλύνουμε χάνουν την αποτελεσματικοτητα τους, δυστυχώς μου το είπαν μετα απο το βίντεο.

4) το Fectan δεν ειναι το μονο καθαριστικο που υπαρχει, μπορείτε να ρωτήσετε και να αγοράσετε οτιδήποτε κάνει την ιδια δουλεια.

5) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα πινέλο μαζι με το καθαριστικό αν θέλετε να καθαρίσετε καλύτερα το στοιχείο.


Πώς θα καθαρίσετε το κλιματιστικό

Τα εργαλεία που θα χρειαστείτε:

Μια τρόμπα, την οποία θα την βρείτε σε σούπερ μάρκετ (κοστίζει 22-25 ευρώ).
Ένα καλό καθαριστικό (δείτε ενδεικτικά εδώ).
Ένα απλό πινέλο (μεσαίου μεγέθους).
Ένα κατσαβίδι σταυρωτό.
Μια σκάλα ή μια καρέκλα.

Τι θα κάνετε:

Θα ξεκινήσετε το καθάρισμα από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, για να πλύνετε τα φίλτρα. Στις δύο άκρες της μονάδας υπάρχουν δύο εγκοπές, που βοηθούν για να ανοίξετε την «μάσκα» του κλιματιστικού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τα δύο φίλτρα και να τα καθαρίσετε με κρύο νερό στο μπάνιο.

Κάτω από τα φίλτρα βρίσκεται ο εξατμιστής του κλιματιστικού. Χρησιμοποιώντας την τρόμπα (γεμάτη με νερό στο οποίο έχετε διαλύσει καθαριστικό) ψεκάζετε τον εξατμιστή και στη συνέχεια με το πινέλο καθαρίζετε τις επιφάνειες. Για να αφαιρέσετε όλο το καθαριστικό γεμίζετε και πάλι την τρόμπα, αλλά αυτή τη φορά μόνο με νερό. Ψεκάζετε και καθαρίζετε πάλι με το πινέλο.

Μπορείτε συμπληρωματικά με ένα υγρό πανί να "περάσετε" όλη την μονάδα εξωτερικά.

Για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, αρκεί ένα καλό πλύσιμο κυρίως στο πίσω μέρος. Αυτό μπορεί να γίνει και με το λάστιχο που πλένετε το μπαλκόνι. Μην φοβηθείτε να ρίξετε νερό πάνω στο κλιματιστικό, ακόμη και με πίεση. Είναι ασφαλές.



Πώς αλλιώς μπορείτε να καθαρίσετε τα φίλτρα

Τα φίλτρα του κλιματιστικού θέλουν συχνό καθάρισμα, γιατί εκεί μαζεύεται σκόνη, βακτηρίδια και ακάρεα. Μπορείτε να τα βγάλετε και να τα πλύνετε με σαπουνόνερο αλλά καλύτερο είναι να τα καθαρίσετε με ξύδι:

Η διαδικασία έχει ως εξής:

- Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε μισό φλιτζάνι ξύδι και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό.

- Βγάζετε τα φίλτρα από το κλιματιστικό, τα τινάζετε για να φύγει η σκόνη και στην συνέχεια να τοποθετείτε μέσα στο μείγμα.

- Τα αφήνετε περίπου μία ώρα εκεί.

- Τα τινάζετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν στον ήλιο.

- Στην συνέχεια μπορείτε να τα βάλετε ξανά μέσα στο κλιματιστικό.

Δείτε αναλυτικές συμβουλές στα δύο παρακάτω βίντεο: 







 




13 σχόλια:

Unknown είπε...

Παρ' ολα αυτά καλό είναι να γίνεται από έναν έμπειρο αραιά και πού αυτή η δουλειά. Βέβαια δεν έχουμε να δίνουμε 50€. Όμως υπάρχουν και κάποιοι τύποι που κάνουν διάφορα πακέτα και καλές τιμές όπως αυτό http://www.dealprice.gr/deal/1317/10e-gia-ena-olokliromeno-service-klimatistikis-monadas-air-c?direct=true

Αρτεμις είπε...

Λόγω μεγάλης απερισκεψίας βάλαμε χλωρίνη για να καθαριστεί ο εξατμιστης.. Αφού ρίξαμε νερό στον εξατμιστης ίση με 3-4 φορές περισσότερη απ´οτι της χλωρίνης, μάλλον δεν καθάρισε καλά και μυρίζει...τι μπορώ να κάνω τώρα???

Κρασοπατήρ είπε...

Ψεκάστε με περισσότερο νεράκι (κατά προτίμηση απιονισμένο) και συνεχή λειτουργία μέχρι να φύγει η μυρωδιά. Καλού κακού να μην υπάρχουνε άτομα στο δωμάτιο μέχρι να καθαρίσει καλά. Εάν επιχειρήσετε με άλλα καθαριστικά είναι (εξαιρετικά σπάνιο φυσικά) δυνατό να γίνει χημική αντίθραση και να χειροτερέψει η κατάσταση με τη μυρωδιά.

Unknown είπε...

Επειδή τις ψύκτρες πολλοί ξέρουν να τις καθαρίσουν,αλλά τη φτερωτή κανείς,κοίτα μια ωραία ελληνική πατέντα.https://youtu.be/K9_gfNJH9iA

Κρασοπατήρ είπε...

Πωω τί μπίχλα βγάζει... Πάντως το μαστόρι που φωνάξαμε για να δει & να συμπληρώσει φρέον κι έκανε έναν ψιλοκαθαρισμό, την φτερωτή δεν την ακούμπησε...

Απερίγραπτο είπε...

εγω ψεκαζω τα στοιχεια με ξύδι ασπρο,μετα απο 10 λεπτα με νερο,και με το χερι συχρονοσ γυρναω το μοτερ ,καταεισ βαζω πανια η και βετεχ

Απερίγραπτο είπε...

ΟΧΙ στεγνώσουν στον ήλιο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΕΓΝΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΛΕΝΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΟΥΡΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΙΝΟΝΓΑΙ ΣΑΝ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΣΟΥ ΤΟΝ ΚΩΛΟ. ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΜΩΜΑ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ. ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΙΛΤΡΑ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΟΥΦΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ Τ0ΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΦΟΡΜΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΑΡΧΙΔΙ ΜΕ ΕΝΑ ΨΕΚΑΣΡΗΡΙ ΓΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΔΩΣΕ 30 - 50 ΕΥΡΩ ΓΡΑΨΤΕΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΟΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΝΕΝΣ ΠΡΟΒ΄ΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 1Ο - 15 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΧΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΝ ΜΠΙΖΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ////ΣΚΑΤΑ ΨΑΞΕ ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΩΛΟΓΕΡΟΣ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΚΩΛΟΓΡΙΑ ΞΕΧΑΣΕΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΟ Η ΕΓΓΟΝΟ ΟΧΙ ΠΑΙΔΑΚ9 ΚΑΙ ΜΕ 3 ΕΥΡΩ.....ΑΙΝΤΕ ΜΗΝ ΜΑΜΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΝΗΡΟ..... ΜΕ ΛΙΓΟ ΤΡΙΧΛΩΡΙΟΥΧΟ ΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΟ ΤΗΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ....(ΤΡΙΧΛΩΡΙΟΥΧΟ ΑΝΘΡΑΚΑ) ΜΕ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ.....ΑΙΝΤΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΕΣ.....ΦΑΠΠ ΦΓΟΥΥΠΠ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΔΩΣΕ 30ΕΥΡΩ....ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΜΑΛΑΚΑ... ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....ΑΕΙΙ ΓΑΜΗΣΟΥ.......

Ανώνυμος είπε...

ντροπη

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον να είχες το θάρρος να γράψεις το όνομα σου.
Ντροπή σου.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε μαλάκα που έμαθες και τον τριχλωριούχο άνθρακα

Ανώνυμος είπε...

Τετραχλωριούχος άνθρακας είναι μαλάκα και ενοχοποιείται για εμφάνιση Πάρκινσον και για πολλές άλλες ασθένειες

Unknown είπε...

30 35 ευρω με λυσιμο φτερωτης..εκτος απο μοναδες παλαιου τυπου που τα πλαστικα τους εχουν αλλοιωθει απ τη πολυκαιρια..γενικα μοναδα με μοναδα διαφερει στο λυσιμο..

Δημοσίευση σχολίου