Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Μικρομεσαίο κόμμα η ΝΔ


Η ΝΔ δεν είναι πλέον ο εκφραστής της Δεξιάς παράταξης.

Τεράστιες πολιτικές και ιστορικές ευθύνες φέρει ο Αντώνης Σαμαράς ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός στην κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καθώς λόγω των άστοχων χειρισμών η Αριστερά κατάφερε να γιγαντωθεί στην Ελλάδα και να καταλάβει την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 25 Μάιου.

Πρώτη φορά από το 1974 που αριστερό κόμμα έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των πολιτών και γιαυτό το ιστορικό ατόπημα τεράστια ευθύνη φέρει ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος απομακρύνθηκε από την δεξιά παράταξη και έχει εκφυλίσει το κόμμα της ΝΔ σε κάτι ημιδεξιό.


Οι ευθύνες Σαμαρά είναι τεράστιες γιατί: 

1)Προκάλεσε μεγάλες έριδες και μίση στο εσωτερικό του κόμματος.
Το Καραμανλικό και Μητσοτακικό περιβάλλον σχεδόν τον αντιπαθεί.

2)Οι παρασκηνιακές διεργασίες να μετεξελίξει την ΝΔ σε Νέα Ελλάδα ώστε να αφομοιώσει και το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο απέτυχε και ορθά αλλά φαίνεται ότι οι Καραμανλικοί αντέδρασαν στους επικίνδυνους πειραματισμούς Σαμαρά.

3)Η ΝΔ είναι συνυπεύθυνη μαζί με την κρίση για την γιγάντωση της Χρυσής Αυγής υπό την έννοια ότι ο παραδοσιακός δεξιός δεν αισθάνεται ότι η ΝΔ τον εκφράζει.
Η ΝΔ έχει εκφυλιστεί και αλλοιωθεί ιδεολογικά.
Έτσι εξηγείται γιατί από το 43% με 44% του Κώστα Καραμανλή έχει πέσει στο 22% με 23% δηλαδή έχασε το 50% της εκλογικής της δύναμης.
Η ΝΔ έχει μετεξελιχθεί σε ένα μικρομεσαίο κόμμα που χρειάζεται και συνεργαζόμενα κόμματα για να κυβερνήσει.

4)Η ΝΔ και ο Σαμαράς χρησιμοποιούν π.χ. επιχειρήματα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υφαρπάξει τις καταθέσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλοπρόσαλλη πολιτική αλλά ένα επιχείρημα είναι ότι 75 δισεκ. καταθέσεων χάθηκαν την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης ΝΔ με ΠΑΣΟΚ.
Η ΝΔ και ο Σαμαράς επικαλούνται ότι αν έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.
Όμως ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά αλλοπρόσαλλος η χρεοκοπία της Ελλάδος δηλαδή το καθεστώς selective default επί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης το έζησε η Ελλάδα.

5)ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν 40 χρόνια οδήγησαν την Ελλάδα σε χρεοκοπία και τώρα συνασπίστηκαν αφού απέτυχαν στην πολιτική τους…διατυμπανίζοντας ότι θα την διασώσουν.
Αυτά είδε η κοινωνία και οδήγησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από το 84% του λαού στο 28% ή 29% μετά βίας.

6)Ο Σαμαράς και η ΝΔ και κυρίως το ΠΑΣΟΚ φέρουν τεράστια ευθύνη για τα αδιέξοδα της
κοινωνίας, για το γεγονός ότι η ανεργία έφθασε στα 1,38 εκατ για την μείωση του ΑΕΠ κατά 25% αλλά και για το γεγονός ότι το χρέος παραμένει στα 321 δισεκ. ευρώ.

7)Η ΝΔ και ο Σαμαράς θυμήθηκαν πριν 3-4 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές ότι υπάρχει πρόγραμμα ανάπτυξης που θα δημιουργήσει 770 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. 
Το πρόγραμμα αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από μια πολιτική απάτη...μια πολιτική μπαρούφα. 

Αν ήταν σοβαρή η ΝΔ και ο Σαμαράς θα επέλεγαν ένα ουδέτερο πολιτικό χρόνο για να παρουσιάσουν ένα τέτοιο μεγαλεπήβολο σχέδιο.
Οι πολίτες δεν είναι πρόβατα που παραπλανόνται από τέτοιες τακτικές πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

Σε διαφορετικό χρόνο μια τέτοια πρωτοβουλία του Σαμαρά ο πολίτης θα την αντιμετώπιζε με την δέουσα προσοχή ενώ παραμονές των ευρωεκλογών την αντιμετωπίζει ως πολιτική μπαρούφα.

Η ΝΔ του Α. Σαμαρά φέρει τεράστια πολιτική και ιστορική ευθύνη.

www.bankingnews.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο βρυκόλακας το έγραψε;

Δημοσίευση σχολίου