Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Δείτε ποια θέση έχουν ως στόχο στη Χρυσή Αυγή (τουλάχιστον)!


Πράσινο φως από τον Άρειο Πάγο να συμμετάσχει η Χρυσή  στις ευρωεκλογές.

Ως νόμιμο ανακηρύχθηκε και το κόμμα της Χρυςής Αυγής αλλά και της Εθνικής Αυγής που είχε υποβληθεί ως εφεδρεία σε περίπτωση που κηρύσσονταν παράνομη  η Χρυσή Αυγή με βάση τη μεγάλη δικογραφία.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Α' Τμήματος του Αρείου Πάγου το βράδυ της Κυριακής απορρίφθηκε η σχετική ένσταση διότι η Χρυσή Αυγή δεν είχε κηρυχθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση ως εγκληματική οργάνωση.


Σε πολύ υψηλούς τόνους αναμένεται να συνεχίσει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης η Χρυσή Αυγή.

Στον απόηχο της άρσης ασυλίας ακόμη τεσσάρων βουλευτών του κόμματος από τη Βουλή εντός της εβδομάδας, τα στελέχη του κόμματος τα βάζουν με το «σύστημα» και εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι στη χειρότερη περίπτωση θα είναι τρίτο κόμμα, χωρίς να αποκλείουν την έκπληξη και να πάνε ακόμη πιο ψηλά.

Το μεγάλο στοίχημα για τη Χρυσή Αυγή είναι η εκλογή στον Δήμο της Αθήνας και η πρόκριση του Ηλία Κασιδιάρη στον δεύτερο γύρο, πράγμα, όπως λένε, απόλυτα ρεαλιστικό. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, εκτιμούν, θα «κατακρημνιστούν» από τους πολίτες, με άμεση συνέπεια τις πρόωρες εθνικές εκλογές. Κάνουν λόγο για «πολύ μεγάλο υπόγειο ρεύμα» προς τη Χρυσή Αυγή και καταγγέλλουν «τρομοκρατία» προς τους ψηφοφόρους τους. «Οποιος έρχεται σε συγκεντρώσεις μας, αυτομάτως θεωρείται... εγκληματίας» επισημαίνει υψηλόβαθμο στέλεχος, το οποίο παράλληλα κατηγορεί τα δύο κόμματα εξουσίας ότι αντιγράφουν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής. Αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ κυρίως στα οικονομικά ζητήματα και αφετέρου η Ν.Δ. στα εθνικά θέματα και σε αυτό της λαθρομετανάστευσης.

Στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου υποστηρίζουν ότι από το αποτέλεσμα της κάλπης θα εξαρτηθεί και η τύχη τόσο των προφυλακισθέντων βουλευτών όσο και αυτών που εκκρεμεί η απολογία τους στις ανακρίτριες. Χαρακτηρίζουν «πραξικόπημα» τον αποκλεισμό τους από τα ΜΜΕ, στην προσπάθειά τους, όπως λένε, να εξηγήσουν στους Ελληνες τις θέσεις τους για μια «ελεύθερη χώρα». Οπως ανέφερε ανακοίνωση του κόμματος εντός της εβδομάδας, «ό,τι άλλο κι αν σκαρφιστούν όμως, όσες άτιμες πράξεις ακόμη κι αν χρησιμοποιήσουν, δεν θα μπορέσουν να σταθούν για πολύ καιρό ακόμη όρθιοι. Για την ακρίβεια, στις 26 Μαΐου θα είναι και επισήμως πολιτικά... πτώματα, με την πτώση τους να είναι το προδιαγεγραμμένο και σίγουρο αποτέλεσμα των αμαρτιών και των αθλιοτήτων που διέπραξαν».

Η Χρυσή Αυγή, στην προεκλογική ρητορική της, τάσσεται υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα γίνει αυτάρκης, ότι δηλαδή θα είναι σε θέση να παράγει όσα χρειάζεται για να ζει αξιοπρεπώς ο πληθυσμός της, άρα να μην είναι απομονωμένη πολιτικά. Η μόνη δύναμη που αυτή τη στιγμή μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη, λένε, είναι η Ρωσία, ενώ την ίδια ώρα δίνουν μεγάλη σημασία στα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας μας και στην ανάγκη αξιοποίησής τους προς όφελος των πολιτών.

Σε συνέχεια της υπόθεσης Μπαλτάκου και του βίντεο που έφεραν στο φως της δημοσιότητας, επιμένουν ότι διαθέτουν και άλλους διαλόγους με στελέχη της κυβέρνησης, αντίστοιχου περιεχομένου, που αν κρίνουν και όταν κρίνουν σκόπιμο θα τα αποκαλύψουν. Πάντως δεν φαίνεται να συμβαίνει πλέον αυτό τουλάχιστον έως τις επερχόμενες εκλογές.

Ως «μάννα εξ ουρανού» δέχθηκαν στο κόμμα της Χρυσής Αυγής και την τοποθέτηση του γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο οποίος υποστήριξε ότι τα στοιχεία που ήρθαν στη Βουλή δεν μπορούν να στηρίξουν πειστικά την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. «Κάτι είναι πίσω από αυτό» τόνισε ο κ. Βούτσης, με το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου να σχολιάζει: «Εχουμε πλέον την ομολογία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ξεκάθαρα ότι συντάσσεται με τον Σαμαρά και στέλνουν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στις ανακρίτριες που ελέγχει ο Αθανασίου, όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο». Κατά παράβαση του Συντάγματος, υποστηρίζουν, «πραγματοποιείται ένα κυνήγι μαγισσών, μία δίωξη ιδεών και αυτό το παραδέχονται ευθέως και μέσα από τα κατηγορητήριά τους οι Αρχές».

Μέσα στην εβδομάδα από τα γραφεία του κόμματος πέρασαν δύο ξένα τηλεοπτικά συνεργεία, ένα γαλλικό και ένα ιταλικό, που πήραν συνεντεύξεις από στελέχη της Χρυσής Αυγής, εστιάζοντας κυρίως στις θέσεις τους και τις προτεραιότητές τους εφόσον εκπρόσωποί τους εκλεγούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


dimokratianews.g

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου