Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Οι «Κοντσίτοι» τα χώνουνε στους Άραβες


Μπορεί η Αυστρία να θέλησε να περάσει ένα μήνυμα υπέρ της διαφορετικότητας στέλνοντας την τραγουδίστρια με το μούσι, Conchita Wurst, στον εφετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, όμως, όπως φαίνεται η χώρα δε δείχνει την ίδια ανοχή σε όλους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph η Αυστρία εξέδωσε οδηγία που απευθύνεται στους Άραβες τουρίστες καλώντας τους να συμμορφωθούν με την «αυστριακή νοοτροπία».


Αναλυτικότερα, η πόλη Zell am See αποφάσισε να ενημερώσει τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τις αραβικές χώρες ότι δεν πρέπει να παζαρεύουν, ότι δεν πρέπει να τρώνε από το πάτωμα και ότι οι γυναίκες προτιμότερο είναι να μη φορούν νικάμπ.

Στο οκτασέλιδο έντυπο, που έχει κυκλοφορήσει στα αγγλικά και τα αραβικά, αναφέρεται πως οι ταξιδιώτες δεν πρέπει να παζαρεύουν τιμές με τους καταστηματάρχες, δεν πρέπει να καταναλώνουν φαγητό από το δάπεδο στα δωμάτια των ξενοδοχείων τους, όταν οδηγούν πρέπει να φοράνε τη ζώνη ασφαλείας, ενώ οι γυναίκες καλό είναι να ακολουθήσουν το παράδειγμα των γυναικών από την Αυστρία που «είναι ελεύθερες να επιλέξουν το στυλ τους, φορώντας μοντέρνα και χρωματιστά ρούχα».

Άλλωστε, όπως επισημαίνει ο οδηγός, «το μαύρο χρώμα στη χώρα συμβολίζει το πένθος και σπάνια φοριέται στην καθημερινότητα».

Όσο για τη νικάμπ, στην Αυστρία «έχουμε συνηθίζει να κοιτάζουμε το χαμογελαστό πρόσωπο του ανθρώπου που βρίσκεται μπροστά μας ώστε να σχηματιστεί η πρώτη εντύπωση και να χτιστεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά αν μπορούσατε να συμμετάσχετε στην μοναδικά χαρούμενη αυστριακή νοοτροπία και να μας δείξετε τα πολύχρωμα φουλάρια και φορέματά σας, καθώς και το χαμόγελό σας».

Η κυκλοφορία του εντύπου, ωστόσο, δεν έγινε δεκτή από όλους, καθώς σύμφωνα με ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στην περιοχή πρόκειται για αδικία που στιγματίζει τους Άραβες ταξιδιώτες, οι οποίοι επιλέγουν την περιοχή για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες της Zell am See, οι οδηγίες αφορούν σε όλους τους τουρίστες και όχι μόνο σε όσους προέρχονται από τη Μέση Ανατολή.

Παρά τις προσπάθειες αυτές, ωστόσο, είναι σαφές πως το έντυπο απευθύνεται σε Άραβες επισκέπτες, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής, Πέτερ Παντουρέκ, οι τουρίστες που φορούν μπούρκα προκαλούν αναστάτωση.

«Εδώ οι Άραβες αντιμετωπίζουν πρόβλημα καθώς με τη νικάμπ η παρουσία τους είναι εμφανώς αισθητή. Αυτό προκαλεί εκνευρισμό στους ντόπιους και στους επισκέπτες της περιοχής από άλλες χώρες», δήλωσε για το ζήτημα ο δήμαρχος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απόκρυψη του προσώπου στον δυτικό κόσμο, οδηγεί σε υποψία για παράνομη ενέργεια.
Εξαιρούνται οι καταστάσεις ασφάλειας (κράνος) και ειδικών κλιματικών συνθηκών.

Ανώνυμος είπε...

enoxlh8hkan oi araves; giati; otan oi idioi epivaloun to metro apo thn anapodh k malista katapatontas to prosopiko dikaioma tou ka8ena ; Se kapoies aravikes xores to xitzap (h mantila pou kaliptei to kefali k oxi olo to prosopo) einai ipoxreotiko gia oles ths ginaikes mousoulmanes k mh. H apanthsh mhn erxeste an den foresete mantila..nomizo einaikairos na thn paroun k oi idioi...mhn erxeste an den vgalete th mantila........distixos omos ta xrhmata pou afhnoun einai polla e;

Δημοσίευση σχολίου