Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Sin City 2: A Dame to Kill For ~ Το πικάντικο πόστερ που απαγορεύτηκε


Ένα από τα character posters του «Sin City 2: A Dame to Kill For», αυτό της Εύα Γκριν, δεν πέρασε από τη λογοκρισία του MPAA και δε θα το δείτε (έτσι) στις αίθουσες.
Η Aβα Λορντ, η ηρωίδα της Εύα Γκριν, has been especially bad. Δεν λέει ψέματα το character poster της για την προώθηση του sequel της «Αμαρτωλής Πόλης», «Sin City 2: A Dame to Kill For». Η επιτροπή λογοκρισίας των αμερικανικών μίντια...
(MPAA), η οποία δίνει τους βαθμούς καταλληλότητας στις ταινίες, αλλά εξετάζει επίσης κι όλα τα υλικά του marketing και της προώθησης τους, δεν ενέκρινε την αφίσα και πρέπει να την «επεξεργαστούν» ξανά. Υπάρχουν συγκεκριμμένες οδηγίες πάνω στις οποίες πατούν οι εξεταστές (οι οποίες περιγράφουν την γύμνια που «επιτρέπεται», κι αυτήν που «κόβεται» σε μία ταινία) και η ημιδιαφανής ρόμπα της Αβα-Ευα με το ανοιχτό ντεκολτέ δεν αφήνει και πολλά στη φαντασία.
Μιλάμε φυσικά για γελοιότητες. Οταν πρώτη ύλη σου είναι τα graphic novel του Φρανκ Μίλερ (ένα ξεφύλλισμα στα αυθεντικά Sin City κόμικς θα επιδείξουν πολύ περισσότερη βία και γύμνια από τις ταινίες). Δεύτερον, στη χώρα της βίβλου-Sports Illustrated και των Victoria Secret billboards μεγέθους ουρονοξύστη, μιλάμε για «στήθος που διαγράφεται κάτω από την ρόμπα»; Please.
Oμως αυτοί είναι οι κανόνες κι όλοι τους ακολουθούν πειθαρχημένοι, καθώς χρειάζονται ένα καλύτερο rating. Αν στούντιο, Ροντρίγκεζ και παραγωγοί είχαν αποφασίσει ότι δεν τους ενδιαφέρει να καταλήξουν με ένα R (ακατάλληλο), τότε μπορεί να μην έδιναν σημασία. Ομως... όλα γίνονται για το χρήμα. Και στην συγκεκριμμένη περίπτωση το box office. Με σύμβουλο τον Ταραντίνο (ειδικό στο στιλιζάρισμα της βίας), το πρώτο «Sin City» είχε κερδίσει το πολυπόθητο NC 17, ώστε να μπορεί να προσελκύσει μεγαλύτερη μάζα κοινού. Να κάνει εισιτήρια. Το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται μάλλον και στο sequel.
Τέλος, να δούμε αν θα υπάρξει αντίστοιχο πρόβλημα με τη βία, η οποία έχει καταλήξει να θεωρείται (και στο σινεμά και στη ζωή) δευτερεύον θέμα μπροστά στο (ήμαρτον!) γυμνό.
Ιδού η αμαρτωλή Εύα Γκριν. Θα περάσει άραγε το πόστερ τις εξετάσεις στον υπόλοιπο κόσμο;


















«Sin City 2: A Dame to Kill For»: 10 + 1 πρώτες φωτογραφίες
 Το EW κυκλοφόρησε σε αποκλειστικότητα μία ματιά από την κλειδαρότρυπα την ώρα που η Τζέσικα Αλμπα δίνει έναν ακόμα φιλήδονο χορό, όταν ο Μίκι Ρουρκ παίρνει το όπλο του και καβαλά την μηχανή του, η Εύα Γκριν αποδεικνύεται θανάσιμη, ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ τρίζει τα δόντια του κι Τζος Μπρόλιν είναι σκληρός και εύθραυστος παρουσία μοιραίων γυναικών.
Επτά χρόνια μετά την πρώτη τους τόσο επιτυχημένη και αυτόματα cult συνάντηση, ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ και ο Φρανκ Μίλερ επιστρέφουν στο νουάρ σύμπαν της «Αμαρτωλής Πόλης», με το sequel της ταινίας «Sin City: A Dame to Kill For».
Το σενάριο δεν βασίζεται αυτή τη φορά σε ένα graphic novel του Μίλερ, αλλά πρόκειται για μία μίξη ιστοριών από πολλά βιβλία του, συν μία νέα ιστορία που γράφτηκε αποκλειστικά για την ταινία. Η εμπνευση για μία αφηγηματική γραμμή της ιστορίας προέρχεται από το κόμικ βιβλίο του 1993 «A Dame to Kill For».
«Στην Sin City έρχεσαι με τα μάτια ανοιχτά. Διαφορετικά καλύτερα να μην έρθεις καθόλου» προειδοποίησε το τρέιλερ του «Sin City: A Dame to Kill For».
Κι αν δεν σας έφτασε αυτή η δόση μοιραίων γυναικών, σκληρών αγοριών, όπλων, σάρκας, κόκκινου κραγιόν και αμαρτίας, δείτε τις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το Entertainment Weekly.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11


 http://flix.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου