Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Άνοιξε πανιά το πρώτο καραβάκι στο Θερμαϊκό ~ Δείτε την τιμή (vid)


Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ο «Κωνσταντής», έλυσε από την προβλήτα της Περαίας για να πάρει φίλους και επισκέπτες σε μία βόλτα στο Θερμαϊκό, αφού αύριο, πρωί- πρωί, θα κάνει το πρώτο δρομολόγιο.

O Κωνσταντής έκανε σήμερα το πρώτο ταξίδι του στα νερά του Θερμαϊκού και ξεκινάει από αύριο τα κανονικά του δρομολόγια του στη γραμμή...
Θερμαϊκός- Καλαμαριά- Θεσσαλονίκη, ξαναζωντανεύοντας μετά από ολόκληρα 36 χρόνια τη θαλάσσια συγκοινωνία που ως το 1978, συνέδεε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, την πόλη της Θεσσαλονίκης με τις ακτές στα ανατολικά του Θερμαϊκού.

Τους επισκέπτες που ξεκίνησαν για τη βόλτα στο Θερμαϊκό, σε ιδανικό καιρό,  με λιακάδα και ελαφρύ αεράκι, υποδέχτηκαν στον «Κωνσταντή» ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Γιώργος Τσαμασλής και ο κ. Μανώλης Κάιλας, πλοιοκτήτης και εκπρόσωπος της κοινοπραξίας «Thessaloniki Waterways».



Μέσα στο επόμενο διάστημα  στη γραμμή θα μπούνε ακόμη δύο πλοία, στις 27 Μαΐου και στις 10 Ιουνίου. Ο «Κωνσταντής», που μπορεί να μεταφέρει ως 117 άτομα, είναι συγκριτικά μικρότερος από τα δύο άλλα σκάφη, χωρητικότητας το καθένα 180 ατόμων.

Το καραβάκι θα σαλπάρει κάθε πρωί από την προβλήτα της Περαίας στις 6:30, για να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη θα αναχωρεί στις 19:00. Η διαδρομή διαρκεί περί τα 40- 50 λεπτά της ώρας και η τιμή του εισιτηρίου είναι 2,5 ευρώ το απλό (one way).




Για τις οικογένειες θα υπάρχει ειδικό εισιτήριο ενώ όπως είπε ο κ. Κάιλας η κοινοπραξία έχει έρθει σε συνεννόηση με το Σύλλογο Καταστηματαρχών και Επαγγελματιών Θερμαϊκού, ώστε να γίνονται ειδικές τιμές και εκπτώσεις σε όσους χρησιμοποιούν τα καραβάκια.

Η σύμβαση που υπέγραψε η κοινοπραξία λήγει στις 30 Οκτωβρίου και, για να συνεχιστούν τα δρομολόγια, θα πρέπει να είναι βιώσιμα, δηλαδή η μέση πληρότητα να είναι στο 60%.

Η θαλάσσια συγκοινωνία θα ήταν πιο ελκυστική αν τα πλοία έπιαναν σε περισσότερες στάσεις, κάτι που ακόμη δεν είναι δυνατό επειδή δεν υπάρχει η απαιτούμενη υποδομή.

Της Άννης Καρολίδου / voria.gr
 
Δείτε το βίντεο:






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου