Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΤΕΣΣΕΡΑ “ΟΥΓΚ” ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ (KΑΤΡ ΟΥΓΚ) +vid

1. Τι δουλειά έχει ο βίος του πατέρα τού συνομιλητή σου (που έχει πεθάνει εδώ και 30 χρόνια), σε μια πολιτική συζήτηση για το 2014;
Καμιά θέση δεν έχει ο πατέρας ή το σόι κανενός συνομιλητή, εκτός αν σου τελείωσαν τα επιχειρήματα και επιστρατεύεις το μόνιμο όπλο σου: τη λάσπη.


2. Δεν είναι υποχρεωτικό να ξέρεις το Κεφαλογιαννέικο. Μεγάλο σόι, μπορεί να μπερδέψεις και κανέναν. Αλλά αν είχες αυτή την πανέξυπνη, ad hominem "έμπνευση" εξυπακούεται ότι ξέρεις τουλάχιστον αυτόν στον οποίο αναφέρεσαι. Ξέρεις ποιος είναι ο πατέρας του συνομιλητή σου και ξέρεις για ποιο πράγμα μιλάς. Εκτός αν είσαι τόσο ανήθικος που αυτό το θεωρείς... επουσιώδες, αρκεί να πεις μια βαρύγδουπη μπαρούφα για να κερδίσεις τις εντυπώσεις, δηλαδή αυτό που πάντα κάνεις, εσύ και το συνάφι σου, αντί πολιτικού διαλόγου.

3. Έκανες το πρώτο λάθος και το γύρισες σε προσωπική επίθεση. Έκανες το δεύτερο λάθος γιατί νόμισες ότι πατέρας του ήταν κάποιος άλλος. Σε ενημερώνουν, μετά, στο διάλειμμα, για να σε προστατέψουν από την περαιτέρω έκθεση. Κι αντί να βάλεις την ουρά στα σκέλια, να ζητήσεις συγγνώμη και να προσπαθήσεις να διαφυλάξεις το όποιο κύρος σου μιλώντας για πολιτική, το γυρίζεις: δεν ’πα να έκανα λάθος, οι εντυπώσεις με ενδιαφέρουν, θα συνεχίσω τις κατηγορίες λέγοντας ότι ήταν διαπλεκόμενος. Δε βαριέσαι, ποιος θα ψάξει για αποδείξεις, έχω και βουλευτική ασυλία, ό,τι θέλω λέω. Μα πόσο ανήθικος, πόσο εμετικά ανήθικος μπορεί να είσαι!

4. Βλέπεις ότι ο συνομιλητής σου γίνεται έξαλλος. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΞΑΛΛΟΣ. Δεν είναι δυνατόν ο κάθε συκοφάντης να σπιλώνει τη μνήμη του πατέρα σου και να κάθεσαι να τον ακούς σαν Πάκης. Δεν σου έσπασε τα μούτρα on camera γιατί δεν ήθελε να σου δώσει την ευχαρίστηση να το παίζεις και θύμα. Αντί να του πεις ευχαριστώ και να εξαφανιστείς, να χωθείς για προστασία στο σεσηπός και όζον βαθύ ΠΑΣΟΚ που μαζεύτηκε στο τουρλουμπούκι που μας πλασσάρεις για κόμμα, συνεχίζεις να βγαίνεις στα κανάλια και να κάνεις δηλώσεις, με το σιγοντάρισμα κάθε νεοσταλινικής γιαλαντζί πατσαβούρας, τυπωμένης ή διαδικτυακής.
Τέσσαρα "δείγματα ηθικής" των ανθρώπων που από σκουπίδια της πολιτικής, έγιναν, με τις φορομπηχτικές ευλογίες της κυβέρνησης, αξιωματική αντιπολίτευση και διεκδικούν και εξουσία σε μια Ελλάδα των σπηλαίων.


















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου