Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Ας μην βρεθεί, δεν μας αξίζει. Ας τον βρει μια άλλη γενιά


-Είναι ο τάφος του Μ.Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη; 

-Μπορεί ναι, μπορεί όχι. 

-Μας αξίζει όμως να βρούμε τον τάφο του Μ.Αλεξάνδρου εμείς, οι σημερινοί Έλληνες;

 
Οι συνθήκες στην Ελλάδα αυτή την εποχή είναι οι χειρότερες δυνατές. 


Πάνω από το 30% των Ελλήνων, δηλαδή 3.000.000 "Έλληνες", πολίτες αυτης της χώρας τέλος πάντων, μισούν θανάσιμα οτιδήποτε ελληνικό. 

Το βλέπετε και μόνοι σας σε κάθε διάλογο, στα κοινωνικά δίκτυα. 

Ποιός σας είπε ότι θα χαρούν όλοι οι Έλληνες, αν ανακαλυφθεί ο τάφος του Μεγαλέξανδρου; Θα είναι σίγουρα η μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη όλων των εποχών, αλλά ξαναρωτάω: αξίζει σε αυτή τη χώρα, έτσι όπως είναι σήμερα, με τόσους κάφρους να ειρωνεύονται ("δεν μπορεί να κρύψει ο ελληνάρας τη χαρά του" έγραψε ένας βλαμμένος, λες και η υπόθεση αφορά μόνο εμάς, να σιχαίνονται την ελλάδα και την ιστορία της, με τόσους ηλίθιους που βρίσκουν κάτι ...κομματικό να πουν για ένα ΤΟΣΟ μεγάλο θέμα ("έλα μωρά, θα μας πούνε ότι βρήκαν τον τάφο του Μ.Αλ. για να ξεχάσουμε τους φόρους" λέει ο ένας, "για να σωθεί η συγκυβέρνηση" λέει ο άλλος, κ.λ.π.). 

Σε τόσο μίζερο λαό, που μισεί την ιστορία του, είναι δυνατόν να επιτρέψει ο Θεός, να κάνει μια τόσο σπουδαία ανακάλυψη που αφορά ολόκληρη την ανθρωπότητα; 

Δεν είναι ντροπή, αυτή η χώρα της ατέλειωτης ξεφτίλας, να πιστωθεί το μεγαλείο της αρχαιότητας; Δεν θα είναι ιστορική αδικία; 

Ας μην βρεθεί, δεν μας αξίζει. Ας το βρει μια άλλη γενιά, που δεν θα φοβάται να μιλά για την ιστορία της και δεν θα φοβάται να φτιάχνει άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα. Αν υπάρχει Θεός, δεν θα βρεθεί ο τάφος του μέγιστου των Ελλήνων, από αυτή την ξεφτιλισμένη γενιά των μισελλήνων, που κυριαρχεί σε ιδεολογικό επίπεδο. 

Θα είναι μεγάλη αδικία για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Άσε που θα βρεθούν κι εκεί κάφροι που θα γράψουν με σπρέι "ΠΑΟΚ", "ΑΡΗΣ" "LIFO" "Μαρία σ'αγαπώ", "Σέρρες σειρα 245" κ.λ.π. 

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΥΡΗΜΑ. 

ΑΣ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΓΕΝΙΕΣ, ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.


Taxalia Makedon


1 σχόλια:

iojik είπε...

Φυσικά και δεν μας αξίζει και ας ελπίσουμε να μη είναι.Μας αξίζει και με το παραπάνω, μόνο ο όλεθρος που αναπόφευκτα έρχεται.Γιατί ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Δημοσίευση σχολίου