Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ήρθε και στην Ελλάδα ~ Ο Τζιχαντιστής της γειτονιάς σου...


Πολλές φορές εξέφρασα την απορία μου, πώς γίνεται να συζητά και να λαμβάνει μέτρα όλη η Ευρώπη, ιδιαιτέρως δε οι βαλκανικές χώρες, και στην χώρα μας, με τα άνω των δύο εκατ. λαθρομεταναστών (βάλε 4 μάστορα), να απουσιάζει κάθε είδηση σχετική με ενδεχόμενη έκνομη δραστηριότητα τζιχαντιστών. Μια αναφορά έγινε μόνον προ ημερών, για ελέγχους στην Κρήτη, και δεν δόθηκε συνέχεια.

Έρχεται όμως η αμερικανική ενημερωτική ιστοσελίδα FoxNews.com, και μεταφέρει τις αποκαλύψεις...
του Αμερικανού δημοσιογράφου κ. Benjamin Hall, που «περπάτησε» στην Αθήνα και αναφέρει ότι στα δεκάδες ανεξέλεγκτα τζαμιά που υπάρχουν στην Ελλάδα στρατολογούνται τζιχαντιστές του ISIL.
Αναφέρει μάλιστα την περίπτωση του Shamal Ahmad Tofiq από το Ιρακινό Κουρδιστάν, που ήρθε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Αθήνα για μια καλύτερη ζωή, αλλά ένα βράδυ που μέθυσε ταξίδεψε στη Συρία, όπου εντάχθηκε στην Αλ Κάιντα, στο σκληρό τμήμα της Jahbat al Nusra.

Συμφώνως προς το δημοσίευμα, ήρθε στην Ελλάδα και επισκέφθηκε ένα από τα δεκάδες τζαμιά που λειτουργούν παρανόμως στην Αθήνα, όπου εξτρεμιστές ισλαμιστές από την Υεμένη, την Βρετανία και τον Πακιστάν κατάφεραν με τα κηρύγματά τους να τον χειραγωγήσουν και να τον εντάξουν στο δικό τους κύκλο.

Ο νεαρός, από εκεί που του άρεσαν τα πάρτι και η διασκέδαση, μετατράπηκε σταδιακά υπό την καθοδήγηση των τζιχαντιστών στην Αθήνα, σε ένα εξτρεμιστή ισλαμιστή, ο οποίος ουσιαστικά αποκήρυξε τον τρόπο ζωής του, μία αλλαγή που ξάφνιασε τόσο τους γονείς του όσο και τους φίλους του με τους οποίους επικοινωνούσε μέσω του Facebook. Μόνο εκ των υστέρων οι παλιοί φίλοι του συνειδητοποίησαν ότι οι «σπουδαίοι» με τους οποίους συναντιόταν, ήσαν καθοδηγητές στη ριζοσπαστικοποίηση του νεαρού άνδρα.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, αναφέρει ότι οι γονείς του 26χρονου Shamal Ahmad Tofiq είδαν ξαφνικά το γιό τους να μετατρέπεται σε ριζοσπάστη μαχητή του Ισλάμ, ένας δε από τους στενούς φίλους του αποκάλυψε ότι στις αναρτήσεις του στο Facebook, δήλωνε ότι θα μπορούσε να σκοτώσει ακόμη και την ίδια του την οικογένεια, η οποία ζει στην αμαρτία.

Ο Shamal, αφού πολέμησε εναντίον του συριακού στρατού, στη συνέχεια με πολλούς άλλους εντάχθηκε στην πιο ισχυρή και πιο πλούσια οργάνωση επαγγελματιών δολοφόνων, την ISIL. Είναι μάλιστα ένας από αυτούς που αναρτούν φωτογραφίες στο διαδίκτυο με διαμελισμένα πτώματα, ενώ προειδοποιεί με e-mail τους παλιούς του φίλους ότι για να μετανοήσουν για τις αμαρτίες τους πρέπει να ενταχτούν στις τάξεις της ISIL.

Ελπίζω να έχει προσεχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες -όταν δεν κάνουν χορό οι πράκτορες και δεν αλληλοκαρφώνονται για τα κομματικά, όπως στην περίπτωση Καρχιμάκη- ότι δημόσιες εμφανίσεις φανατικών ισλαμιστών γίνονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, εκτός από τις χώρες του Νότου, όπου σ’ αυτές τον ρόλο των επαγγελματιών δολοφόνων ανέλαβαν οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι (και φρονώ πως ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν συνδέουν τις δύο «οργανώσεις»).

Η μη δημόσια εμφάνιση, δεν σημαίνει βεβαίως πως δεν δραστηριοποιούνται οι τζιχαντιστές. Το δημοσίευμα του FoxNews.com δεν κρούει απλώς έναν «κώδωνα» κινδύνου, αλλά όλα τα υπάρχοντα σήμαντρα που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο. Έχει άραγε χρόνο κάποιος να λάβει σοβαρά υπόψη τον ενδεχόμενο -για πολλούς, βέβαιο- κίνδυνο και να αφυπνίσει τους κοιμωμένους, ή μήπως δεν πρέπει να περιορίσουν τον χρόνο διακοπών τους;

Ο Μακεδών / voria.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου