Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Σαν τον ΕΝΦΙΑ του Σαμαρά


Η έκφραση «σαν τον ΕΝΦΙΑ του Σαμαρά» θα μείνει στην ιστορία. Και το έκτρωμα «ΕΝΦΙΑ» θα γίνει διαχρονικό παράδειγμα πολιτικής εμμονής και απάτης των φορολογούμενων που θα συνοδεύει προσωπικά τον Α. Σαμαρά στην πολιτική του διαδρομή. Όποια και αν είναι αυτή. Τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνει μόνο η οικονομία. Αλλά η ιστορία μας έδειξε ότι οι πρωθυπουργοί στιγματίζονται από μεγάλες γκάφες στην οικονομία.


Την υστεροφημία του Κωνσταντίνου Καραμανλή την νόθευσε και την μείωσε η σοσιαλμανία και ο κρατισμός του.

Την υστεροφημία του Ανδρέα Παπανδρέου ο γιαλαντζί  σοσιαλισμός, η αποβιομηχάνιση της χώρας, η γιγάντωση των κρατικών συντεχνιών και το τερατώδες κράτος για βόλεμα των συντρόφων.

Τον δήθεν εκσυγχρονισμό του Κ. Σημίτη τα κυκλώματα και η διαπλοκή μέσα στο ίδιο το υπουργικό του συμβούλιο.

Οι Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος θα μείνουν στην ιστορία ως οι πολιτικοί που «...ήλθαν ...είδαν και... απήλθαν...» γιατί δεν είχαν τίποτε απολύτως να προσφέρουν.

Αλλά για τον Α. Σαμαρά θα γραφτεί ειδική σελίδα.

Το έκτρωμα του ΕΝΦΙΑ θα είναι σημείο αναφοράς για την μελλοντική οικονομική πολιτική. Γιατί ο κ. Α. Σαμαράς κατάφερε να τον εντάξει και στα προεκλογικά συνθήματα-παραμύθια.

Να είμαστε βέβαιοι ότι, προεκλογικά (αν όχι από τώρα) ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας τάξει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Το ΠΑΣΟΚ θα μας τάξει «Αναθεώρηση του ΕΝΦΙΑ μαζί με την φορολογική πολιτική».

Αλλά και η Ν.Δ. θα μας παραμυθιάσει με «Αποκατάσταση όλων των φορολογικών αδικιών και απαλλαγή από τα φορολογικά βάρη». Δηλαδή πιάσε το αυγό και κούρευε...

Ο ΕΝΦΙΑ, ανεξάρτητα από τις τσαπατσουλιές που θα γίνουν δήθεν για να τον διορθώσουν, (περιμένετε να δείτε καραγκιοζιλίκια που δεν θα τα πιστεύετε) θα είναι πολιτικό νούμερο για προεκλογικές συγκεντρώσεις και επιθεωρήσεις συνδεδεμένο αποκλειστικά με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Τα πρώτα ανέκδοτα που κυκλοφορούν ήδη είναι ότι «ξεδόντιασε» τους κομμουνιστές του Τσίπρα και του ΚΚΕ αφού οι ιδιοκτήτες θα τους παρακαλάνε να τους πάρουν τα σπίτια και δεν θα τα παίρνουν γιατί δεν θα έχουν τι να τα κάνουν.

Όταν τα σπίτια και τα οικόπεδα τα ξυπολάει ή τα παίρνει ο Σαμαράς τι φοβόμαστε ότι θα μας πάρουν οι κομμουνιστές... Αυτοί τουλάχιστον θα μας ταΐζουν...

Κατά τα άλλα ο ΕΝΦΙΑ που έφερε στην ελληνική φορολογική πραγματικότητα προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς θα μείνει και θα μας απασχολεί τα επόμενα χρόνια.

Γιατί βρέθηκε δουλειά για στρατιές από συμβούλους, τεχνοκράτες και άλλα τρωκτικά του ελληνικού δημοσίου.

Το τι προτάσεις θα μας πασάρουν για βελτιώσεις και αναδιατάξεις των στόχων και της «φιλοσοφίας» του ΕΝΦΙΑ είναι αδύνατον να φαντασθούμε από σήμερα...

Όμως ο ΕΝΦΙΑ θα μείνει στην ιστορία (εκτός από το Βατερλό του Σαμαρά) ως η μεγάλη μάχη των κρατιστών πολιτικών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για την γενοκτονία της αστικής τάξης και την γέννηση των νεόπτωχων Ελλήνων θυμάτων της κρατικής ολιγαρχίας.

Ας μην γελιόμαστε.

Η μοναδική ολιγαρχία που νοιώσαμε και νοιώθουμε στο πετσί μας ήταν η κρατική ολιγαρχία που ανανέωνε στην μεταπολίτευση ο δικομματισμός, οι κομματικές συντεχνίες, το κράτος επιχειρηματίας και το αποφασίζουμε και διατάσσουμε... της συνεχιζόμενης και σήμερα σοβιετικής νοοτροπίας και τακτικής.

Αν ψάξουμε (με αντικειμενικότητα όμως και χωρίς την γνωστή αριστερή προπαγάνδα) την οικονομική, την βιομηχανική και την ναυτιλιακή ιστορία του τόπου θα δούμε ότι η ιδιωτική ολιγαρχία δεν πρόλαβε να επιβάλλει τους νόμους της.

Την πρόλαβαν η χούντα σε όλο το «μεγαλείο» της και οι κρατιστές πολιτικοί της μεταπολίτευσης, προσφέροντας συνθήκες άκρατης και εύκολης διαπλοκής.

Δείτε το απλούστερο.

Η ιδιωτική αγορά ακινήτων (επειδή δεν προσφέρεται για μηχανισμούς διαπλοκής και κομματική εκμετάλλευση) ανατινάχθηκε  με φοροληστρική πολιτική του Γ. Παπανδρέου και στην συνέχεια με τα χαράτσια του Ευ. Βενιζέλου.

Το δε ακίνητο ως πηγή εσόδων στην αγορά το διέλυσε η εμμονή του Α. Σαμαρά να στηρίξει απόψεις 2-3 συμβούλων που επιμένουν (ακόμη και σήμερα) ότι τα λεφτά (οι φόροι) από τα ακίνητα είναι σίγουρα γιατί ο έλληνας μεγαλοαστός αλλά και μικροαστός δεν θα ρισκάρει την προίκα της κόρης και θα πληρώσει τελικά ή με μετρητά ή με το σπίτι του!!!.

Με άλλα λόγια ξεπουλιέται η ιδιωτική περιουσία για να κρατηθεί η κρατική ώστε να συνεχίσει το βόλεμα των δικών τους παιδιών στην απύθμενη ελληνική Σοβιετία της κακιάς ώρας.

Και για όσους έχουν το «σθένος» να προβληματίζονται και να αμφιβάλουν ακόμη ας σημειώσουν και το εξής. Αντί να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες χαρατσώματος των ακινήτων μειώθηκαν οι τιμές έναρξης των δημοπρασιών των ακινήτων που θα βουτάει το κράτος από τον ιδιοκτήτη γιατί χρωστάει φόρους και δεν έχει να τους πληρώσει λόγω κρίσης. Αν αμφιβάλλετε ακόμη περιμένετε τα πανηγύρια των πλειστηριασμών.




Του Γιώργου Κράλογλου 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου