Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Χατζηγιάννης στα βήματα του Λιάπη ~ Δείτε τί έκανε


Συνελήφθη ο γνωστός τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης για μια Ferrari με «χαμένες» πινακίδες.

Ο Χατζηγιάννης πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας να δηλώσει απώλεια των πινακίδων του πανάκριβου σπορ αυτοκινήτου και συνελήφθη με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.
Αργότερα ο τραγουδιστής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου δήλωσε μπέρδεμα και παρανόηση και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Συγκεκριμένα την Τρίτη  ο λογιστής του γνωστού τραγουδιστή επισκέφθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας και κατήγγειλε την απώλεια των πινακίδων της πανάκριβης Ferrari που ο τραγουδιστής σύμφωνα με πληροφορίες είχε στο όνομά της εταιρείας του.

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο, που βρισκόταν σε μία μάντρα, είχε κανονικά τις πινακίδες που είχαν δηλωθεί ως χαμένες.

Έτσι, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του τραγουδιστή.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου αφέθηκε ελεύθερος.



Μετά την αποκάλυψη ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη στον γνωστό τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη για την περίπτωση της πολυτελούς Ferrari, νέα «βόμβα» σκάει για τον γνωστό τραγουδιστή. 

Όπως φαίνεται ο Χατζηγιάννης είχε μπλεξίματα με το ΣΔΟΕ και για το 16μετρο σκάφος του καθώς, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, είχε αγοραστεί έναντι 380.000 ευρώ και εμφανιζόταν ως επαγγελματικό και να ανήκει σε κάποια εταιρεία.

Το σκάφος είχε δεσμευτεί, ωστόσο την περίοδο που ήταν δεσμευμένο ο τραγουδιστής εμφανιζόταν να το χρησιμοποιεί. Το κότερο, που έχει στην κατοχή του ο τραγουδιστής εντοπίστηκε στα τέλη του 2010 ότι ήταν δηλωμένο ως επαγγελματικό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είχε δηλωθεί ως πλοίο ναυτιλιακής εταιρείας εκμετάλλευσης θαλαμηγών και πλοίων αναψυχής κι έτσι γλίτωνε πρόσθετη φορολόγηση και τεκμήρια.

Η υπόθεση τότε προκάλεσε σάλο. Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να μη δοθεί συνέχεια, η πλευρά του τραγουδιστή έσπευσε να καταβάλει ένα μέρος του προστίμου, περίπου 150.000 ευρώ, το σύνολο του οποίου όμως έφτανε τις 350.000 ευρώ.

Το υπόλοιπο ποσό του προστίμου, που αφορά φόρους που δεν καταβλήθηκαν όσο διάστημα το ταχύπλοο λογιζόταν ως επαγγελματικό, ενάμισι χρόνο μετά δεν έχει καταβληθεί ακόμη.

Το ΣΔΟΕ ελέγχει ξανά τα στοιχεία που έχει λάβει από το υπουργείο Ναυτιλίας, για να διαπιστώσει, αν το πλοίο, παρά το γεγονός ότι είχε δεσμευτεί, πραγματοποίησε κανονικά ταξίδια.

Υπενθυμίζεται ότι στον τραγουδιστή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για για την υπόθεση του πολυτελούς αυτοκινήτου μάρκας Φεράρι. Ο Μιχ. Χατζηγιάννης το απόγευμα της Τρίτης οδηγήθηκε ενώπιον των αρμοδίων Αρχών μετά τη σύλληψή του από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας και ακολούθως, αφέθηκε ελεύθερος.

Η υπόθεση αφορά δήλωση του λογιστή του τραγουδιστή περί κλοπής των πινακίδων του πολυτελούς αυτοκινήτου, ωστόσο, φέρεται να διαπιστώθηκε ότι αυτή ήταν ψευδής και έτσι η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος τόσο του λογιστή όσο και του ίδιου του καλλιτέχνη.

Η δήλωση κλοπής έγινε χθες και, σύμφωνα με αυτή, «στις 24- 25 Αυγούστου κι ενώ το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο στη Γλυφάδα, εκλάπησαν οι πινακίδες του».

Η αστυνομία όμως, προχώρησε σε έρευνα από την οποία φέρεται να προέκυψε πως, από το 2009, το αυτοκίνητο βρισκόταν προς πώληση σε έκθεση αυτοκινήτων και οι πινακίδες ήταν στα χέρια υπαλλήλου. Μετά από αυτό, ο τραγουδιστής και ο λογιστής του συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα που απήγγειλε κατηγορία για ψευδή αναφορά στις αρχές (230ΠΚ) και διέταξε περαιτέρω προανάκριση ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Και οι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου