Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία… αλβανικά εδάφη!


Άλλη μία σχολική χρονιά ξεκίνησε και στα σχολεία της αλβανικής επικράτειας οι μαθητές διδάσκονται πάλι για τις αλβανικές περιοχές στην... Ελλάδα, δηλαδή Θεσπρωτία, Κόνιτσα, Καστοριά, Φλώρινα κ.λπ.!

Οι Αλβανοί επαυξάνουν τις ανθελληνικές ενέργειες, κι οι εδώ εκλεκτοί των Ισχυρών, ενεργούν ακόμη στο όνομα της… ελληνοαλβανικής φιλίας. Πώς να μη τους προωθούν;

Υπάρχει μια διακρατική Επιτροπή Παιδείας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, της οποίας σκοπός ύπαρξης είναι η συντονισμένη προσπάθεια προς αποφυγή παρουσίας στα σχολικά βιβλία των δύο χωρών, κειμένων που θα μπορούσαν να οξύνουν διεκδικητικές τάσεις στους μαθητές.

Φαίνεται πως οι Έλληνες μέλη της Επιτροπής,...
αρκούνται μόνον στις αποζημιώσεις, λόγω του ότι ενώ η Ελλάδα έπαψε να κάνει λόγο ακόμη και για Βόρειο Ήπειρο, όρος που είναι καθιερωμένος με τις διεθνείς συμφωνίες, έπαψε επίσης να απαιτεί -ως έχει δικαίωμα και υποχρέωση- τον σεβασμό των αλβανικών κυβερνήσεων στα δικαιώματα της ελληνικής κοινότητας (και όχι θρησκευτικής μειονότητας), οι Αλβανοί ασκούν με τα σχολικά βιβλία απροκάλυπτη προπαγάνδα σε βάρος της χώρας μας.

Την ίδια ώρα, ημέτεροι «προοδευτικοί» φορείς και πρόσωπα, λειτουργούν αλβανικά σχολεία στην Ελλάδα, με βιβλία που στέλνονται από την Αλβανία και άγνωστο από ποιον ελέγχονται -όπως συμβαίνει δηλαδή και με τα βιβλία που στέλνει στην Θράκη, η Άγκυρα- ενώ επιχειρείται πλύση προπαγάνδας στον ελληνικό λαό για την ύπαρξη δήθεν ελληνοαλβανικής φιλίας.

Η βορειοηπειρωτική ιστοσελίδα himara, γράφει επί του προκειμένου: «Τι και γίνονται επί μία και πλέον δεκαετία συναντήσεις επί συναντήσεων μεταξύ διακρατικών επιτροπών Ελλάδας-Αλβανίας; Τι κι αν συναντήθηκαν οι Υπουργοί Παιδείας των δύο χωρών τόσες φορές με τελευταία τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Έλληνας τότε υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συμφώνησε με την Αλβανίδα ομόλογό του Λιντίτα Νικόλα να αφαιρεθούν από τα σχολικά βιβλία οι αλυτρωτικές αναφορές ή οι χαρακτηρισμοί που δημιουργούσαν προβλήματα στις σχέσεις των γειτονικών κρατών;
» Μια ζωή η Ελλάς θα υποχωρεί και η Αλβανία θα τραβάει την ίδια ρότα. Είχαμε γράψει πρόσφατα για την αφαίρεση κάθε αναφοράς στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό από τα σχολικά βιβλία Ιστορίας στην Ελλάδα, ενώ σε πολλά ρεπορτάζ διάφορων ιστοσελίδων τα τελευταία χρόνια αναφερόταν το ανθελληνικό περιεχόμενο στα σχολικά βιβλία της ιστορίας και της γεωγραφίας στην Αλβανία.
» Άλλη μία σχολική χρονιά ξεκίνησε και στα σχολεία της αλβανικής επικράτειας οι μαθητές διδάσκονται πάλι για τις αλβανικές περιοχές στην... Ελλάδα (Trevat shqiptare ne Greqi)».

Περί τίνος ακριβώς πρόκειται, αναφέρεται στον «Ελεύθερο Λόγο» Αργυροκάστρου, που παρουσιάζει τις επίμαχες σελίδες των αλβανικών σχολικών βιβλίων της Γεωγραφίας της 9ης και της 12ης τάξης (των αντίστοιχων δηλαδή Γ΄ Γυμνασίου και Γ΄ Λυκείου στην Ελλάδα).

Στα εν λόγω βιβλία, ως αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα είναι εκτός της Τσαμουριάς (Θεσπρωτίας), και άλλες πόλεις της Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας. Εξυπακούεται, ότι ως «αλύτρωτα αλβανικά εδάφη» χαρακτηρίζονται τμήματα της επικράτειας της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και των Σκοπίων.
Γίνεται αναφορά στην Πρεσβευτική Διάσκεψη του Λονδίνου το 1913, όπου -κατά τους Αλβανούς- "μοίρασε τα αλβανικά εδάφη στα γύρω κράτη". Δεν ισχύει φυσικά κάτι τέτοιο, ούτε υπεγράφη κάποια παρόμοια συμφωνία.

Όλα τα ανωτέρω ανιστόρητα, συνοδεύονται με φωτογραφίες της Ηγουμενίτσας και της Πάργας, που θεωρούνται κι αυτές αλβανικές περιοχές. Να ρωτήσω, τι σκοπεύει να πράξει ο κ. Λοβέρδος ή ο κ. Βενιζέλος; Άδικος κόπος. Το θέμα δεν προσφέρεται για λαϊκισμό.

Ο Μακεδών / voria.gr





Δείτε ακόμη:
Προσοχή: Προπαγάνδα κατά της Ελλάδας στα νέα σχολικά βιβλία της Αλβανίας



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου