Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Skip - Ariel - Dixan τιμή κουτί σε σκόνη ~ Πώς μας ξεγελάνε οι εταιρείες με τις συσκευασίες


Σίγουρα οι νοικοκυρές θα παρατήρησαν την αλλαγή στη συσκευασία αλλά καμία στην ποιότητα. Το Krasoblog βρήκε τις παλιές συσκευασίες και τις συνέκρινε με τις νέες που διατίθενται στο εμπόριο και με φωτογραφίες σας το αποδεικνύει. Οι τιμές στα επώνυμα απορρυπαντικά πλυντηρίου σε σκόνη είναι οι ίδιες, (ή και αυξήθηκαν) με το τρυκ της αλλαγής βάρους ανά μεζούρα. 

Τα πασίγνωστα Skip, Ariel, Dixan διατίθενται σε ελαφρώς χαμηλότερες τιμές από ότι πριν 2 χρόνια, όμως το βάρος στις συσκευασίες είναι χαμηλότερο.

Δείτε τις φωτογραφίες για σύγκριση:




Το Skip

Αριστερά παρατηρούμε την παλαιά συσκευασία με 60 μεζούρες και δεξιά τη νέα με 55 μεζούρες.

Προστέθηκε απλώς το "Active", αλλά το προϊόν είναι ποιοτικά ακριβώς το ίδιο. Η τιμή του παλιού ήταν μεταξύ 17~17,5 ευρώ ενώ τώρα κοστίζει 16~17,5 (ανάλογα με τον έμπορο).




Το βάρος:


Με 5,1Kg είχαμε 60 μεζούρες, άρα 85 γραμμάρια/μεζούρα.

Στη νέα συσκευασία 3,85Kg και 55 μεζούρες, άρα 70 γραμμάρια/μεζούρα.
  



Το κλειδί φυσικά είναι στα συστατικά.

Είναι ακριβώς τα ίδια, απλώς τα βάλανε με διαφορετική σειρά:


Άρα με το ίδιο προϊόν, πλέον βάζεις λιγότερο βάρος ανά μεζούρα και έχεις το ίδιο αποτέλεσμα. ΜΑΓΙΚΟ Ε;


Ντεμέκ μείωση τιμής:

Η ποσότητα μειώθηκε 24,5% (5100-24,5%=3850) και η τιμή του από 17~ 17,5 που είχε, θα έπρεπε να είναι 13,2 ευρώ. Στα καρφούρ σήμερα πωλείται με 16,11, άρα μείωση 5~7%.





Το Dixan

Από "Dixan Power", που δεν το βρίσκουμε πλέον για λόγους marketing, έγινε "Formula Extra Bright". Τα συστατικά στη συγκριτική φωτογραφία είναι τα ίδια, οι μεζούρες από 60 έγιναν 58 και το βάρος από 4,8Kg έγινε 4,05Kg.

Δηλαδή πριν καθάριζες με 80γρ/μεζούρα και τώρα με 70γρ/μεζούρα...




 




Στην πάνω φωτό, το νέο Dixan και στην κάτω, το παλιό Dixan. Ίδια ακριβώς τα συστατικά.

Η αρχική τιμή πριν 2 χρόνια ήταν 17~17,5 ευρώ. Η ποσότητα μειώθηκε 15% και η αρχική τιμή θα έπρεπε να είναι 14,85 αντί για 16,5





Το Ariel


Δυστυχώς στο Ariel πέταξα τη νέα συσκευασία κι έχω μόνο την παλιά την 40άρα. Εάν δεν κάνω λάθος η συσκευασία με τις 55 μεζούρες έχει βάρος 3,6Kg.

Η παλιά των 40, είχε βάρος 3,2Kg και κόστιζε 13 περίπου ευρώ.

Διαπιστώστε το μόνοι σας, εάν έχετε το νέο Ariel κάνοντας τη σύγκριση:




Η τιμή του σήμερα στα καρφούρ 16,56 ευρώ.




Φυσικά τα παραπάνω προϊόντα μπορείτε να τα βρείτε σε τιμές κράχτες, από 7 έως 9 ευρώ, αλλά το ζητούμενο είναι η αλλαγή του βάρους στη μεζούρα.



Μπορείτε να επιτύχετε καλύτερες τιμές και με τα κουπόνια που προσφέρονται στο διαδίκτυο:

Για ιστοσελίδες με δωρεάν εκπτωτικά κουπόνια, τα οποία μπορείτε να τυπώσετε και να γλιτώσετε χρήματα για την  αγορά επώνυμων προϊόντων, δείτε ΕΔΩ για Unilever και ΕΔΩ για P&G. (Τα κουπόνια μπορούνε να συνδιαστούνε με τυχόν άλλες προσφορές). 
Κουπόνια για προϊόντα Μινέρβα Χωριό ~ http://www.minervahorio.gr/el/ta-kouponia-mou/ 
Κουπόνια για προϊόντα Azax - Palmolive - Souplinehttp://www.colgate.com.gr/app/Palmolive/NaturaVerde/GR/TryItYourself.cvsp  
Διάφορα κουπόνια από τη Nestle ~  https://www.manamia.gr/coupons/index.html



2 σχόλια:

woodiiis είπε...

αν θυμαμαι καλα, οι αλλαγες στις συσκευασιες εγιναν τοτε που αυξανονταν τα παντα, εγιναν για να εξισσοροπιστουν οι αυξησεις των τιμων με τις ταυτοχρονες μειωσεις μισθων δηλαδη εγιναν για να μπορουν οι φτωχοτεροι να αγοραζουν τα προίοντα αυτα...
οχι για την καλυτερη αποτελεσματικοτητα των προϊοντων αυτων...
ασχετο αν τελικα το αποτελεσμα ηταν η νεα πιο ελαφρυτερη να κοστιζε οσο και η παλια συσκευασια...

Ανώνυμος είπε...

Δεν άλλαξε μόνο η συσκευασία.Τα απορρυπαντικά ΣΥΜΠΥΚΝΩΘΗΚΑΝ από τότε και έτσι, αν και η σύνθεσή τους παραμένει η ίδια βασικά,με μικρές διαφορές στη σειρά αναφοράς στο skip για παράδειγμα επειδή αναφέρει τα συστατικά πάντα με απόλυτη φθίνουσα σειρά,ως αποτέλεσμα της συμπύκνωσης, η δόση που πρέπει να χρησιμοποιείται έχει μειωθεί κατά πολύ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ! Γενικώς, μας φαίνεται ακριβό επειδή ποτέ ως Έλληνες δεν ήμασταν προσεκτικοί με τη δοσολογία. ΟΜΩΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ!!!!!

Δημοσίευση σχολίου