Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Προσοχή! Λαθρομετανάστες με όπλα μέσα στο ΑΠΘ


Για οπλοκατοχή κατηγορείται 19χρονος λαθρομετανάστης από Αλβανία, ο οποίος συνελήφθη στη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της Ασφάλειας, με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο νεαρός, που κινούνταν σε αύλειο χώρο του πανεπιστημίου, κατείχε ένα πιστόλι με 5 σφαίρες, τα...
οποία κατασχέθηκαν και στάλθηκαν για διενέργεια βαλλιστικής εξέτασης.

Στον ίδιο χώρο συνελήφθη και ένας ακόμα 25χρονος λαθρομετανάστης, με την κατηγορία ότι δεν διέθετε ταξιδιωτικά έγγραφα που να δικαιολογούν νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα.


                       


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οργανωμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με σκοπό την πρόληψη της εγκληματικότητας περιμετρικά και σε υπαίθριους χώρους του Α.Π.Θ.
Συνελήφθη 19χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη οπλοκατοχή
Κατείχε πιστόλι με πέντε (5) φυσίγγια, τα οποία κατασχέθηκαν και απεστάλησαν για διενέργεια βαλλιστικής εξέτασης
Στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, συνελήφθη επιπλέον 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος στερούταν των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων
Οργανωμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 26-11-2014, περιμετρικά αλλά και σε υπαίθριους χώρους του Α.Π.Θ., με σκοπό την περιστολή των αιτιών εγκληματογένεσης και την αναβάθμιση των συνθηκών ασφαλείας και ευνομίας.
Συγκριμένα, στο πλαίσιο της στοχευμένης δράσης, αστυνομικοί Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), πραγματοποίησαν αστυνομικό έλεγχο σε ομάδα δέκα ατόμων, τα οποία κινούνταν ύποπτα σε αύλειο χώρου του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.
Στην κατοχή ενός εκ των ελεγχθέντων, εντοπίστηκε πιστόλι, με γεμιστήρα με πέντε (5) φυσίγγια, το οποίο ο δράστης κατείχε παράνομα.
Πρόκειται για 19χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Όπλων και Αλλοδαπών, καθώς στερείται των νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, εντοπίστηκε και συνελήφθη και δεύτερος αλλοδαπός, διότι δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στην Ελληνική επικράτεια.
Το κατασχεθέν όπλο και τα φυσίγγια απεστάλησαν στο Εργαστήριο Όπλων και Ιχνών Εργαλείων της Υ.Ε.Ε.Β.Ε. για τη διενέργεια βαλλιστικής και συγκριτικής εξέτασης με εκκρεμείς υποθέσεις.
Ο δράστης θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου