Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Μακροβούτι στα σκατά


Δεν είχε χρήματα ο ΧάλιΧάλι. Περνούσε ζόρια. Έκανε και ρύθμιση στο στεγαστικό.
Του προτείνει λοιπόν ο Αποστολόπουλος να του δώσει ένα κεφάλαιο για να παίξει σε ξένα χρηματιστήρια με τόκο 120% και απόδοση κέρδους ανά μήνα.  

Τον πρώτο μήνα του δίνει 500 ευρώ. Μάγκα μου, πιάσαμε την καλή σκέφτεται ο ΧάλιΧάλι.Το δεύτερο, άλλα 500. Ώπα, σου λέει, εδώ είμαστε. Τον τρίτο...
τίποτε, όπως γίνεται πάντα όταν ένας απατεώνας εξαπατάει έναν ηλίθιο. Μαθαίνει όμως ΣΗΜΕΡΑ ο ΧάλιΧάλι ότι αυτό που έκανε ήταν παράνομο. Προφανώς δεν το ήξερε! Τόσα χρόνια βουλευτής δεν ρώτησε, δεν διάβασε, δεν τον ενημέρωσαν για τη νομοθεσία που διέπει τις οικονομικές δραστηριότητες των βουλευτών! Και είναι μέλος του νομοθετικού σώματος! Και τι λέει για να το... καλύψει: ότι τα λεφτά τα έδωσε (εν οικονομική στενότητι ευρισκόμενος) για να τα παίξει ο Αποστολόπουλος για λογαριασμό του!!! Και όταν του έδωσε 500 ευρώ τον πρώτο μήνα τι ήταν; Η επιστροφή του κεφαλαίου; Όταν το βίντεο με την προηγούμενη δήλωσή του ακόμα είναι ζεστό!

Όσο μπαίνουμε στα ενδότερα του πολιτικού συστήματος, θα αποδεικνύεται αυτό που επεσήμανα εδώ και τρία χρόνια. Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα πολιτικής ανεπάρκειας του πολιτικού προσωπικού, αλλά διανοητικής. Το "ηλίθιος" που χρησιμοποιώ συχνά και κάποιοι με εγκαλούν για μη πολιτικώς ορθή γλώσσα δεν είναι βρισιά. Είναι 100% χαρακτηρισμός, μάλλον κολακευτικός γι' αυτούς που συναντάω στα τηλεοπτικα πάνελς ή στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πρόκειται για άτομα τραγικά μειωμένης νοημοσύνης - και φυσικά ανάλογου ήθους.

Ο προϊών εκβαρβαρισμός της πολιτικής, η μετατροπή της κεντρικής (και όχι μόνο) πολιτικής σκηνής σε βόθρο, εδώ και χρόνια απέκλειε από την πολιτική κάθε επιτυχημένο και σοβαρό επαγγελματία - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ήλθαν, είδαν και απήλθαν τρέχοντας. Αυτό επεδείνωνε το πρόβλημα και υποβάθμιζε όλο και περισσότερο το επίπεδο των "εκπροσώπων του λαού". Όχι δεν είναι οι 300 χαρακτηριστικό δείγμα του Έλληνα. Σε όποια γειτονιά της χώρας αν διαλέξεις 300 άτομα στην τύχη, το ποσοστό ηλιθίων, απατεώνων και ψυχασθενών θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ μικρότερο από το ποσοστό των 300. Αν ανοίξεις τον τηλεφωνικό κατάλογο στην τύχη, θα βρεις περισσότερους σοβαρούς.

Ο μόνος τρόπος που αυτό μπορεί να αντιστραφεί είναι αν εμείς που ακούμε Βουλή, πολιτική και κόμματα και βγάζουμε σπυριά, αν εμείς που έχουμε μια στρωμένη, επιτυχημένη ζωή, αποφασίσουμε να κάνουμε ένα μακροβούτι διαρκείας στα σκατά ελπίζοντας ότι θα φτάσουμε στην άλλη άκρη του οχετού πριν να μας κοπεί η ανάσα. Εγώ βούτηξα εδώ και τρία χρόνια. Υποφέρω, αηδιάζω, ξερνάω. Χάνω τον χρόνο και την ενέργειά μου. Αφήνω τον γιο μου και τη μουσική μου και πάω να ακούσω στο Π.Σ. Αττικής να συζητιέται 5 ώρες μια ανοησία που ένας άνθρωπος με πέντε δράμια μυαλό θα την τέλειωνε σε δύο λεπτά. Αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ. Μην νομίσετε ότι τελικά θα το γλυτώσει κανείς. Θα μας τραβήξουν όλους στον πάτο του βόθρου μαζί τους.


Έχω ακόμα μπόλικο οξυγόνο στα πνευμόνια. Μαζί μου πολλοί άξιοι και ορκισμένοι για να φτάσουμε μέχρι το τέλος, όσο και να κοστίσει. Σειρά σας τώρα.








 Θ.Τζήμερος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου