Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Να τα θυμάστε αυτά στις εκλογές: Αμαρτίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών


Τις αμαρτίες του Μεγάρου Μουσικής δεν τις ξέρει κανένας. Γιατί εκεί έκανε κουμάντο ο ΔΟΛ. Κι επειδή ο ΔΟΛ συνεχίζει να κάνει κουμάντο και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση, το όργιο κακοδιοίκησης στο Μέγαρο είναι επτασφράγιστο μυστικό. Έλα όμως που ο λογαριασμός δεν είναι. 230 εκατ. ευρώ χρώσταγε το ΟΜΜΑ πέρυσι τον Ιούνιο, με εγγύηση του Δημοσίου, δηλαδή δική σου και δική μου, ταλαίπωρε φορολογούμενε. Ετοιμάσου τώρα να τα πληρώσεις.
Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή...

Οι αριστερές κυβερνήσεις που... δεν κυβέρνησαν

 
Ήταν αμετανόητα χουντικά σταγονίδια; Ήταν Χρυσαυγίτες στα σπάργανα; Ήταν ακροδεξιοί που δεν εκδηλώθηκαν ποτέ; Ήταν ξένοι δάκτυλοι; Ήταν η CIA με μούσια και ζιβάγκο; Τί ήταν;

Οι αριστεροί και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβέρνησαν. Η γνωστή κομματική καραμέλα-πρόκληση για την νοημοσύνη του λαού. Πρόκληση για την οικονομία και τον ιδιωτικό τομέα. Πρόκληση για τους άνεργους της χώρας μετά το 1980. Πρόκληση για κάθε εργαζόμενο που δεν είναι κρατικός υπάλληλος. Πρόκληση τέλος για την Παιδεία και τα αχούρια που λέγονται Πανεπιστήμια και Σχολεία σε κατάληψη.

Αυτό είναι το original κομματόσκυλο


Η αστυνομία του Κλίβλαντ, στη Βρετανία, κάλεσε για κατάθεση τον ιδιοκτήτη ενός γέρικου ροτβάιλερ ονόματι Ζευς στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για να διαπιστώσει πώς μπόρεσε ένας σκύλος να αποκτήσει. . . εκλογικό βιβλιάριο για να ψηφίσει στις προσεχείς ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ο 45χρονος Ράσελ Χόιλ, ο οποίος εργάζεται ως φύλακας ασφαλείας, κατηγορείται ότι παρείχε...

Εύγε σε Τζήμερο και Σκυλακάκη ~ Δείτε τι ζήτησαν


Την κατάσχεση της εκλογικής χρηματοδότησης των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λόγω των τεράστιων και μη εξυπηρετούμενων δανείων τους ζητούν με εξώδικα τους προς τις συστημικές τράπεζες οι πρόεδροι της «Δράσης», Θ.Σκυλακάκης και της «Δημιουργίας Ξανά», Θ.Τζήμερος.

Στο εξώδικο του οι δύο πρόεδροι ζητούν την κατάσχεση της χρηματοδότησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου, όπως αναφέρουν, να διασφαλιστούν «τα συμφέροντα των φορολογουμένων, των ιδιωτών μετοχών και των καταθετών.

Το πρώτο ρομπότ στην ιστορία της ανθρωπότητας



Κατασκευάστηκε από τον αρχαίο Έλληνα μαθηματικό Αρχύτα.

Στις μέρες μας όλοι καταλαβαίνουμε τι πάει να πει η λέξη «ρομπότ» και έχουμε μια εικόνα για το πώς μπορεί να μοιάζει και τι μπορεί να κάνει, είτε επηρεαζόμενοι από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, είτε μαθαίνονται νέα που σχετίζονται με τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τα παγωτά των παιδικών μας χρόνων και οι θρυλικές διαφημίσεις τους pics+vids





Το καλοκαίρι απέχει πλέον μόνο έναν μήνα και η όρεξη για παγωτό έχει ανοίξει για τα καλά.

Πριν σπεύσετε στο αγαπημένο σας παγωτατζίδικο, θυμηθείτε τα παγωτά, με τα οποία μεγαλώσατε και τις αντίστοιχες -θρυλικές- διαφημίσεις τους και... πείτε μας ποιο ήταν το αγαπημένο σας!

Στήνουν νέο έγκλημα με τα ακίνητα


Μόνον ως έγκλημα κατά της περιουσίας των πολιτών μπορεί να χαρακτηριστεί διάταξη του αναθεωρημένου μνημονίου, βάσει της οποίας ακίνητα θα μπορούν να εκπλειστηριάζονται στο 1/3 της αντικειμενικής τους αξίας… Πρόκειται πολύ απλά περί ανοσιουργήματος…

Κάπου ανάμεσα από τις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη, την Ουάσιγκτον και την Πλατεία Συντάγματος, είναι σίγουρο ότι υπάρχει ένας νοσηρός και μοχθηρός νους,  ο οποίος ξυπνά κάθε πρωί και απεργάζεται σχέδια για την καταστροφή της ακίνητης περιουσίας των κατοίκων της χώρας μας.

Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα εκτός ψυγείου;


Το καλοκαιράκι πλησιάζει και το θερμόμετρο σιγά σιγά ανεβαίνει. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα τρόφιμα και να γνωρίζουμε πόσο ευαίσθητα είναι στις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας.

Οι φορές που έχουμε ξεχάσει φαγητό εκτός ψυγείου δεν είναι λίγες, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε συνέχεια στο γνωστό δίλημμα: «Να το πετάξω ή όχι;» Ακόμα όμως κι αν είμαστε προσεκτικοί με τα τρόφιμα, υπάρχουν φορές που...

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Θρασύτατο πραξικόπημα η απαγόρευση καθόδου της Χρυσής Αυγής...


Εάν ο Άρειος Πάγος απαγορεύσει στην Χρυσή Αυγή την συμμετοχή στις εκλογές, η Ελλάδα θα οδηγηθεί βίαια σε πρόωρες εκλογές.
 
Παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών, θα ήταν θρασύτατο πραξικόπημα η απαγόρευση καθόδου της Χρυσής Αυγής...

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι 7-8 ημέρες πριν...

Παναγία μου! Σοκαριστικό βίντεο από την Κρήτη





...

Η δημοφιλής σειρά "24", επιστρέφει! +vid


Ποιός είπε ότι ο Jack Bauer ξόφλησε; Επιστρέφει για να ξανακόψει πωπούς... 

Το FOX ανακοινώνει τη μεγάλη πρεμιέρα του "24: Live Another Day", με διπλό επεισόδιο την Τρίτη 6 Μαΐου, ενώ ήδη δόθηκε ένα special preview, που αναμένεται στο ytube (υπάρχει στα torrentάδικα).

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

O Κουκούλογλου ονόμασε τα Σκόπια «Μακεδονία»


Τα όσα υποστήριξε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ.Κούλογλου στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα indepentent.sk προκάλεσαν την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δημοσιογράφος μιλώντας στην σκοπιανή ιστοσελίδα του independent.sk τόνισε μεταξύ άλλων: «Σας προσφωνώ Μακεδονία, όπως ο υπόλοιπος κόσμος». Κατηγόρησε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό...

Να τα θυμάστε αυτά στις εκλογές: 1,35 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής στο Ταμείο των υπαλλήλων της


Το ποσό των 1,35 εκατ. ευρώ δόθηκε τη Μ. Τετάρτη από τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής, ως επιχορήγηση, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση είναι μόνο ένας από τους 14 πόρους του Ταμείου, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του ο οποίος, σημειώνει η «Καθημερινή», φυλάσσεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες περίπου ως επτασφράγιστο μυστικό.

Τα ποσά που θα δίνονται ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα


Εκτός από τους αριθμούς υπάρχει και η ουσία: θα βγούμε από την κρίση και από τα Μνημόνια σε καλύτερη κατάσταση ή χειρότερη; Η απάντηση θα κριθεί από το πόσο πιο ασφαλής θα αισθάνεται ο πολίτης ύστερα από την περιπέτεια που ζει σήμερα.

Θα υπάρξει δικαιοσύνη, και δεν θα εξοντώνονται οι πολλοί από την υπερβολική φορολογία ενώ οι καπάτσοι θα διαφεύγουν; Θα εφαρμόζονται οι νόμοι χωρίς προχειρότητα ή δόλο; Θα είναι ίσοι οι πολίτες όσον αφορά δικαιώματα, προοπτικές και υποχρεώσεις; Πάνω απ’ όλα, όμως, θα...

Ανακαλύφθηκε προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου +pics


Μια δεύτερη τρίκλιτη βασιλική, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, στη θέση «Καταλύματα των Πλακωτών» Ακρωτηρίου Κύπρου, στη θέση των βρετανικών βάσεων.

Οι ανασκαφές του τμήματος Αρχαιοτήτων, στην περιοχή, είναι σε εξέλιξη από το 2007, οπότε είχε αποκαλυφθεί η πρώτη βασιλική. Ωστόσο, η νέα, δεν είναι το μόνο σημαντικό εύρημα, καθώς αποκαλύφθηκε και μαρμάρινη στήλη με την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ως προσωποποίηση του βυζαντινού αυτοκράτορα Ηρακλείου, καθώς πρόκειται για μεταγενέστερο δημιούργημα και αποτελεί έναν «νέο Αλέξανδρο».

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Τα 5 εντυπωσιακότερα φυσικά φαινόμενα +pics




Η Φύση μπορεί να γίνεται σκληρή μερικές φορές, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που μας αφήνει άφωνους με την ομορφιά της. 

Δείτε στην συνέχεια μια λίστα με μερικά από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα για να καταλάβετε τι εννοούμε...

Αξιόλογο άρθρο ~ Δώστε προσοχή


Τελικώς χρεοκοπούμε ή όχι; - Greek statistics το πλεόνασμα ή όχι; - Έγκλημα η εγκατάλειψη του haircut και η προεκλογική εξαπάτηση H Ελλάδα δεν αλλάζει – Η χώρα ελέγχεται από μαφίες 

Το PSI+ που χρεωκόπησε τις ελληνικές τράπεζες και εν συνεχεία υποχρέωσαν την Ελλάδα για να διασώσει τις ελληνικές τράπεζες (που το ίδιο χρεωκόπησε), να δανειστεί ώστε να διασώσει τις... ελληνικές χρεωκοπημένες τράπεζες. Αυτό ονομάζεται οικονομικό έγκλημα και πολιτική απάτη.

Ρε πάτε καλά; 5 Δις η χασούρα μόνο από μούφα συντάξεις;


Οριστικό τέλος μπήκε στο φαινόμενο χορήγησης συντάξεων σε ασφαλισμένους- μαϊμού, καθώς τον Απρίλιο δεν υπήρξε κανένα κρούσμα.

Μετά την απογραφή των συνταξιούχων ήρθαν στο φως 30.000 περιστατικά καταβολής συντάξεων σε μη δικαιούχους, με τη ζημιά για το ασφαλιστικό σύστημα να ανέρχεται σε 5 δισεκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 15 έτη.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

E-call ~ Σήμα κινδύνου θα εκπέμπουν τα αυτοκίνητα το 2017



Από το 2017, όλα τα καινούργια αυτοκίνητα στην Ευρώπη θα έχουν το ειδικό σύστημα e-Call, με το οποίο θα καλούνται αυτόματα οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Το e-Call είναι μια υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση αυτοκινητιστικού ατυχήματος και λειτουργεί ως εξής:

H playlist των βασανιστηρίων ~ Ιδού τα τραγούδια που χρησιμοποιεί η CIA για να ανακρίνει τρομοκράτες


Ποιος θα το περίμενε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ θα έβαζαν στη διαπασών το δημοφιλέστατο ντίσκο τραγούδι των Bee Gees «Satrurday Night Fever», για να ανακρίνουν υπόπτους για τρομοκρατία.

Τη λίστα με τα τραγούδια που χρησιμοποιεί η CIA και ο στρατός για να αποσπάσει τις πληροφορίες που επιθυμεί, δημοσιεύει το Business Insider.

Πεντακάθαρο αυτοκίνητο… για πάντα +vid


Τέλος στην αγγαρεία του πλυσίματος του αυτοκινήτου, θέτει μια επαναστατική υδροφοβική βαφή η οποία διώχνει τη βρωμιά διατηρώντας έτσι το όχημα μονίμως λαμπερό.


Ηδη η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan, δοκιμάζει τη βαφή… καθαριότητας στα εργοστάσιά της στη Βρετανία, και συγκεκριμένα στο μοντέλο Note. Υποστηρίζει μάλιστα, ότι...

Έτσι θα ήταν το Game of Thrones στα 80's και 90's +pics



Αγαπάμε τα 90's (τα 80's λιγότερο), το έχουμε δηλώσει επανειλημμένως και αγαπάμε και το Game of Thrones, είναι λογικό λοιπόν να μας αρέσει τρομερά η ιδέα του Γάλλου illustrator Mike Wrobel να τα συνδυάσει.

Εξαιρετικές είναι μάλιστα οι μικρές λεπτομέρειες που έχει εισάγει σε κάθε χαρακτήρα για να τονίσει το ρόλο του στη σειρά.

Ποιον πιστεύετε πως έχει αποδώσει καλύτερα;

Δε μπορούμε να αποφασίσουμε ποιος είναι ο αγαπημένος μας.

Ολόγυμνη ζωγραφίζει σε δημόσιο χώρο, με τη βοήθεια του... αιδοίου της ~ Δείτε βίντεο + φωτό


Ολέ, υπάρχει ακόμη ένα βίντεο με την τύπισσα ολοτσίτσιδη να παίρνει το λεωφορείο κλπ....

Όλα τα είχαμε δει: ζωγραφική με το στόμα και τα πόδια, τέχνη με σφαχτάρια, performance με αυτοτραυματισμούς, σεξ με καρπούζια. Αλλά για ζωγραφική από αιδοίο ομολογούμε πως δεν είχαμε ξανακούσει.

Ε, να που η Ελβετίδα performance artist Μάιλο Μόιρ αποφάσισε πως το πιο ταλαντούχο σημείο του σώματός της είναι ο κόλπος της. Κι αποφάσισε να «γεννήσει» τους πίνακές της. Σε ζωντανή μετάδοση.

Κι όμως, ο "Μεθύστακας", δεν έπινε ούτε γουλιά


Ορέστης Μακρής, ο τενόρος της όπερας που ο Φίνος αποκάλεσε «κάφρο». Έκανε καριέρα σαν μεθύστακας, αν και δεν έπινε ούτε γουλιά...

Όταν το 1930 άνοιξε το εργοστάσιο δίσκων της Κολούμπια, ένας από τους πρώτους που πήγαν να ηχογραφήσουν ήταν ο τενόρος και μετέπειτα ηθοποιός,...

Αποκωδικοποιήθηκε το DNA της μύγας τσετσέ


Το γενετικό κώδικα της μύγας τσετσέ αποκωδικοποίησε για πρώτη φορά μία διεθνής ομάδα επιστημόνων, που ανοίγει το δρόμο για τη θεραπεία της ασθένειας του ύπνου (τρυπανοσωμίαση).

Το επίτευγμα δίνει πλέον αυξημένες δυνατότητες καταπολέμησης ή και οριστικής εξάλειψης της λεγόμενης «ασθένειας του ύπνου» ή αφρικανικής τρυπανοσωμίασης, που πλήττει κυρίως τους πληθυσμούς της υποσαχάριας Αφρικής.

Μνημόνιο/Δραχμή και άλλοι πολιτικοί μύθοι


Ο δρόμος που ακολούθησε η χώρα μας ήταν ο δρόμος που επέλεξε να ακολουθήσει ο πιο διεφθαρμένος κρατικός μηχανισμός της Ευρώπης.

Ας δούμε την εναλλακτική προσέγγιση που θα μπορούσε να είχε ακουλουθήσει η εκάστοτε συγκυβέρνηση, ώστε να αποτραπεί τόσο η άτακτη χρεοκοπία, όσο και το μακελειό που υπέστη τελικά η παραγωγική μεσαία τάξη, και η ιδιωτική οικονομία.

Η ΔΕΛΤΑ εξαγοράζει τη MEΒΓΑΛ



Προσύμφωνο εξαγοράς ποσοστού 43% της ΜΕΒΓΑΛ από την οικογένεια Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου υπέγραψε η Marfin Investment Group.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Το τίμημα της εξαγοράς συμφωνήθηκε στα...

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Πονάει η μεσούλα; Εδώ οι καλές λύσεις...


 
Μας «έπιασε» πάλι η μέση. Και τώρα, τι κάνουμε; 

Να πάρουμε παυσίπονο ή μυοχαλαρωτικό; 
Θα μας ανακουφίσει η φυσικοθεραπεία ή αρκεί ένα μασάζ; 
Να προτιμήσουμε κρύο ή ζεστό επίθεμα; 
Ποιες ασκήσεις βοηθούν και ποιες καταπονούν τη μέση;

Υπερκατασκευές των Ναζί ~ Οι βάσεις των υποβρυχίων U-boat (Βίντεο)


Σε αυτό το επεισοδιο δειτε πως οι Ναζι δημιουργήσαν ένα ασφαλές λιμάνι για τα υποβρύχια U-boat, και πως κατασκεύασαν τα γιγάντια απροσπέλαστα καταφύγια που υπάρχουν ακόμα και σήμερα. 

Αναζητώντας την παγκόσμια κυριαρχία, οι Ναζί προχώρησαν στην κατασκευή μερικών από των μεγαλύτερων και πιο καταστροφικών οπλικών συστημάτων στην ιστορία.

Αλληλεγγύη στον προπονητή ~ Είπε τη βοηθό «καυτό μωρό» & αποβλήθηκε vid+pics


Απίστευτο και όμως αληθινό… Προπονητής σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος στη Βραζιλία αποβλήθηκε από τον ρέφερι, διότι φέρεται να αποκάλεσε «καυτό μωρό» τη βοηθό διαιτητή.

Ο προπονητής της Γιουβέντους Σάντα Καταρίνα, Σέλσο Τεϊσέιρα, φέρεται να αποκάλεσε «καυτό μωρό» την...

9 λόγοι γιατί τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν ξένες γλώσσες


Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που πρέπει να ενθαρρύνετε τα παιδιά να μαθαίνουν ξένες γλώσσες και είναι πολύ σημαντικοί.

Η εκμάθηση ξένης γλώσσας είναι μια εκπαιδευτική δραστηριότητα αρκετά διαδεδομένη στην Ελλάδα.

Γνωρίζετε όμως τα πραγματικά οφέλη που κρύβονται πίσω από την γνώση μιας ξένης γλώσσας και για ποιο λόγο οι ειδικοί θεωρούν πως αυτή είναι απαραίτητη για την εξέλιξη του παιδιού;

Gay time ~ Το πήρε το κορίτσι η...


Την εδώ και έναν χρόνο σύντροφό της, φωτογράφο Αλεξάντρα Χέντισον, παντρεύτηκε πριν λίγες ημέρες η διάσημη ηθοποιός...

Οι αρχαίοι Έλληνες έστηναν παιχνίδια πριν από 1.700 χρόνια


Βρετανοί ιστορικοί στου King' s College στο Λονδίνο αποκρυπτογράφησαν πρόσφατα έναν ντελικάτο ελληνικό πάπυρο που είχε ανακαλυφθεί πριν από έναν αιώνα, και αποδείχθηκε ότι το αποτέλεσμα αγώνα πάλης ανάμεσα σε δύο εφήβους ήταν προαποφασισμένο.

«Κροίσοι» στην ουρά για τα 500 του κοινωνικού μερίσματος!


Σαν να μην έφταναν οι χιλιάδες χιλιάδων παρανόμως νομιμοποιηθέντων λαθρομεταναστών και γύφτων που θα αρπάξουν το "κοινωνικό μέρισμα" το οποίο αποκτήθηκε από τα αμέτρητα χαράτσια και φόρους στους Έλληνες φορολογούμενους, έχουμε και τους γύφτους (μεταφορικά), που θέλουνε να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι:

Για τη Φορολογική Διοίκηση δεν συνιστά έκπληξη να διαπιστώνει πως ένας φορολογούμενος έχει δηλώσει εισόδημα 5.000 ευρώ και την ίδια ώρα έχει στην κατοχή του ακίνητη περιουσία αξίας 2 εκατ. ευρώ, ένα 10μετρο σκάφος αναψυχής και καταθέσεις 500.000 ευρώ. Κατά 99,9% πρόκειται για κλασικό φοροφυγά ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια είχε αρκετές πιθανότητες να ξεφύγει από το δόκανο της εφορίας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιό κοινωνικό μέρισμα; Ο ΟΣΕ μοιράζει ΔΙΧΙΛΙΑΡΑ !!!


Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας ξεροσταλιάζουν μαζί με τους λογιστές τους μπροστά στις εφαρμογές του  Θεοχάρη στο Taxis, μήπως υπαχθούν στους υπερτυχερούς του κοινωνικού μερίσματος, στον ΟΣΕ εδώ και μία εβδομάδα δίνουν σε εκατοντάδες εργαζομένους 2 χιλιάρικα με....

Αποθησαυρίσματα ~ Η δύναμη της φράσης


Δεν είναι λίγες οι φορές που ο καθένας μας, ανάλογα και με τις γνώσεις του, κατά τη διεξαγωγή μιας απλής ή προγραμματισμένης συζήτησης πάνω σε ένα θέμα ή όταν συντάσσει και απευθύνει μια επιστολή σε κάποιον ή ακόμα όταν ένας μαθητής γράφει μια έκθεση, έχει οδηγηθεί με άνεση στην ακριβή απόδοση ενός νοήματος ανακαλώντας στη μνήμη του και χρησιμοποιώντας μια παγιωμένη και πολύ ετοιμόλογη φράση και με τον τρόπο αυτό έχει βγεί από γλωσσικά αδιέξοδα και αδυναμίες διάρθρωσης του λόγου.

Μιλάμε για φράσεις που έχουν...

“Καρότο και μαστίγιο” για τα 730.000 ανασφάλιστα οχήματα


Με την τακτική “καρότο και μαστίγιο” προσπαθούν πολιτεία και ασφαλιστικές εταιρείες να μαζέψουν τα εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα που εκτιμάται ότι κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, με τους μεν πρώτους να ετοιμάζουν “σαφάρι” και πρόστιμα τον Μάιο και τους δε δεύτερους να μειώνουν τις τιμές των ασφαλίστρων.

Πρόσφατα η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μαζί με τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών εντόπισαν...

Κοινωνικό μέρισμα ~ Ίσως αλλαγές υπέρ των φιλοξενούμενων ανέργων


Εκ των υστέρων αλλαγές στα κριτήρια χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός δικαιούχων που θα λάβει το εφάπαξ βοήθημα.

Παράλληλα, επί θύραις είναι η απαλλαγή από το καθεστώς ΦΠΑ για χιλιάδες επιτηδευματίες με ετήσια εισοδήματα μέχρι του ύψους των 25.000 ευρώ.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

! Άφησαν ελεύθερο στην Αλβανία, έναν δραπέτη συνεργό του Μάριο Κόλα


Οι αλβανικές Αρχές άφησαν ελεύθερο έναν 31χρονο επικίνδυνο δραπέτη των φυλακών Τρικάλων που είχε αποδράσει τον Μάρτιο του 2013 μαζί με τον Μάριο Κόλα, τον Ιλίρ Κούπα και άλλους σκληρούς αλβανούς ποινικούς.

Λίγες ημέρες μετά τη συμπτωματική σύλληψη του 31χρονου Σούλαχ Φάτος κοντά στα Τίρανα και την εξέτασή του από κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής που έσπευσε επί τόπου, εντελώς ξαφνικά οι Αλβανοί τον άφησαν να φύγει!

Κλειστά τα σχολεία στις 16-19 και στις 23-26 Μαΐου


Δύο τετραήμερα θα έχουν μαθητές και καθηγητές, λόγω εκλογών, καθώς όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Συγκεκριμένα, με έγγραφο που απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών,...

Φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν από την παιδική του ηλικία


Φωτογραφίες του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, από την παιδική του ηλικία που δεν είχαν δει ποτέ πριν το φως της δημοσιότητας, αποκάλυψε τη Δευτέρα το βορειοκορεατικό κρατικό κανάλι KCTV, ενώπιον ενός ζητωκραυγάζοντος πλήθους σε εκδήλωση, όπου παρευρέθηκε ο Κιμ.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν σε...

Η Ελλάδα υπέστη ζημία περίπου 200 δισεκ. από την κρίση ~ Το haircut θα ήταν η κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης


Όποιος βαφτίσει την 50ετή επιμήκυνση του χρέους επιτυχία….θα πρέπει να είναι ανόητος.

Σήμερα  23 Απριλίου η Eurostat θα ανακοινώσει πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισεκ. για την Ελλάδα θα επιβεβαιώσει ουσιαστικά τα οικονομικά μεγέθη που έχει ανακοινώσει η Ελλάδα.

Στις 5 Μαΐου στο Eurogroup η Ελλάδα θα επιβραβευτεί αλλά το μείζον ζήτημα του χρέους δεν θα εξεταστεί σε αυτή την φάση.

Η μεγάλη έκπληξη αυτών των εκλογών!



Το 2012 οι δημοσκόποι και οι σύμβουλοι επικοινωνίας ανησύχησαν σοβαρά ότι πλησίαζε η ώρα να αλλάξουν επάγγελμα. Το 2014 μπορεί να αποδειχτεί ότι έχουν ήδη καθυστερήσει πολύ σε αυτή τους την απόφαση.

Το πιο πιθανό σενάριο στις επικείμενες ευρωεκλογές είναι να διαψευστούν πανηγυρικά όλα τα σενάρια! Θα είναι ο θρίαμβος ενός κινήματος διαμαρτυρίας που ξεκίνησε την επομένη του Καστελλόριζου...

Προσέξτε το αποτέλεσμα της "ψηφοφορίας" του...

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΑΤΜ Εθνικής ~ Τέλος εποχής για την ΕΘΝΟCASH στις 30/4


Παύουν να ισχύουν από τις 30 Απριλίου 2014 οι κάρτες ΕΘΝΟCASH παλαιάς τεχνολογίας, χωρίς CHIP, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της τράπεζας στους πελάτες της, οι καθημερινές αγορές και οι τραπεζικές συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιούνται με την αναβαθμισμένη σε τεχνολογία chip χρεωστική κάρτα ΕΘΝΟCASH Plus.

Υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Η μειονότητα είναι «ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα»


Ότι εργάστηκε για την απομάκρυνση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του ακροαριστερού μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ο επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος. «Βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα», τονίζει καταγγέλοντας την κ. Σουλεϊμάν, που δηλώνει ότι «είναι μειονότητα μέσα στην μειονότητα» και ότι την απειλεί ο τουρκικός εθνικισμός, καθώς η ίδια δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία.

«Από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε «ισονομία – ισοπολιτεία» οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέος κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο...

Πώς θα καθαρίσετε (σχεδόν) τα πάντα στην κουζίνα


Η άνοιξη αποτελεί κατεξοχήν εποχή «ξε-καθαρίσματος» για το σπίτι και η κουζίνα, το αγαπημένο στέκι της οικογένειας, είναι το κατάλληλο μέρος για να ξεκινήσετε.

Ένα απλό σκούπισμα και ένα σφουγγάρισμα, όμως, δεν αρκούν αν θέλετε να κάνετε πραγματικά λεπτομερή δουλειά!

Δείτε πώς θα καθαρίσετε τέλεια ακόμα και τα πιο δύσκολα σημεία της κουζίνας:

Άνεργοι & τεκμήρια ~ Φέρνουν τροπολογία για τις αδικίες



Να μην οριστικοποιούν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος τους παροτρύνει τους φορολογούμενους που το 2013 ήταν άνεργοι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης έως ότου ψηφιστεί στη Βουλή ειδική τροπολογία που θα αντιμετωπίζει προβλήματα που έχουν ανακύψει με τη φορολόγηση των τεκμαρτών εισοδημάτων τους.

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Κρασιά για το τραπέζι του Πάσχα


Είναι σημαντική η επιλογή του κρασιού(ών) που θα συνοδεύσουν τις πασχαλιάτικες λιχουδιές και θα συμπληρώσουν τις γεύσεις, αλλά να επισημάνουμε ότι πέρα από κάποιες βασικές αντιστοιχίες που βασίζονται στην ένταση των γεύσεων την υφή και το «βάρος» του πιάτου, η επιλογή των συνδυασμών είναι θέμα προσωπικής προτίμησης.

Πειραματιστείτε με θάρρος γιατί ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί εξαιρετικοί συνδυασμοί ανακαλύφθηκαν με αυτόν τον τρόπο.

Τα 24 ωραιότερα τούνελ από δέντρα στον κόσμο +pics


Το ότι η φύση είναι ο ικανότερος καλλιτέχνης το γνωρίζουμε απλά και μόνο κοιτώντας γύρω μας. 

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που ακόμη και αυτή η φύση ξεπερνά τον εαυτό της!

Μερικές από αυτές τις περιπτώσεις, θα σας παρουσιάσουμε στη συνέχεια: 24 υπέροχα τούνελ από δέντρα που πολύ θα ήθελαν να έχουν κατασκευάσει οι περισσότεροι αρχιτέκτονες και μηχανικοί.

Κι όμως, αυτό στην φωτογραφία είναι...




Σήμερα, ξύλινη ή πλαστική, χρησιμοποιείται στην παρουσίαση των εδεσμάτων (για να στερεώνονται ρολάκια, να φτιάχνονται μίνι-σουβλάκια, να παίρνει κανείς ορεκτικά χωρίς πιρούνι και χωρίς να λερώνει τα δάχτυλά του), αλλά και για τη στοματική υγιεινή.

Αυτή η τελευταία χρήση είναι και εκείνη που οδήγησε στην επινόηση της...