Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ ~ Ανατροπή σκηνικού – Εισήγηση 70 σελίδων αθωώνει την Χρυσή Αυγή αναιρεί τα περί εγκληματικής οργάνωσης

Πλήρης είναι η ανατροπή σκηνικού στην περιβόητη πλέον υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο εισηγητής στην διαδικασία που θα οδηγήσει στο ακροατήριο την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, έχει υποβάλλει την εισήγηση του που αναιρεί το πόρισμα του εισαγγελέα Ντογιάκου.


Ο Ντογιάκος ως γνωστός σε ένα πόρισμα copy paste 750 σελίδων κατατάσσει και τους 70 κατηγορουμένους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής στον παραλογισμό της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Όμως η διαδικασία έχει φθάσει στο τελευταίο στάδιο πριν η υπόθεση καταλήγει στα δικαστήρια.

Τρεις εισαγγελείς και δικαστές θα ψηφίσουν αν η υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο και εκτιμάται ότι θα συμβεί αυτό ή στις 5 Φεβρουαρίου ή 10 Φεβρουαρίου.

Η εισήγηση ενός εκ των τριών δικαστών σοκάρει και ανατρέπει ότι γνωρίζαμε έως τώρα για την Χρυσή Αυγή ή καλύτερα ότι ήθελαν κάποιοι παραπλανητικά να γνωρίζουμε.

Με βάση ασφαλείς πληροφορίες η εισήγηση αναιρεί τα περί εγκληματικής οργάνωσης δεν αποδέχεται την έννοια της συλλογικής ευθύνης που είναι και το λογικό και αποδίδει ατομικές ευθύνες.

Η εισήγηση αθωώνει ουσιαστικά όλη την ηγεσία της Χρυσής Αυγής που βρίσκεται προφυλακισμένη.
Όμως η εισήγηση μπορεί να ανατρέψει την δρομολογημένη εξέλιξη δηλαδή την εκδίκαση της υπόθεσης;

Το βασικό σενάριο είναι ότι η υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη περί τα τέλη Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη ή περίπου εκείνο το διάστημα.

Η Χρυσή Αυγή όμως θα έχει στα χέρια της μια εισήγηση καταπέλτης που αναιρεί πλήρως το πόρισμα Ντογιάκου και αναιρεί τα περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Η Χρυσή Αυγή όλο αυτό το διάστημα τι έλεγε απλά «όπου υπήρξαν παράνομες πράξεις να καταλήξουν στην δικαιοσύνη αλλά δεν νοείται ένα ολόκληρο κόμμα να στιγματίζεται ως εγκληματική οργάνωση».

Η κοινωνία δεν έχει πιστέψει τα περί εγκληματικής οργάνωσης και δεν είναι τυχαίο ότι η Χρυσή Αυγή κατάφερε να καταλάβει την τρίτη θέση στην βουλή που αποτελεί τεράστια πολιτική επιτυχία αφήνοντας πίσω Ποτάμι, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ.

Η εισήγηση αθωώνει την Χρυσή Αυγή και η εξέλιξη αυτή αποτελεί την απαρχή της αθώωσης ενός κόμματος που στιγματίστηκε ανέντιμα.

Όπου υπήρξαν παρανομίες να υπάρξει και σκληρή καταδίκη αλλά δεν μπορεί ένα ολόκληρο κόμμα να στιγματίζεται ως εγκληματική οργάνωση επειδή κάποιοι έστησαν την υπόθεση.




Ενημέρωση:
Σε δίκη με ισχυρή μειοψηφία η Χρυσή Αυγή


Με ισχυρή μειοψηφία στο μείζον νομικό και πολιτικό θέμα, στο αν η Χρυσή Αυγή λειτουργούσε ή όχι ως  «εγκληματική οργάνωση», το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε τελικά με ένα ογκώδες βούλευμα που εκδόθηκε αργά το μεσημέρι, να παραπεμφθεί σε δίκη ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής (και πρόσφατα επανεκλεγείς βουλευτής) Νίκος Μιχαλολιάκος καθώς και ακόμα 69 άτομα, μεταξύ των οποίων σύσσωμη η προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και στελέχη του.

Οι δικαστές με το υπ΄ αριθμόν 215/2015 βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών Αθηνών, ουσιαστικά «κηρύσσουν» την έναρξη μιας  από τις σημαντικότερες δίκες από τη  μεταπολίτευση, αφού για πρώτη φορά κοινοβουλευτικό κόμμα και δη, εκλεγμένο με υψηλά ποσοστά για δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, θα δικαστεί σχεδόν σύσσωμο  για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άλλα αδικήματα.


Μειοψηφία

Το σημαντικό πάντως εν προκειμένω είναι ότι στο θέμα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση ο Εφέτης και εισηγητής της υπόθεσης Νίκος Σαλάτας, μειοψήφησε θεωρώντας πως δεν πρέπει να υφίσταται κατηγορία για αυτή την πράξη αφού θεωρεί πως δεν στοιχειοθετείται η συγκεκριμένη κατηγορία. Το συγκεκριμένο αδίκημα, και δη της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης τιμωρείται με κάθειρξη έως 20 χρόνια και αφορά στον επικεφαλής και -κυρίως- στους βουλευτές του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαλάτας αναπτύσσει τον συλλογισμό πως θα πρέπει να εκπέσει η κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης  καθώς θεωρεί  ότι για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία, σύμφωνα με τη σύμβαση του Παλέρμο 2000 που κυρώθηκε από τη χώρα μας, θα έπρεπε οι κατηγορούμενοι ως διευθύνοντες ή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να έχουν οικονομικό όφελος από τη δράση τους. Κάτι τέτοιο στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής  δεν έχει προκύψει, γι αυτό ο κ. Σαλάτας ζήτησε να εκπέσει η κατηγορία. O εφέτης Σαλάτας διαφώνησε επίσης και με τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της διακεκριμένης οπλοκατοχής, γεγονός που καταγράφεται στο διατακτικό του βουλεύματος.



Το σκεπτικό της μειοψηφίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εφέτης Νίκος Σαλάτας αναπτύσσει την άποψή του σε 32 σελίδες και σε αυτές στέκεται κύριως στη Σύμβαση του Παλέρμο, σύμφωνα με την οποία «τον Δεκέμβριο του 2000 στο Παλέρμο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ συνήφθη μία σύμβαση την οποία υπέγραψαν 180 κράτη που αφορούσε το Διεθνικό οργανωμένο Έγκλημα, δηλαδή τέσσερα αδικήματα την εγκληματική οργάνωση, διαφθορά, νομιμοποίηση εσόδων και ποινικοποίηση της παρακώλυσης της δικαιοσύνης. Στο άρθρο 2 της σύμβασης του Παλέρμο αναφέρεται στο τι είναι η εγκληματική οργάνωση. Και μεταξύ άλλων στοιχείων που απαιτεί ο νόμος είναι ο πορισμός οικονομικού ή άλλου υλικού οφέλους. Αυτό έγινε το 2000, το 2001 τυποποίησε ο έλληνας νομοθέτης το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης χωρίς όμως να αξιώσει πορισμό οικονομικού οφέλους. Διότι ήθελε εκεί στο 187 να εντάξεις τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Μετά από τρία χρόνια βγήκε νόμος αντιτρομοκρατικός , επομένως εξέλειπε η βούληση του νομοθέτη».

Όπως αναφέρει στην ουσία της άποψής του, τη σύμβαση αυτή κυρώσαμε ως χώρα με το νόμο 3875/2010. Η σύμβαση αυτή κυρώθηκε με βάση το άρθρο 28 του Συντάγματος. Η σύμβαση, όπως αναφέρει ο δικαστής κυρώθηκε χωρίς καμία επιφύλαξη και επομένως αυτή πλέον αποτελεί εθνικό δίκαιο και δεν χρειάζεται ο ποινικός νομοθέτης να τυποποιήσει με νόμο. Η δικαστική αρχή είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το νόμο όπως έπρεπε να είχε τυποποιηθεί, αποφαίνεται ο κ. Σαλάτας.

Ο δικαστής επικαλειται μάλιστα και τη νομολογία ενώ για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής αναφέρει πως «πρόκειται για απλή οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος εφόσον δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση».

Πάντως η πλειοψηφία των δικαστών (2-1, όπως βέβαια και στα υπόλοιπα σκέλη της κατηγορίας και ο κ. Σαλάτας)  συντάσσεται με το σύνολο σχεδόν της πρότασης του Εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου (νυν προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών) που μέσα σε 700 σελίδες είχε σχηματοποιήσει ολόκληρο τον φάκελο της Χρυσής Αυγής.      



Ποιοι απαλλάσσονται

Το συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει από την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση τους Αθανάσιο Καρατζά, Χρήστο Κυριτσόπουλο, Ανθή Μικελάτου, Μαργαρίτα Μικελάτου, Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη, Σάββα Σπυρίδη, Θεόδωρος Στέφα, Δήμο Φραγκάκη, Ιωάννη Φραγκούλη, Αλέξανδρο Χατζηπαυλίδη, Δημήτριο Μπίνο, Γεώργιο Μπολάνη και Δημήτριο Χρυσαφήτη. Επίσης απαλλάσσει από τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία τους Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη και Ιωάννη Φραγκούλη. Επίσης διατάσσουν να μη γίνει κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση κατά των Σάββα Γαροφαλάκη, Αριστόδημο Δασκαλάκη, Εμμανουήλ Μαυρικάκη, Γεώργιο Πετράκη και Εμμανουήλ Ψυλλάκη.

Στο διατακτικό του βουλεύματός τους, οι δικαστές απορρίπτουν τις αιτήσεις και ενστάσεις των κατηγορουμένων, διατηρεί τα εντάλματα προσωρινής κράτησης για όσους είναι στη φυλακή και τους περιοριστικούς όρους για όσους είναι ελεύθεροι.



Η πρόταση Ντογιάκου

Στην πρότασή του, πάντως ο εισαγγελέας  Ντογιάκος είχε κρίνει πως ένας πολιτικός σχηματισμός μπορεί να είναι εγκληματική οργάνωση και ανέφερε τις προϋποθέσεις και τα δεδομένα που, κατά τη γνώμη του, στοιχειοθετούν το βαρύ κατηγορητήριο κατά βουλευτών και στελεχών του κόμματος. Χαρακτηριστικά, ο εισαγγελέας ανέφερε πως «ένα κόμμα μπορεί να είναι εγκληματική οργάνωση κατά νόμον εφόσον χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς του και τα στελέχη του για εγκληματική δράση και εγκληματικές ενέργειες».

Ο εισαγγελέας στήριξε την άποψή του παραθέτοντας εκατοντάδες στοιχεία από την ογκωδέστατη δικογραφία για να καταδείξει ότι η Χ.Α. ξεκίνησε τη δράση της το 1987 λειτουργώντας ως εγκληματική ομάδα και στη συνέχεια με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος συνέχισε εντείνοντας τις έκνομες δραστηριότητές της. Επισημαίνει μάλιστα πως υπήρξε έξαρση των εγκληματικών τακτικών της μετά το 2012, όταν για πρώτη φορά μπήκε στη Βουλή εκλέγοντας σημαντικό αριθμό βουλευτών.

Με αυτό το σκεπτικό η πρόταση του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου προς το δικαστικό συμβούλιο ήταν να παραπεμφθούν σε δίκη και οι 18 βουλευτές που είχαν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια της Χ.Α. στις βουλευτικές εκλογές του 2012 (δύο από αυτούς, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και ο Στάθης Μπούκουρας, ακολούθησαν άλλη πολιτική διαδρομή), καθώς και άλλα 52 στελέχη και μέλη του κόμματος για σωρεία εγκληματικών δραστηριοτήτων. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Ρουπακιάς ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και άλλοι για περίπου δέκα βαριάς εγκληματικότητας επιθέσεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών και δολοφονίες που καταγράφονται στο κατηγορητήριο.





Η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι «παρότι οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου δεν έχουν λάβει ακόμα το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με όλα τα ΜΜΕ η σχετική εισήγηση του αρμόδιου Εφέτη είναι απαλλακτική, δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση, όλοι οι βουλευτές μας είναι αθώοι και δεν πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη».

«Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, η τρίτη πολιτική δύναμη της Χώρας από την πρώτη στιγμή αυτής της παράνομης δίωξης απέδειξε με αδιάσειστα στοιχεία και ντοκουμέντα πως πρόκειται για μία πολιτική σκευωρία που μοναδικό στόχο είχε τη μείωση της εκλογικής μας δύναμης.

Η παράταση της κράτησης του Αρχηγού μας και εκλεγμένων βουλευτών αποτελεί εκτροπή και ευθύ χτύπημα στην Λαϊκή Κυριαρχία» καταλήγει η ανακοίνωση.


ΣΧΟΛΙΟ:

Η πολιτική νίκη της Χρυσής Αυγής, κατέφερε με την στήριξη 388.447 ψηφοφόρων να καταλάβει την 3η θέση στην ελληνική βουλή με ποσοστό 6,28% αποτέλεσε ηθική δικαίωση στον παράνομο εγκλεισμό στις φυλακές της ηγεσίας του κόμματος και αποτέλεσε πολιτικό άθλο ένα κόμμα από τις φυλακές, απομονωμένο, σε πλήρη αφωνία να ξεπεράσει Ποτάμι, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Η πολιτική νίκη της Χρυσής Αυγής σε μια διαφορετική περίπτωση θα τύγχανε αναλύσεων στα μέσα ενημέρωσης, αλλά η ομερτά της σιωπής συνεχίζει να λειτουργεί εις βάρος του τρίτου κόμματος της Ελλάδος.
Η Χρυσή Αυγή εκπροσωπεί 388.447 ψηφοφόρους και οι ψηφοφόροι αυτοί, βλέπουν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Με το πρόσχημα της νεοναζιστικής οργάνωσης, η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά είχε επιβάλλει την ομερτά της σιωπής.
Το επιχείρημα της νεοναζιστικής οργάνωσης, είναι γελοίο.
Δυστυχώς αποτέλεσε και επιχείρημα του Γιάνη Βαρουφάκη στην Γερμανία, υπάρχει ένα νεοναζιστικό κόμμα στην Ελλάδα, είπε με στόμφο και είναι 100% σίγουρο ότι δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος.
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι νεοναζιστικό κόμμα, είναι δημοκρατικά εκλεγμένο κόμμα, που πρέπει να έχει φωνή και άποψη.
Είμαστε 100% σίγουροι ότι κανείς από τους 388.447 ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής δεν θαυμάζει τον ναζισμό και άλλες αηδίες.
Η αριστερή υποκουλτούρα κατέφερε να δαιμονοποιήσει τον αιμοσταγή Hitler και να αγιοποιήσει τον άλλο αιμοσταγή Stalin.
Ο ναζισμός δεν είναι η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι ένα εθνικιστικό πατριωτικό κόμμα, η ταμπέλα του ναζισμού εξυπηρετεί την πολιτική προπαγάνδα, είναι ανοησίες ανόητων, είναι φαιδρότητες φαιδρών.
Οι 388.447 ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι πατριώτες και δεν έχουν καμία σχέση με τον ναζισμό.
Η πολιτική επιτυχία της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.
Ότι αγνοείς…δεν σε αγνοεί, ότι χλευάζεις…το δυναμώνεις και η αυτή η απλή αντίληψη κράτησε την Χρυσή Αυγή ως τρίτο κόμμα στην ελληνική βουλή.
Η πολιτική νίκη της Χρυσής Αυγής είναι αδιαμφισβήτητη.
Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρά την επικοινωνιακή προπαγάνδα της ομάδας Σαμαρά που έχει αφήσει κατάλοιπα, καλείται να λάβει μια συνταγματικά ορθή απόφαση.
Η νέα κυβέρνηση πρέπει να πάρει μια καθαρή θέση, νόμιμα εκλεγμένοι βουλευτές για δεύτερη φορά, θα έχουν ή όχι το δικαίωμα να ασκούν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα;
Η κοινωνία τους έστειλε στην βουλή και ένας δικαστής στην φυλακή.
Η βουλή είναι ο ναός της δημοκρατίας, όπου λειτουργούν οι θεσμοί.
Η Χρυσή Αυγή θα έχει νόμιμη εκπροσώπηση στην Βουλή;
Σε κάθε περίπτωση η Χρυσή Αυγή πρέπει να εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό καθώς εξελέγη από αυτόν.
Η πολιτική νίκη της Χρυσής Αυγής αποκτά πολλαπλασιαστική αξία γιατί…ήρθε και μια κεφαλαιώδους σημασίας εισήγηση Εφέτη….που ουσιαστικά αθωώνει την Χρυσή Αυγή.
Από την μια πλευρά ο Ντογιάκος και απόν την άλλη ο εισηγητής εφέτης που αθωώνει την Χρυσή Αυγή.
Υποστηρίζει ότι δεν είναι εγκληματική οργάνωση, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει οικονομικός δόλος, δεν αποδέχεται την παράνοια της συλλογικής ευθύνης και ουσιαστικά αθωώνει την Χρυσή Αυγή.
Πρώτη φορά στα χρονικά – και παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησε η κλίκα Σαμαρά – ένας δικαστής εισηγείται το αυτονόητο ότι δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση.
Η υπόθεση Χρυσή Αυγή θα οδηγηθεί στα δικαστήρια, εκεί που θα λάμψει η αλήθεια και θα αθωωθεί η ηγεσία του κόμματος.
Υπήρξαν μεμονωμένα κρούσματα βίας;
Προφανώς και υπήρξαν αλλά αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μεμονωμένα κρούσματα.
Ως είναι γνωστό η Χρυσή Αυγή ελέγχθηκε από το ΣΔΟΕ και κρίθηκε νόμιμη και πεντακάθαρη.
Δεν έχει υπάρξει και δυστυχώς δεν θα υπάρξει ανάλογος έλεγχος στα υπόλοιπα κόμματα και αποκόμματα της ελληνικής βουλής.
Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής οδηγείται στην δικαιοσύνη και υπό το φως και όχι μέσω εντολών από το παρασκήνιο…θα αθωωθεί η Χρυσή Αυγή.
Η αθώωση της Χρυσής Αυγής θα αποτελέσει πολιτικό, ιδεολογικό και ηθικό εφαλτήριο για ένα δυναμικό ξεκίνημα, για μια δυναμική επανεκκίνηση του κόμματος αυτού που στοχοποιήθηκε τόσο προκλητικά και βάναυσα στον βωμό όχι της δημοκρατίας αλλά στον βωμό των δόλιων μικροσυμφερόντων της κλίμακας Σαμαρά.
Η δικαιοσύνη θα πρέπει να ελέγξει και τις σοβαρότατες καταγγελίες της Χρυσής Αυγής κατά του Α. Σαμαρά και θα πρέπει να κληθεί ο πολιτικός αυτός να δώσει εξηγήσεις για το αν έπραξε και σε ποιο βαθμό παρεμβάσεις ώστε να καταλήξουν στην φυλακή η ηγεσία και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

www.bankingnews.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποιος ασχολειται μετα χρυσαυγουλα??? ΟΛΟΙ μεσα, σε λιγο θαχετε και παρεα ρεμαλιααααααα με τους φιλους σας τους εφοπλισταδες κουφαλες

Ανώνυμος είπε...

ξεψαρωσαν οι οψιμοι αριστερουληδες...

Δημοσίευση σχολίου