Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Κοκομπλόκο ο Σόιμπλε στο ερώτημα δημοσιογράφου +vid


Μπορεί ο W. Schaeuble να εμφανίστηκε σίγουρος για την ισχύ που διαθέτει η γερμανική κυβέρνηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, ωστόσο υπήρξε ένα σημείο κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γ. Βαρουφάκη, κατά το οποίο ο Γερμανός Υπ. Οικονομικών… σάστισε!

Μετά από ερώτηση του έλληνα δημοσιογράφου Π. Βαλασόπουλου, ο Schaeuble έμεινε εμβρόντητος για αρκετά δευτερόλεπτα.


Δεν απαντούσε, έχοντας ένα βλοσυρό ύφος.

Τι είχε ερωτηθεί;

Είχε ερωτηθεί για το ζήτημα της γερμανικής εμπλοκής στη διαφθορά, με τον δημοσιογράφο να φέρνει ως παράδειγμα αυτό της Siemens και του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Χριστοφοράκος καταζητείται στην Ελλάδα αλλά έχει διαφύγει στη Γερμανία, η οποία αρνείται να τον εκδώσει στη χώρα μας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αιφνιδιάστηκε από την ερώτηση, ενώ αφότου κοίταξε αμήχανα τον Γ. Βαρουφάκη, απάντησε πολύ γενικά λέγοντας ότι ο καθένας έχει την ευθύνη να καθαρίζει το χώρο γύρω από το σπίτι του.

Αντιθέτως ο Γιάνης Βαρουφάκης, όταν πήρε το λόγο, δήλωσε ότι μπορεί ο καθένας να είναι υπεύθυνος για το σπίτι του, όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου η διαφθορά είναι διασυνοριακή και στο πλαίσιο της συνεργασίας στην ενωμένη Ευρώπη, οφείλουν να φροντίζουν όλοι για την πάταξή της.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου