Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Τσικνοπέμπτη προσεχώς ~ Κατεβάστε οδηγό για ψήσιμο στη σχάρα




Δωρεάν βιβλιαράκι σε ψηφιακή μορφή που δίνει γνωστή εταιρεία που εμπορεύεται σάλτσες. Μέσα υπάρχουνε συμβουλές για το σωστό ψήσιμο διαφόρων ειδών κρεάτων και μικρά μυστικά για να τελειοποιήσετε το τελικό αποτέλεσμα.

Το αρχείο έγχρωμο, σε μορφή pdf και σελίδες.

Κατεβάστε...




από εδώ.


Ακόμη:
Φυσικά θα κάνουμε μαρινάρισμα των ψητών 
Θα βάλουμε κάνα μπαχαρικό
Κάντο μόνος σου ~ Όλα στη σούβλα
Cook Art No16 - Όλα στα κάρβουνα




ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΟΣΤΙΜΟ… BBQ

• Πριν βάλουμε το κρέας στη φωτιά, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να το έχουμε βγάλει από το ψυγείο αρκετή ώρα πριν γιατί αλλιώς θα ψηθεί εξωτερικά αλλά από μέσα θα μείνει ωμό.
• Εάν θέλουμε μαρινάρουμε για κάποιες ώρες το κρέας αλλά πριν το τοποθετήσουμε στη φωτιά το στραγγίζουμε πολύ καλά και αλείφουμε με λίγο λάδι τη σχάρα για να μην κολλήσει. Το μαρινάρισμα βοηθάει τα κρέατα να είναι πιο τρυφερά, ζουμερά και εύγευστα. Το μείγμα για το μαρινάρισμα μπορεί να είναι από κρασί , μπαχαρικά όπως πιπέρι, μπαχάρι, γαρύφαλλα και μυρωδικά όπως δυόσμο, μαϊντανό και άνιθο. Ένα άλλο πολύ ιδιαίτερο μείγμα είναι με τζίντζερ, ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι, μουστάρδα, μέλι, γιαούρτι και μπαλσάμικο. Ιδανικός χρόνος μαριναρίσματος για το μοσχάρι και το χοιρινό είναι γύρω στις 12 ώρες, ενώ το κοτόπουλο 3-4 ώρες. Όσο μαρινάρουμε το κρέας το γυρνάμε πολλές φορές έτσι ώστε να τραβήξει την ουσία από όλες τις πλευρές. Το μείγμα της μαρινάδας που περισσεύει όταν βάλουμε το κρέας για ψήσιμο, μπορούμε να το βράσουμε και έτσι δημιουργείται μία πολύ νόστιμη σάλτσα που θα συνοδεύσει τα κρέατά μας.
• Δεν αλατίζουμε «ποτέ» το κρέας πριν ή κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Το αλάτι το στεγνώνει και απορροφά τα υγρά του κρέατος. Επίσης δεν λαδώνουμε το κρέας πριν το ψήσουμε, το λίπος που περιέχει αρκεί για να ψηθεί σωστά και να κρατήσει τη γεύση του.
• Τα κάρβουνα πρέπει να καλύπτουν όλη την επιφάνεια της σχάρας γιατί αλλιώς τα κρέατα που είναι στην άκρη θα μείνουν άψητα.
• Επειδή η θερμότητα είναι αυτή που ψήνει το κρέας και όχι η φωτιά, καλό θα ήταν να βάλετε το κρέας στα κάρβουνα όταν διατηρούν από μόνα τους τη ζέστη.
• Να χρησιμοποιείτε τσιμπίδα για να γυρίζετε το κρέας. Εάν τα γυρίσετε με πηρούνα τρυπιέται και χάνει τους χυμούς του. Αντίθετα εάν ψήνουμε λουκάνικα επιβάλλεται να τα τρυπήσουμε πριν γιατί στο ψήσιμο ανοίγουν και ψήνονται καλύτερα.
• Εάν την ώρα που ψήνουμε πάρουν φωτιά τα κάρβουνα δεν ρίχνουμε ποτέ νερό. Το καλύτερο είναι να ρίξουμε χονδρό άλάτι στη φωτιά ή να ψεκάσουμε το κρέας με λίγο κόκκινο κρασί.
• Αφού κατεβάσουμε τα ψητά μας από τη φωτιά αλατίζουμε, στίβουμε λεμόνια και προσθέτουμε ότι άλλα μυρωδικά θέλουμε (πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, θρούμπι κλπ.).
• Εάν ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο και θα απολαύσετε τα ψητά σας!








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου