Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ναι ρε πουλημένοι Γερμανοτσολιάδες! Βρέθηκε η κόκκινη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ +pics

...



H μόνη κόκκινη γραμμή ήταν αυτή πίσω από τον σηκωμένο γιακά του Γιάνη.











Τι έδωσαν οι Ευρωπαίοι…
-Αλλαγή ονομάτων: Η τρόικα ονομάζεται «Θεσμοί» και το μνημόνιο «πρόγραμμα».
-Μείωση πρωτογενούς: Κέρδος είναι η απεμπλοκή από τη δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα του επιπέδου του 3%. Αυτό δεν έχει αποσαφηνιστεί, ενώ προβλεπόταν σχετικά στην αναδιάρθρωση χρέους είχαν υποσχεθεί στο Σαμαρά στο μνημόνιο του 2012.
Το κέρδος αυτό μειώνει την πιθανότητα νέων μέτρων αύξηση ΦΠΑ στα νησιά κλπ αρκεί να μην μειωθούν τα έσοδα το 2015 ή αυξηθούν οι δαπάνες.
Τράπεζες: Η καταρχήν συμφωνία δίνει Αθήνα το χρόνο που χρειαζόταν και θα δημιουργήσει την απαραίτητη ηρεμία στις αγορές. Τα κεφάλαια του ΤΧΣ παραμένουν προς αποκλειστική χρήση των τραπεζών. Η κατ’ αρχήν συμφωνία συμβάλει στην επαναφορά σχετικής ηρεμίας στα τράπεζες οι οποίες σε άλλη περίπτωση τη Τρίτη κινδύνευαν να επιβάλουν όρια στις αναλήψεις. Να δούμε αν είναι αρκετή η συμφωνία.

Τι έδωσε η Ελλάδα
-Μεταρρυθμίσεις: Η Ελλάδα πλέον να καλείται να παρουσιάσει τη Δευτέρα μία λίστα μεταρρυθμίσεων, οι οποίες αφού εγκριθούν και «περάσουν» από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, θα οδηγήσουν στη νέα τετράμηνη συμφωνία. 
Αν δεν εγκριθούν δεν υπάρχει συμφωνία…
-Αποφυγή μονομερών κινήσεων: Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να αποφύγει μονομερείς κινήσεις που θα έχουν αντίκτυπο στη δημοσιονομική σταθερότητα. Ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων, αυξήσεις συντάξεων, αυξήσεις κατώτατων μισθών, ακυρώσεις και πάγωμα αποκρατικοποιήσεων είναι απίθανο να μην συμπεριληφθούν στη δέσμευση αυτή. Οι καθαρίστριες μπορεί να γλιτώσουν αν μειωθούν οι νέες προσλήψεις.
Επί της ουσίας αυτό ακυρώνει το σύνολο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
-Παράταση χωρίς χρήματα: Καμία χρηματοδότηση δεν εκταμιεύεται μέχρι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση του υφιστάμενου προγράμματος. Η Ελλάδα ζητούσε 6 μήνες πήρε 4.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου