Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ορίζοντας ~ Οι Τρελοί του Θεού (στην Ελλάδα) [Βίντεο]


Τον φάκελο των τζιχαντιστών, της μεγαλύτερης απειλής των τελευταίων δεκαετιών για τον δυτικό κόσμο, ανοίγει ο Σωτήρης Δανέζης και η ομάδα του στην πρεμιέρα του «Ορίζοντα».

Στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς ειδησεογραφικών ντοκιμαντέρ του MEGA παρουσιάζεται η πολύκροτη υπόθεση ενός «'Ελληνα» 29χρονου τζιχαντιστή που έχει σημάνει συναγερμό στις διωκτικές αρχές και έρχονται στο φως οι διαδρομές ισλαμιστών από την Αθήνα προς την Ευρώπη και τα μέτωπα της Μέσης Ανατολής.



Ο διευθυντής της Europol, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο βραβευμένος δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας Independent, που ειδικεύεται στο θέμα, γνωστοί 'Ελληνες αναλυτές, πρώην στελέχη των ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών αλλά κι ένας προκλητικός ισλαμιστής ιμάμης, σκιαγραφούν το προφίλ του Ισλαμικού Κράτους και των υποστηρικτών του, που οι Γάλλοι αποκαλούν «Οι Τρελοί του Θεού».

Στην Αθήνα, ο φακός της σειράς εστιάζει στα στέκια των μεταναστών και στους χώρους λατρείας. Εκεί, μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν εξτρεμιστές στην Ελλάδα κι ότι η χώρα μας δεν αποτελεί στόχο των φανατικών που οραματίζονται την επιβολή της Σαρία και του ισλαμικού νόμου σε όλο τον κόσμο.  Οι μαρτυρίες όμως ενός Σύρου δημοσιογράφου κι ενός Κούρδου διερμηνέα δεν είναι καθόλου καθησυχαστικές και γεννούν δεκάδες ερωτήματα...

Την ώρα που έρχονται στη δημοσιότητα όλο και περισσότερες εικόνες με θηριωδίες και εκκλήσεις για τρομοκρατικά χτυπήματα η διεθνής κοινότητα μοιάζει μουδιασμένη και αναζητεί μάταια τρόπους για να αναχαιτίσει τους ισλαμιστές της ISIS.  Μπορεί η Δύση με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς να σταματήσει τη φρίκη των αποκεφαλισμών και των μαζικών εκτελέσεων που χρησιμοποιούνται ως εργαλείο στρατολόγησης και προπαγάνδας; Πως μπορεί να θωρακιστεί ο δυτικός κόσμος στην απειλή των χιλιάδων μουσουλμάνων μαχητών που πήγαν σε Συρία και Ιράκ και τώρα επιστρέφουν σε Ευρώπη και Αμερική;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΕΡΕΥΝΑ - ΣΕΝΑΡΙΟ: Σωτήρης Δανέζης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ιωάννα Λουλούδη
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Κώστας Ονισένκο, Τάνια Γεωργουπλή, Ηλιάνα Δανέζη
ΜΟΝΤΑΖ: Κώστας Χριστακόπουλος, Παύλος Κοντογιώργης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Φάνης Καραγιώργος
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιώργος Μαγουλάς
ΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΑΤΟΣ: 'Αγγελος 'Ελληνας
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Λίτσα Δελή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Ανδρέας Λουκάκος



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου