Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Η κομπίνα που κάνουνε οι γύφτοι για να νομιμοποιούνται οι λάθρο


Νεαρός λαθροΠάκι κατηγορείται ότι επιχείρησε να αναγνωρίσει ως δικό του παιδί το ανήλικο τέκνο μιας 23χρονης Ρομά γύφτισσας, προκειμένου να εξασφαλίσει πενταετή άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη, όταν ο κατηγορούμενος λαθροαλλοδαπός μετέβη στο ληξιαρχείο του κεντρικού δήμου για να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.


Αυτή είναι η τρίτη υπόθεση παράνομης νομιμοποίησης λαθροΠακιστανού με την ίδια μέθοδο, καθώς άλλα δύο περιστατικά είχαν εξιχνιαστεί το προηγούμενο διάστημα, ενώ παρόμοια περίπτωση αποκαλύφθηκε και στη Βέροια.

Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί του τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, συνέλαβαν τρία άτομα και συγκεκριμένα τον 28χρονο υποψήφιο πατέρα, την 23χρονη γυναίκα κι έναν 36χρονο, που, επίσης είναι γύφτος. Ως συνεργός στην υπόθεση κατηγορείται κι ένας πακιστανικής καταγωγής άντρας ο οποίος και αναζητείται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 28χρονος παρουσιάστηκε χθες το πρωί μαζί με την μητέρα του ανήλικου σε συμβολαιογραφείο της Θεσσαλονίκης, όπου πήρε συμβολαιογραφική πράξη εκούσιας αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου. Ακολούθως, οι δυο τους πήγαν στο ληξιαρχείο Θεσσαλονίκης, καταθέτοντας όλα τα δικαιολογητικά, ώστε ο λαθροΠάκι να φαίνεται ως βιολογικός πατέρας του παιδιού και να πάρει την άδεια παραμονής στη χώρα μας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συμφωνία και η υλοποίηση της παράνομης αυτής πράξης, έγινε με τη συνδρομή του 36χρονου γύφτου και του λαθρομετανάτη που αναζητείται.

Οι υπάλληλοι του ληξιαρχείου αντιλήφθηκαν την προσπάθεια νομιμοποίησης του λαθροαλλοδαπού και ενημέρωσαν άμεσα τις Αρχές. Από την έρευνα της Αστυνομίας, προέκυψε ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο υποψήφιος πατέρας θα κατέβαλε στην 23χρονη γυναίκα το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου