Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

12 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το παλιό σας tablet


Όταν ο Steve Jobs έφερνε τον «μαγικό» κόσμο των tablets με οθόνη αφής το 2010 στο ευρύ κοινό, σίγουρα δεν είχε στο μυαλό του τις χρήσεις που σας προτείνουμε εδώ.

Το Android έκανε τα tablets προσιτά σε ένα ευρεύτερο κοινό και σήμερα πλέον κάποιος μπορεί να έχει στην κατοχή του περισσότερα του ενός. Ειδικά δε, εκείνα που δεν διαθέτουν προηγμένες λειτουργίες, δεν ενσωματώνουν κάποιο modem 3G, αλλά έχουν μόνο σύνδεση μέσω Wi-Fi και μία οθόνη χαμηλής ανάλυσης μπορούν να κοστίζουν πολύ φθηνά.


Το παλιό σας tablet λοιπόν, ή κάποιο με πολύ χαμηλό κόστος, μπορεί να έχει κάθε μία από τις λειτουργίες που ακολουθούν, αντικαθιστώντας πολλές διαφορετικές dedicated συσκευές.



Ξυπνητήρι


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το app Night Clock, για παράδειγμα. Επίσης, τo παλιό και φτηνό σας tablet μπορεί να γίνει άνετα ένα alarm clock radio. Σκεφτείτε μόνο να το έχετε κοντά σε μία πρίζα για να μην μένει από μπαταρία.


 Μαγικός καθρέπτης


Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, γιατί με βλέπω με τόσο χαμηλή ποιότητα; Χρησιμοποιώντας την κάμερα του tablet σας, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν καθρέφτη στον τοίχο.  Yπάρχουν διάφοροι τρόποι για να  τοποθετήσετε ένα tablet στον τοίχο, μόνο που και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είναι κοντά σε μία πρίζα τοίχου, αν θέλετε να το έχετε εκεί μόνιμα. Σε αντίθεση με ένα κανονικό καθρέφτη, το tablet σας επιτρέπει να παίρνετε selfies και να τις μοιράζετε, αν νομίζετε ότι είστε πολύ όμορφοι.



Επιτραπέζιος μετεωρολογικός σταθμός




Θέλετε να ξέρετε τι καιρό κάνει οπουδήποτε στον κόσμο, ή τις επόμενες 5-10 ημέρες; Μπορείτε να έχετε έναν μετεωρολογικό σταθμό στο γραφείο σας εύκολα: Χρησιμοποιήστε το Weather and Clock Widget, ή κάποιο άλλο app από τα πολλά διαθέσιμα.



Skype Interface
 

Μόνιμα στον τοίχο για να επικοινωνείτε οποιαδήποτε στιγμή.



Remote Desktop Monitor


Με τη λήψη της επέκτασης Chrome Remote Desktop και του συνοδού app έχετε πρόσβαση στο desktop PC απευθείας από το tablet. [Αν και η πρόσβαση γίνεται μέσω του Chrome browser, είναι δυνατό να ελέγχετε όλο το desktop και τα αρχεία σε αυτό]. Διαβάστε περισσότερα για το Chrome Remote Desktop.




FM ή Internet Radio


To παλιό tablet σας μπορεί να γίνει ραδιόφωνο, FM ή Internet Radio. To μεγαλύτερο πρόβλημα στο οποίο πρέπει να δώσετε λύση είναι η ποιότητα των ενσωματωμένων ηχείων. Η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε εξωτερικά, ενσύρματα ή Bluetooth. Πέρα από το Spotify, δοκιμάστε το δωρεάν TuneIn Radio.




Ζωντανός πίνακας Τέχνης


Γιατί να έχετε ένα στατικο πίνακα στον τοίχο σας; Δοκιμάστε τα Art Of Glow app και το Famous Paintings για να προβάλετε έργα τέχνης και να σπάσετε τη μονοτονία της στατικής εικόνας.



Ρολόι Τοίχου

Ναι, μπορείτε να βρείτε πιο οικονομικά, αλλά και πιο ακριβά ρολόγια για τον τοίχο σας. Αξίζει όμως να πρωτοτυπήσετε: Δοκιμάστε το Animated Analog Clock Widget.




Ηλεκτρονική κορνίζα

 

Τη δουλειά που κάνουν τα Picture Frames την κάνει καλά, ίσως και καλύτερα το παλιό σας tablet.



Κέντρο μηνυμάτων στην κουζίνα



Δίπλα, ή πάνω στο ψυγείο το παλιό σας tablet μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τα κίτρινα  post-it.



Tablet για το παιδί


Το παιδί ήθελε ένα tablet; Θα παίξει παιχνίδια, μπορεί να το χαλάσει κάποια στιγμή. Αλλά δεν σας απασχολεί, είναι το παλιό σας tablet!




Σουβέρ υψηλής τεχνολογίας
 

Τα σχόλια δικά σας :).


 Πηγή: http://gr.pcmag.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου